Akif Hamzaçebi yağmur altında Beykozlulara seslendi

TBMM Başkanvekili  ve CHP İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, Beykoz İncirköy Mahallesi'nde halka hitap etti.

TBMM Başkanvekili  ve CHP İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, Beykoz İncirköy Mahallesi'nde düzenlenen aç

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanvekili  ve CHP İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, Beykoz İncirköy Mahallesi’nde halka hitap etti.

TBMM Başkanvekili  ve CHP İstanbul Milletvekili  Akif Hamzaçebi, Beykoz İncirköy Mahallesi’nde düzenlenen açıkhava toplantısında halka hitap etti. Hamzeçebi “Beykoz dediğimiz zaman mülkiyet, imar, öngörünüm sorunlarından yorulmuş vatandaşlarımızı hatırlıyorum.” diyerek getirilen anayasa teklifinde Beykoz halkının sorunlarını çözecek bir maddenin olmadığını söyledi.

Beykoz’un İncirköy Mahallesi Çukurçayır Meydanı’nda yoğun yağmur altında gerçekleştirilen açık hava toplantısının açılış konuşmasını CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan gerçekleştirdi. Kısa bir selamlamanın ardından yoğun yağmur altında bekleyen vatandaşlara teşekkür eden Taştan, sözü Milletvekili  Akif Hamzaçebi’ye bıraktı.

Akif Hamzaçebi: Beykoz dediğimiz zaman…

“Yağmur altında sizlerle bir araya gelmek inşallah bereket getirir. Beykoz’un yağmuru, çamuru bizim için onurdur.” diyerek konuşmasına başlayan Hamzaçebi Beykoz’da gitmediği mahalle, elini sıkmadığı vatandaşın olmadığını söyledi. Akif Hamzaçebi konuşmasını şöyle sürdürdü; Beykoz dediğimiz zaman 2B ve tapu sorunundan yorulmuş vatandaşlarımızı hatırlıyorum. Beykoz dediğimiz zaman orman sorunundan, hisseli arazilerden boğaz yasasından yorulmuş vatandaşlarımızı hatırlıyorum. Beykoz dediğimiz zaman mülkiyet, imar, öngörünüm sorunlarından yorulmuş vatandaşlarımızı hatırlıyorum. Artık bu sorunların olmadığı belirsizliğin ortadan kalktığı bir ilçe hayal ediyorum.

Bu teklifte öngörünüm yasasını çözen bir madde yok

Demokrasilerde devlet vatandaşlar için vardır. Devletin gücü vatandaşın hayatını kolaylaştırmak sorunlarını çözmek için vardır. 16 Nisan’da sandık başına giderek anayasa değişikliği için oy kullanacağız. Oy verirken nereye oy verdiğimizi iyi bilmek lazım. Bu teklif ile parlamenter sistemden kaynaklanan sorunlar sona erecek Türkiye çağ atlayacak deniliyor. Darbe döneminde çıkarılan Boğaz kanunu yani öngörünüm yasası var. Bu yasa, vatandaşlarımızın binasına çivi çakmasını dahi yasaklıyor. Bir göz ilave etmek istese edemiyor. Burada bir bina var ve içinde yaşayan varsa onun tapu sorununu imar sorununu çözmek devletin görevi değilmidir? 1982 darbe döneminde çıkarılan bu yasa, şuan darbe döneminin anayasasında değişikliğe gidenler darbe döneminin Boğaziçi yasasında neden değişikliğe gitmiyor. Neden vatandaşımızın yaşam hakkına saygı duyulmuyor.  Getirilen anayasa teklifinde vatandaşımızın bu sorunu çözecek  bir madde varmı? Hayır. 2016 yılı aralık ayının işsizlik rakamı yüzde 12,9. Türkiye’de işsiz sayısı 668 bin kişi arttı demektir.  Peki, bu anayasa değişikliği zaten varolan işsizlik sorununu çözüyor mu? İstihdam yaratıyor mu? Hayır. Devlet, önce vatandaşın oturduğu evin sorununu çözecek, sonra o vatandaşın işsizlik sorununu çözecek. Evde çorba kaynayacak.

‘Hayır’ bu memleketin önünü açacaktır

‘Parlamenter sistem bize dar geliyor bunu değiştirelim’ deniyor. Almanya’da kişi başı gelir 50 bin dolar. Hiçbir siyasetçisi parlamenter sistem Almanya’ya dar geliyor, başkanlık sitemine geçelim demiyor. Yeni sistem ile TBMM milletin sorunun çözme makamı olmaktan çıkacaktır. Yasa yapma gücüne Cumhurbaşkanı ortak olacak. Cumhurbaşkanı kanun gücünde kararname yayınlayıp İncirköy’ü TOKİ alanı ilan edebilir. Böyle bir durumda ne yaparsınız. Mahkemeye gitseniz Cumhurbaşkanı’nın kararnameleri kanun gücünde olduğu için mahkeme değil anayasaya mahkemesine gitmek zorundasınız. Ona da vatandaş olarak siz gidemezsiniz. Bir şekilde gitseniz de 15 üyesinin 12’sini Cumhurbaşkanı tayin ediyorsa nasıl bir karar çıkacağını siz düşünün. ‘Hayır’ bu memleketin önünü açacaktır Türkiye normalleşecektir.

Herşeye rağmen parlamenter sistem iyidir

Bugünkü sistemde cumhurbaşkanı yurtdışına çıktığında yerine Meclis Başkanı vekalet eder. Peki Yeni sistemde ise Cumhurbaşkanı yurtdışına geziye gittiğinde veya hasta olduğunda yerine kim vekalet edecek ? Seçimle gelmeyen birisi. Halkın seçtiği birine halkın seçmediği birisi vekalet edecek. Yerine vekalet eden kişi meclisi feshedebilir. Güç tek kişinin elinde olduktan sonra herşey olabilir. Bütün sorunlarına rağmen parlamenter sistem iyidir çünkü yetkiler bir kişide değildir. Meclisin denetimi vardır, muhalefet vardır.

Akif Hamzaçebi yağmur altında Beykozlulara seslendi
Bizi Takip Edin