Beykoz Meclisi verilmeyen İBB izinlerini tartıştı

Beykoz Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantılarının ilk oturumu tartışmalı geçti.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumunda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantılarının ilk oturumu tartışmalı geçti.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumunda CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan izin krizi tartışıldı.

Meclis Binası’nda yapılan Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantılarının ilk oturumu açılış ve yoklama ile başladı. AK Parti ve CHP meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda ilk olarak meclis üyelerine gündem dışı söz verildi.

Süha Pekkip: Öncelik imar ve işsizlik olmalı

İlk sözü alan CHP Meclis Üyesi Recep Süha Pekkip konuşmasında yöre dernekleri ile birlikte gerçekleştirilen Çayır Festivali’nin kapanış konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmaoğlu’na teşekkür edilmemesini yadırgadığını söyledi. Karpuz Festivalini yerine süt ve süt ürünlerine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Pekkip, bisiklet kullanımı ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Pekkip ayrıca “Beykoz’un esas problemi işsizlik ve imar konularıdır” diyerek önceliğin bu konulara verilmesini önerdi. CHP Meclis Üyesi Recai Çelik, Yenimahalle ve Beykoz genelinde gerçekleştirilen yıkımları dile getirirken Şefik Yavuzyılmaz da mahallelerde bulunan hurda araçların toplanması için başkanlık makamına sözlü önerge sundu. Gülay Demirel ise İstanbul’un Kurtuluşu ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Murat Aydın: Siyasi menfaat için bu tür işlere kucak açmayın

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın CHP’li meclis üyelerinin eleştirilerine cevap verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı; Beykoz’da yıkılan yerler İstanbul Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirildi. Bu yıkım İmar Barışı yasası çıktığı tarihten sonra yani 2017 yılından sonra özellikle de orman arazisine yapılan kaçak yapılarla ilgili bir uygulamadır. Seçimden önce gittiğimiz her yerde kaçak yapılaşmaya göz yummayacağımızı hep söyledik. Eğer ki iddia edildiği gibi yıkılan bu yerler arasında 2018 yılından önce yapılmış bir bina var ise gerekli yerlere bildirelim. Ama bu yıkılan yerler yasa çıktıktan sonra yapılmıştır. Siyasi menfaat için bu tür işlere kucak açmamak lazım. Doğru doğrudur yanlış yanlıştır. Beykoz’da sandık kuralım millet ne diyor bakalım. Beykoz’da para vererek arsasını satın alıp evini yapanla kendi mülkü olmayan orman arazisine kaçak bina yapan aynı mı olacak. Hak var hukuk var. İmar Barışı yasası çıkarıldığında bunu en çok eleştirin CHP oldu. Devlet geçmişi ile barışmak için böyle bir adım attı. Bunu yaparken de belli bir tarih koydu. 2017’den sonra orman arazisine bina yapanlar tespit edilmiş ve ilgili kurumlar gereğini yapmıştır. Hiç birimizin hoşuna giden bir durum değildir.

İmar planları ile ilgili çalışmalar devam ediyor

Bir sorunu çözerken diğer işleri bırakacak halimiz yok. Beykoz’un en önemli sorunu nedir imar. İmar sorunu ile ilgilenirken diğer işlerle ilgilenmeyelim mi? Bu konuyla ilgilenirken başka işlerle ilgilenemezmiyiz? İmar planları yapılırken kültürel faaliyetler, park, yol yapmazmıyız? Evde bakım hizmeti vermeyecekmiyiz? Sokak hayvanları ile ilgilenmeyecekmiyiz? Ortada bir sorun var başka hiç bir iş yapmayalım mı diyeceğiz. Biliniz ki imar planları ile ilgili çalışmalar hızlı ve kararlı bir şekilde devam ediyor. Eleştirecek başka konular bulun. Bisiklet konusunu da devamlı gündem yapmayın. Bisiklete binince hangi işimizi aksatıyoruz.

İzin verilmese de halkın yararına her etkinliği yapacağız

Yöre dernekleri ile birlikte Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek için düzenlediğimiz Çayır Festivali için çektiğimiz eziyeti biz biliyoruz. Her an İBB Zabıta ekipleri başımızda. Bunu CHP’li arkadaşlar da iyi biliyor. İzin taleplerimize cevap alamadık. Mısır Festivali için müracaat yaptık etkinlikten sonra ‘yapamazsınız’ diye bize olumsuz cevap geldi. Küçüksu Çayırı’nda Mısır Festivali yapmanın kime ne zararı var. Hangi gerekçe ile ne için müsaade edilmez. İzin verilse de verilmese de halkın yararına olan her etkinliği yapacağız. Katkısı olan herkese teşekkür ettik bize zorluk çıkaranlara ne için teşekkür edeceğiz.

Bizim Atatürkçülüğümüzü test etmeye kalkmayın

CHP’nin artık şu psikolojiden kurtulması lazım. Bizim Atatürkçülüğümüzü test etmeye kalkmayın. En az bizlerde bu konularda hassasız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları her zaman rahmet ve minnetle her zaman anıyoruz.

Manolya Demirören Tekin: Farkındalık etkinliğimiz engellenmek istendi

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin de Mısır ve Çayır Festivali’nde İBB’nin izin konusunda çıkardığı zorluklara değinerek şu ifadeleri kullandı; Çayır Festivali’nin izni için 15 gün önceden İBB’ye gerekli başvuruyu resmi yazı ile gönderdik. Yine İBB Bölge Şefi ile de WhatsApp üzerinden yazışarak alana girebileceğimiz söylendi. Bu kayıtların hepsi bizde mevcuttur isteyene gösterebilirim. Alana girdikten sonra İBB zabıta ekipleri gelerek burada hiç bir çalışma yapamayacağımızı söyledi. Ardından CHP’li arkadaşlarla görüşmemizde bize yazı gelmedi denildi. Büyükşehir meclisinde bize burada festival yaptırılmayacağı söylendi. Burada ilk defa 19 Yöre Derneği toplanarak bir farkındalık programı gerçekleştirmek isterken yapılan bu engellemeye çok üzüldük.

Engellilere fizik tedavi ve hipoterapi hizmeti vereceğiz

Bu etkinlik sonrası belediye olarak bir takım kararlar aldık. Serebral Palsi hastaları ve diğer engellilerimiz için belediye bünyesine Fizyoterapist alıyoruz. Hastalarımızı evlerinde fizik tedavi desteği sağlayacağız. Yine engelli çocuklarımıza önümüzdeki günlerde otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar at üstünde tedavi olarak bilinen “Hipoterapi” hizmeti vereceğiz.

Gerçekleşen izin tartışmalarının ardından meclis gündem dışı konuşmalarla devam etti. AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Parti Gaye Zayıf, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla belediye olarak yapılan hizmetleri aktardı. AK Parti Meclis Üyesi Furkan Çeliker ise meclis üyelerine İstanbul’un kurtuluş yıl dönümünü hakkında bilgi verdi.

Sadullah Kabahasanoğlu: İSMEK’in kapatılma nedeni tamamen siyasidir

Son olarak söz alan İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu da 5-6 Ekim olayları ile Beykoz’da kapanan İSMEK kurslarını gündeme getirdi.  Kabahasanoğlu kapanan İSMEK kursları ile ilgili şunları söyledi; “Beykoz’da 5 İSMEK kursunun 4’ü depreme dayanıksız denilerek kapatıldı. Görevim gereği konuyu araştırdım. İBB tarafından bu binalarda her hangi bir inceleme yapılmadığını öğrendim. Bu binaların kapatılma nedenleri tamamen siyasidir. CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız bu konularla ilgilenmesi gerekirken başka konuları gündem yapıyor. Beykoz’da geçen sene kaç kişi İSMEK kurslarından faydalanmış, bu sene kaç Beykozlu bu kurslara kayıt yaptırmış CHP’li meclis üyeleri bunu bi zahmet gidip öğrensin.”

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından meclis olağan gündem maddeleri okunarak ilgili komisyonlara havale edildi. Bir sonraki toplantı 9 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

Beykoz Meclisi verilmeyen İBB izinlerini tartıştı
Bizi Takip Edin