Beykoz İHL öğrencileri ekolojik akvaryum icat etti

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bitki yetiştiren ekolojik bir akvaryum icat etti.

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünün en önemli parçası olan…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bitki yetiştiren ekolojik bir akvaryum icat etti.

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünün en önemli parçası olan 7’den 77’ye herkesin icatlarını sergilediği Maker Panayırı’nda bitki yetiştiren ekolojik bir akvaryumu ziyaretçilere gösterdi

Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünün en önemli parçası olan Maker hareketi, 7’den 77’ye tüm gençleri İstanbul Haydarpaşa Garı’nda bir araya getirdi. Evinde, odasında icatlar çıkaran gençler, hayallerinin peşinde koştuklarını kanıtladı.

Yeni nesil artık, saklambaç oynamıyor. Evinde, odasında geliştirdiği icatlarla hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünün temelini oluşturan bu yeni kavramı en iyi gösteren platformların başında ‘Maker Panayırı’ geliyor. Dünyanın birçok yerinde düzenlenen etkinliklerle 7’den 77’ye herkesin icatlarını sergilediği Maker Panayırı’nın Türkiye’deki üçüncü etkinliği geçen hafta sonuna düzenlendi. İstanbul Haydarpaşa Garı’nda 300’den fazla maker projesi, ziyaretçilere gösterildi. Kendi bisikletini kendin yap, ahşap tasarım atölyesi, 3D modelleme, Drone programlamaya giriş, robot programlama, devre tasarımı gibi atölye çalışmaları düzenlendi.

15 BİN KATILIMCI

Maker Faire’ı Türkiye’ye getiren Halil Aksu, 2014 ve 2015 olmak üzere şu ana kadar 2 kez Maker Faire düzenlendiğini ifade ederek, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Her geçen yıl, hem maker katılımcılarının hem de ziyaretçilerinin sayısı artıyor. Türkiye’de maker bilincinin arttığını görmek çok güzel. Her şey hayal ile başlıyor. Burada maker katılımcılarının düşlediği hayali gerçeğe dönüştürdüğünü görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Maker Faire’ın kapsamını genişleteceğiz” dedi.

BEYKOZ İHL’DEN EKOLOJİK AKVARYUM

Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bitki yetiştiren ekolojik bir akvaryumu ziyaretçilere gösterdi. Balıkların dışkıları akvaryumun üzerinde yer alan bir hazneye gönderiliyor. Daha sonra bu dışkılar gübre görevi görerek haznede yer alan bitki tohumlarını besliyor. Bu sayede bitkileri yetiştirebilmek mümkün hale geliyor.

MARS ARACI SERGİLENDİ

Özyeğin Üniversitesi’nin Rover Takımı’nın geliştirdiği Mars için geliştirdiği özel araç sergilendi. Mars koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan araç, hem astronotlara yardımcı olmayı hem de yeni keşifler yapmayı hedefliyor. Aracın üzerinde bulunan sensörler, Mars yüzeyindeki maddeleri inceleyerek yaşam bulgularını tespit ediyor.

OYUNCAK YERİNE ROBOT

Fuarda dikkat çeken konuların başında programlanabilen robotlar vardı. 9 yaşından büyük olan herkes için uygun olan ‘Makeblock Mbot’ adındaki robot serisi, kullanıcıların kod yazarak robotları canlandırmasını sağlıyor. Bu sayede hem kodlama öğreniliyor, hem de oyuncaklar yerine daha yaratıcı sonuçlar elde edilmesi sağlanıyor

JET MOTORLU BİSİKLET

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı, jet motorlu bisiklet projesiyle dikkatleri üzerine çekti. Standart bir bisikletin üzerine yerleştirilen jet motoru sayesinde insan gücüne ihtiyaç duymadan hareket eden bisiklet, 150 kilometrelik hıza ulaşabiliyor.

Beykoz İHL öğrencileri ekolojik akvaryum icat etti
Bizi Takip Edin