2018 için Beykoz'a 513 milyonluk bütçe

Beykoz Belediyesi Meclisi 513 Milyon TL olarak belirlenen 2018 Yılı Bütçesi'ni oy çokluğuyla kabul etti.

Belediye Meclisi 2018 Yılı Bütçesi ve 2018 Mali Yılı Performans Programını görüşmek üzere 18 Ekim 2017…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi Meclisi 513 Milyon TL olarak belirlenen 2018 Yılı Bütçesi’ni oy çokluğuyla kabul etti.

Belediye Meclisi 2018 Yılı Bütçesi ve 2018 Mali Yılı Performans Programını görüşmek üzere 18 Ekim 2017 Çarşamba günü toplandı. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek başkanlığında bir araya gelen genel kurulda açılış ve yoklamanın ardından Araç ve İş Makinelerinin satın alınması hakkındaki Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

2018 Mali Yılı İdari Performans Programı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve 1/1000 ölçekli Geri görünüm Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 3. Etap hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy birliğiyle kabul edilirken, 2018 Mali Yılı Gelir ve Giderini kapsayan bütçe tasarısı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğuyla meclisten geçti.

Genel kurulda 2018 Yılı İdari Performans Programı hakkında bir sunum yapan mali işlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, meclis performans raporunda öngörülen faaliyet ve genel yönetim giderleri hakkında bilgi verdi.

2018 Yılı Mali Performans programına göre belediyenin müdürlük faaliyet giderlerinin maliyeti 356 milyon 391 bin TL olarak belirlendi. Genel yönetim giderleri ise 156 milyon 609 bin TL olmak üzere toplam kaynak ihtiyacı 513 milyon şeklinde yer aldı. Sunumda müdürlüklere göre kaynak ihtiyacı da paylaşıldı.

Sunumun ardından genel kurulda yapılan oylamayla 2018 Yılı Mali Performans Programı oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde ise ilk olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Emin Yavuz 2018 Yılı Bütçesi hakkındaki komisyon raporunu okudu. Bütçeyle ilgili olarak gruplar adına AK Parti Grup Başkanı Salim Öztürk söz alırken CHP grubu adına Yılmaz Işık görüş bildirdi.

Salim Öztürk ayrıca müdürlüklerin 2016 ve 2017 yıllarında tahmini ve gerçekleşen bütçeleri ile 2018 yılı tahmini bütçeleri hakkında genel kurula bilgi verdi.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Önceliğimiz mülkiyet ve imar’

Beykoz ve Beykozlular için yaptıkları hizmetler hakkında kısa bilgi veren Belediye Başkanı  Yücel Çelikbilek: “ Beykoz’da öncelikli olarak mülkiyet, imar konularındaki sıkıntıları çözmeye çalıştık, halen büyük emek ve gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşsizlik konusunda da çözümlerimiz oldu. İŞKUR Kariyer Merkezimizle ortak olarak bin 100 firmayla ortak çalışarak 10 binden fazla insanımızı iş sahibi yaptık. Eğitim konusunda da ciddi atılımlarımız oldu. Okulların her türlü bakımını ve yeni okulları Milli Eğitim’e biz sunuyoruz. Riva’ya yatırımımız devam edecek. Tarihi eserlere önem verdik. Eski eserleri ihya ederek Beykoz’a kazandırdık. Spor sahalarımızı ve statlarımızı yeniliyoruz. Kent Ormanı ve içindeki Nikâh salonunun yapımına devam ediyoruz. 2018 yılı bütçesinin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve emeği geçen tüm personelimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Meclis başkanlığı tarafından AK Parti Meclis Üyeleri Nevzat Oral ve Yakup Özbek ile CHP’den Deniz Yıldız ve Aydın Düzgün’e söz verildi.

Meclis üyelerinin görüş bildirmesinin ardından yapılan oylamayla 2018 Yılı Bütçesi oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti.

2018 için Beykoz'a 513 milyonluk bütçe
Bizi Takip Edin