Beykoz Cam Festivali yoğun ilgi gördü!

Beykoz’un 225 yıllık camcılık mirasının Cam Çarşısı, sergiler, konserler, ustalarla atölye ve söyleşilerle yeniden canlandığı “Beykoz Uluslararası Cam Festivali” (17-25 Eylül) Türk Müziği’nin sevilen gruplarından Rubato’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’un 225 yıllık camcılık mirasının Cam Çarşısı, sergiler, konserler, ustalarla atölye ve söyleşilerle yeniden canlandığı “Beykoz Uluslararası Cam Festivali” (17-25 Eylül) Türk Müziği’nin sevilen gruplarından Rubato’nun konseriyle bu yıla veda etti.

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçenin 1800’lü yıllardan kalan köklü ve özgün camcılık geleneğine dikkat çekmek amacıyla UNESCO’nun “Uluslararası Cam Yılı” ilan ettiği 2022 yılında başlattığı festival sanatseverlere camın büyülü ve ışıltılı dünyasının kapılarını araladı. 

Beykoz Sahili’ndeki Cam Çarşısı, Cam Ocağı Vakfı, Beykoz Cam ve Billur Müzesi olmak üzere 3 farklı mekânda düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçen festival 9 gün boyunca ilçede camcılık şöleni yaşattı.      

CAM ÇARŞISI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İstanbulluların ve ilçe sakinlerinin özgün cam ürünlerini görmek ve satın almak için geldiği Cam Çarşısı sanatseverlerden büyük ilgi gördü.   

Beykoz’daki yerel cam atölyelerinin katılımıyla sahilde kurulan çarşı festivale renk, ilçeye ekonomik ve kültürel canlılık getirdi.

Festival boyunca alana gelen ziyaretçiler alev başında cama hayat veren ustalarının sanatını merak ve hayranlıkla izledi, el yapımı cam ürünlerden satın aldı.   

RUBATO ŞARKILARI FESTİVALE RENK KATTI

Sanatseverlerin ilgiyle takip ettiği, Beykoz Cam Festivali’nin son akşamı 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda hayranlarıyla buluşan Rubato Grubu kendi özgün yorumlarıyla sevilen şarkıları söyledi.  

Müzikseverlerin son yıllarda beğeniyle izlediği grubun solisti Özer Arkun’a gitarda Eralp Görgün, klarnette ise Göksun Çavdar eşlik etti.  

Türk Müziği’nde dillerden düşmeyen şarkılarla festivale renk katan grup kendi bestelerinin yanı sıra klasikleşen arabesk parçaları da seslendirdi.

Konseri izlemek için alana gelen ilçe sakinleri şarkılara eşlik ederek eğlenceli bir akşam geçirdi.

CAM OCAĞI’NDA ATÖLYE ÇALIŞMALARI

İsveçli cam sanatçısı Micke Johansson ise festival kapsamında cam meraklılarına ustalık ve maharet gerektiren  “Overlay Tekniği”nin inceliklerini öğretti.

Cam Ocağı Vakfı’nda yapılan atölyelere katılan cam misafir sanatçının liderliğinde özgün eserler ürettiler ve deneyimlerini paylaştılar.

FOTOĞRAF VE CAM SERGİLERİ

Türk Endüstriyel Tasarım duayeni Prof. Önder Küçükerman’ın “Beykoz’da Cam’ın Serüveni” konulu fotoğraf sergisi ve Beykozlu Cam ve Süsleme Sanatçısı Tuğba İşçi’nin ustalara saygı projesi kapsamında açtığı, “Cam Üzerine Hat ve Tezhip” Sergisi de sanatseverlerden ilgi gördü.

Ayrıca, Prof. Önder Küçükerman’ın, Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “Beykoz Camcıları Kitabı” da tanıtıldı.

BEYKOZ CAM FESTİVALİ GELENEKSEL OLARAK YAPILACAK

Beykoz Belediyesi camcılık geleneğinin yaşatılması için festivali her yıl dünyadan sanatçıların katılımı ve farklı temalarla geleneksel hale getirecek.

Beykoz Cam Festivali yoğun ilgi gördü!
Bizi Takip Edin