Beykoz’da ebeveynlere rehberlik edecek seminerler başladı

Beykoz Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin yaptığı iş birliği neticesinde AKDEM’de ebeveynlere yönelik bir dizi seminer gerçekleştirilecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin yaptığı iş birliği neticesinde AKDEM’de ebeveynlere yönelik bir dizi seminer gerçekleştirilecek.

Beykoz’da yaşayan sosyal dezavantajlı bireylerin hayata katılımlarını arttıran ve öz bakım becerilerinin gelişmesini sağlayan Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde (AKDEM) ebeveynlere çocuk gelişimi konusunda katkı sağlayacak eğitim sunumları veriliyor.

AİLELERE DESTEK 

Beykoz Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin işbirliği ile çocukların gelişim sürecinin önemli bir kilometre taşı olan ebeveynlerin beceri ve tutumlarına yönelik; çocuk ve genci ilgilendiren farklı konularda anne-babalara rehberlik edecek seminerler düzenleniyor.

Çubuklu Hobi Bahçesi’nde kurulan mekânda çocuklar, doğayla iç içe sağlıklı bir ortamda dil, konuşma, zanaat, müzik ve mutfak alanlarında uzmanlardan eğitim alırken anne-babalara yönelik yine uzmanlar eşliğinde yaşam kalitesini arttıracak bilgilendirici destek sağlanıyor. 

İLK SEMİNER: “ANNE-BABA OKULU”

Beykoz Güncel Haber’e konuşan AKDEM Aile Danışmanlık Birim Sorumlusu ve Uzman Psikolog, Oyun Terapisti Nihan Aksöz, AKDEM’deki esas amacın hem çocukların ihtiyaçları konusunda tedaviler uygulamak ve eş zamanlı olarak ailelere destek sunmak olduğunu belirtti. Nihan Aksöz, ebeveynlere yönelik düzenli olarak verilecek eğitim seminerlerinin ilk etkinliğinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Anne-baba Okulu” adı altında gerçekleştirilecek 4 haftalık eğitim seminerinde, anne-baba tutumları ve rolleri üzerine farkındalık yaratacak temel bilgiler verilerek eğitimcilerle birlikte karşılıklı istişareler yapılıyor.

AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA EMPATİ KURABİLMESİ SAĞLANACAK

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikolojik Danışman ve Travma Terapisti Özlem Cennetoğlu, 4 haftalık anne-baba okulunda verilen eğitimlerin iki bölümden oluştuğunu söyledi.

İlk bölümde anne ve babaların kendi ebeveynlik rolleri hakkında farkındalık sağlanıyor, ikinci bölümde ise konular hakkında seminer gerçekleştiriliyor.

Ebeveynlerin, aşırı anne modeli, silik baba modeli, ruh sağlığı, aile içi iletişim, bağ kurma, çocukların duygusal anlamdaki ihtiyaçları gibi konular hakkında bilgilendirilmeleri hedefleniyor.

Eğitim kapsamında, ebeveynlerin çocuklarını yetiştirirken yaşadıkları sıkıntılarla nasıl baş edebilecekleri ve çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgiler verilecek; ailelerin çocuklarını empatik olarak biraz daha anlamaya yönelik eğitim düzenlenecek.

SEMİNER KONULARI İHTİYAÇLARA GÖRE BELİRLENECEK

Bu becerilerin hayata dönüştürmesi üzerine odaklanan anne-baba okulu dışında ebeveynlerin ihtiyaçları doğrultusunda farklı eğitim konuları belirlenerek seminerler düzenli olarak devam edecek.

Ayrıca seminerlerin sonunda anne ve babalara katılım belgesi verilecek.

“ADINI KOYAMADIĞIM DUYGULARI ÖĞRENDİM”

Eğitime katılan Güler Durgun, “Çok beğendim, severek geldim. İlk defa böyle bir seminere katıldım. Eğitimde kendimi buldum ve çok keyfi aldım. Hocamızın verdiği bilgiler inanılmaz bir nokta atışıydı. Çocuklarım ve kendim ile ilgili adını koyamadığım duyguların ne olduğunu öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Sema Davaz ise “Zor bir zamanda çocuk büyütüyoruz fakat bu eğitimler ile çocuklarımıza daha çok katkı sağlıyoruz. Eğitimde kendimi tanımayı öğrendim.” diye konuştu.

Seminere katılım sağlayan tek baba Muhammed Emin Demir, “Yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında ince detayları öğrendim. Zaten bildiğimiz fakat daha hassas olmamız gereken konularda özverili yaklaşıldı. Kendimizi ve çocuklarımızı ne kadar tanıdığımızı öğreniyoruz.” dedi.

ATLA TERAPİ EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Beykoz Belediyesi’nin ilçedeki engeli çocukların yaşam kalitelerini artırmak ve tıbbi tedavilerine destek olmak amacıyla başlatılan fakat pandemi nedeniyle ara verilen, otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli ihtiyaç sahibi çocuklara özel başlatılan atla terapi (hipoterapi) hizmetine tekrardan başlanıyor.

MUTFAK ATÖLYESİ EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK 

AKDEM (Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi), bünyesinde yer alan Mutfak Atölyesi’ndeki çalışmalara da çok yakında başlanıyor.

Öğrencilerin ince el kaslarının gelişmesine katkı sağlayacak mutfak çalışmaları kapsamında engelli bireyler kendi ürünlerini üretecek.

Merkez bünyesinde bireylerin yapacağı reçel ve tatlı gibi ürünlerin satışının gerçekleşeceği bir ‘Satış Ofisi’ kurulacak. Üretilen ürünler satış ofisinde paraya dönüştürülerek aile ekonomisine katkı sağlayacak.

Beykoz’da ebeveynlere rehberlik edecek seminerler başladı
Bizi Takip Edin