Batum Havalisi Derneği yöresel lezzette iddialı!

Beykoz Batum Havalisi Derneği, Kadın Kolları tarafından düzenlenen bir gecede Gürcü yemeği severleri ağırladı.

Ali Kemal Kılıç başkanlığındaki Batum Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kadın Kolları tarafından düzenlenen yöresel lezzet akşamında..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Batum Havalisi Derneği, Kadın Kolları tarafından düzenlenen bir gecede Gürcü yemeği severleri ağırladı.

Ali Kemal Kılıç başkanlığındaki Batum Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kadın Kolları tarafından düzenlenen yöresel lezzet akşamında Gürcü yemeği severleri ağırladı!

10 Şubat 2013 Pazar günü Tokatköy Spor Kulübü’nde gerçekleşen etkinlikte misafirlerine “pıhallobiya” denilen pancar/ karalahana yemeği, taştan bir özel kalıp olan “pileki”de pişirilmiş mısır ekmeği, “haçapuri” denilen ve mısır unundan yapılan tatlı ile ev yoğurdu ikramında bulunan Gürcü kadınlar, çalışkanlıkları dolayısıyla Dernek Yönetim Kurulu tarafından birer teşekkür belgesi ile ödüllendirildiler.

TRT de çekim yaptı

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Beykoz ve Beykoz dışından misafirlerin de katıldığı ve sadece kadınlara açık olan yöresel lezzet etkinliğinde TRT ekibi de hazır bulunarak, çalışmaları altı aydır devam etmekte olan belgesellerinin son karelerinin çekimini yaptı.

Batum tanıtıldı

Misafirler yöresel lezzetleri tatmakta iken kendilerine Batum’u tanıtıcı belgeseller izlettirildi. Batum Havalisi Derneği Kadın Kolları Yönetimi de bugüne değin yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle misafirler huzurunda ödüllendirildi.

Kadın Kolları Başkanı Hatice Oral’a Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç tarafından teşekkür belgesi sunulurken; diğer üyeler de ödüllerini Ayşe Çelikbilek ile Sevim Gülşen’in ellerinden aldılar.

Özel röportaj

Programın sonunda Denek Başkanı Ali Kemal Kılıç, Başkan Yardımcısı Ali İhsan Başkıran ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Oral’la etkinliğin anlam ve önemine ilişkin kısa röportajlar gerçekleştirdik.

Dikkatlerinize sunuyoruz.

Ali Kemal Kılıç: Kadının olmadığı yerde başarı olmaz

“ Bu organizasyon Kadın Kollarımız tarafından organize edildi; bizler ise Dernek Yönetim Kurulu olarak kendilerini destekledik. Biz, Batum Havalisi Derneği olarak, kadının olmadığı yerde başarı olmadığını düşünüyoruz” şeklinde konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“ Biz Anadolu yakasının tek Gürcü derneğiyiz ve uluslar arası bir derneğiz; çevremizde yaşanmakta olan olaylara seyirci kalamayız. Bu nedenle Kadın Kollarımız bundan iki sene önce bir kermes düzenledi. Bu kermes sıradan bir kermes değildi; bu kermeste kadınlarımız, kendi el işlerini satışa sundular. Yani, kadınlar arası dayanışma ile gerçekleşen bir kermesti bu. Yaklaşık 15 gün sürdü ve 2 bin 500 TL kazanç elde edildi. O zamanlar Somali’de bin dolara su kuyusu açılabiliyordu; biz de orada iki tane su kuyusu açabilecek para topladık.”

Hodri meydan!

“ Derneklerin asli görevlerinden birisi, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaktır. Bu amaçla yemek kültürümüzü bu akşam misafirlerimize biraz daha çeşitlendirerek sunmak istedik” diyen Ali Kemal Kılıç, dernek olarak birçok televizyona programına konuk olduklarını da hatırlattı. Sadece tabeladan ibaret derneklerin kurulmaması gerektiğini kaydeden Kılıç, bu tür derneklere atfen, “ işte kadın kollarımız! Hodri Meydan!” dedi.

31 Mayıs’ta Gala var!

Konuşmasının devamında Türkiye’deki Gürcü kökenli vatandaşları ve kültürlerini tanıtmak amacıyla TRT tarafından çekimi yapılan belgesele de değinen Dernek Başkanı, kendilerinin söz konusu belgesele Beykozlu Gürcüleri temsilen katkı sunduklarını kaydetti. Ali Kemal Kılıç, belgeselin 31 Mayıs 2013’teki gala gecesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini kaydetti.

Beykoz’un hemşerisiyiz!

Bu şekilde Beykoz’un tanıtımını da sağlamış olduklarını ifade eden Dernek Başkanı, “ Biz Beykoz’da yaşıyoruz. Derneğimiz için birlik ve beraberlik çok önemli ve ben buna sürekli olarak vurgu yapıyorum. Beykoz’da yaşıyoruz, Beykoz’un havasını alıyoruz, Beykoz’un suyunu içiyoruz. Biz, Beykoz’un hemşerisiyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusuna nasıl ortak isek, Beykoz’un da tapusuna ortağız biz. Biz bu anlayış ile harekete ediyoruz” dedi.

Bizim arkamızda bir iş adamı ya da federasyon yok; halk var!

Derneklerinin Yönetim Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte, disiplin içerisinde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Ali Kemal Kılıç, sosyal ve kültürel etkinliklere çok önem verdiklerinin de altını çizdi. Derneklerinin bugün çok iyi bir noktaya ulaştığını kaydeden Kılıç, şu açıklamayı yaptı:  “ Bizim arkamızda bir işadamı yok, bir vakıf yok, bir federasyon yok; ama halk var. Biz burada halk ile bütünleştik ve bu çok önemli. Biz Beykoz halkıyla bütünleştik. Bizim en büyük itici motorumuz bu. Derneğimize kim gelirse gelsin, kendi derneğine geliyormuş gibi geliyor.”

14 Nisan’da kongre yapılacak

Nisan ayının 14’ünde dernek kongrelerinin olduğunu hatırlatan Kılıç, yapacakları bir tüzük değişikliği ile başkan yardımcılıklarının sayısını üç’e çıkaracaklarını belirterek, kadınlardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ise bir kadının görevlendirileceğini belirtti.

Asla tribünlere oynamıyorum; ben dernekçiyim!

Ali Kemal Kılıç, “ hedeflerimiz büyük. Hiçbir menfaat beklemeksizin, başta hemşerimize, Beykoz’umuza ve ülkemize nasıl hizmet edebileceğimizin derdindeyiz. Ben asla tribüne oynamıyorum; herhangi bir sandalyede asla gözüm yok. Ben dernekçiyim. Ben çalışmalarımı 2014 Martı’ndan yani seçimlerden sonra daha da hızlandıracağım; anladınız siz ne demek istediğimi!” dedi.

Geleneğe uygun olarak hazırlandı

Röportajımızda, kara suyu çıkarılmadan yapılan bir pıhallobiya yemeğinin lezzetli olmayacağı ve bu yemeğin ana unsuru olan pancarın (karalahana) bıçak kullanılmadan, tamamen elle burkulmak suretiyle parçalanması gerektiği ve doğal ateşte pişirildiği bilgisini de veren Dernek Başkanı Kılıç, misafirlerine sundukları yöresel lezzetlerin 50 sene önceki geleneklere uygun olarak hazırlandığını belirtti.

Ali İhsan Başkıran: Manevi olarak desteklendikçe, şevkimiz de artıyor

Derneğin Başkan Yardımcısı Ali İhsan Başkıran ise gazetemize yaptığı açıklamada,  gecelerine çok güzel bir katılım olduğunu ifade ederek, şu açıklamada bulundu: “ Daha önce çeşitli vesileler ile ‘ ileriye dönük çıtamız daha yüksek olacak’ demiştim! İşte, ilk faaliyetlerimizden bir tanesi bu. Dernekte Kadın Kollarımızın üye sayısını arttırdık; beş’ten dokuz’a çıkardık. 14 Nisan’da yapılacak olan kongrede ise bu sayıyı 15’e çıkarmayı hedefliyoruz. Derneğimiz bünyesinde daha güzel şeyler yapabilmek için kolları sıvadık! Çok da güzel şeyler ortaya çıkıyor. Yemek kültürü etkinliklerimiz ya da gençler ile ilgili sportif faaliyetlerimiz bizi birbirimize daha çok bağlıyor ve güçlendiriyor. Derneğimizde kültürel anlamda yapılabilecek olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz. İnsanların bizi manevi olarak desteklediklerini gördüğümüz an daha çok şevkleniyoruz.”

120 kişi katıldı

“ Bu gecemize 120 kadın davetlimiz iştirak etti; çok güzel bir katılım oldu. Herkes memnun bir şekilde ayrıldı. Bundan sonraki süreçte daha güzel yerlerde, daha güzel katılımlar ve çok daha değişik faaliyetler ile halkın huzuruna çıkmak amacındayız.”

Hatice Oral: Uyum içinde çalışıyoruz

Batum Havalisi Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Oral ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Başkanımız Ali Kemal Kılıç Bey’in bize gösterdiği ilgiden dolayı biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız yemek kültürümüzü, geleneklerimizi unutmasınlar istiyoruz. Mesela bizim lahana yemeğimizi şimdiki nesiller bilmiyor. İşte bu nedenle bu akşamki gibi programlar düzenliyoruz. Kadın Kollarımız uyum içinde çalışıyor. İnşallah, ileride daha güzel şeyler yapacağız. Bu akşam misafirlerimiz evlerine giderlerken bize teşekkür ettiler; yemeklerimizin tariflerini istediler. Biz de onlara tek tek bilgi verdik. Katılımlarından dolayı herkese tekrar çok teşekkür ediyoruz.”

Haber: Arzu Başlantı

Batum Havalisi Derneği yöresel lezzette iddialı!
Bizi Takip Edin