Beykoz'da ''mahalleler'' bazında aile içi şiddet

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beykoz’un mahalle bazında “aile içi şiddet” istatistiğini hazırladı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, suçun henüz oluşmadan önüne geçmek amacıyla yürüttüğü “Aile İçi Şiddeti” önleyici çalışmal

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beykoz’un mahalle bazında “aile içi şiddet” istatistiğini hazırladı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, suçun henüz oluşmadan önüne geçmek amacıyla yürüttüğü “Aile İçi Şiddeti” önleyici çalışmalar kapsamında Beykoz’un mahalle bazında “aile içi şiddet” istatistiğini çıkardı.

2012 Aralık ayında yapılan İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı’nda gündeme gelen ilginç çalışmanın sonuçlarını siz değerli okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

Aile fertlerine kötü muamelede 187 adet vaka

Beykoz’da 2011 yılı içerisinde “ Aile fertlerine kötü muamele” kapsamında yapılan toplam 187 müracaatın 154’ü “kadına” yönelik olarak; 33’ü ise aile bireylerine yönelik olarak gerçekleşti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, 75 aileyi ziyaret etti

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaşanan bu 187 vaka sonrasında söz konusu ailelerden 75’ine ev ziyareti gerçekleştirdi. 35 aile bu yöndeki bir ziyareti kabul etmez iken, irtibatı olmayan müracaat sayısı 48’de kaldı. Randevu aşamasındaki müracaat sayısı ise 29 olarak gerçekleşti.

Kavacık, birinci; Anadolukavağı ise sonuncu sırada

2011 yılı verileri baz alınarak oluşturulan söz konusu tabloya göre, Beykoz’un 25 mahallesi içerisinde Kavacık, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aile içi şiddet konusu ile ilgili olarak yapılan müracaatlarda birinci sırada yer alıyor.

30 adet müracaat ile Kavacık’ı, sırasıyla Çubuklu (21), Yenimahalle (20), Soğuksu (16), Gümüşsuyu (15), Rüzgarlıbahçe (11), Tokatköy (9), İncirköy ve Çengeldere (8), Kanlıca ve Çiğdem (7), Fatih (6), Ortaçeşme (5), Yalıköy ve Göztepe (4), Çiftlik (3), Paşabahçe, Merkez, Göksu, Çamlıbahçe, Baklacı, Anadoluhisarı ve Acarlar (2), Yavuzselim (1), Anadolukavağı (0) takip ediyor.

Şikâyetler daha çok belirli saatlerde yapılıyor

Araştırmadan çıkan ilginç bir sonuç da, aile içi şiddet ile ilgili olarak polise yapılan müracaatların yaklaşık yüzde 40’lık bir oranının, akşam saat 22.00 ile 00.00 surlarında yapılıyor oluşu.

Afet Hanım örneğini unutmamak gerek

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen söz konusu çalışmaların adeta simgesi haline gelen Afet Hanım örneğini unutmamak gerek.

İlçe Emniyet eski Müdürü İrfan M. Bekaroğulları döneminde gerçekleşen aile ziyaretleri kapsamında bir şiddet mağduru olarak kendisiyle tanışılan ve bu tanışmalar sonrasında İlçe Emniyet’in düzenlediği çeşitli etkinliklere katılan Afet Hanım, kendi deyimiyle şiddet gören kadına “ sahip çıkmanın” başarılı bir örneğini temsil ediyor.

Oğlu, 11 yılın üstüne kendisine “anne” diye seslendi

Zira Afet Hanım, adı kamuoyuna açıklanmamasına rağmen, 2012 yılı Nisan ayında düzenlenen “ Aile içi şiddet eğitim semineri” etkinliği sırasında sahneye çıkarak konuşmak istediğini belirtmiş ve Emniyet teşkilatının kendisine ilgi göstermesi sonrasında komşularının ve hatta eşinin kendisine bakışının olumlu yönde değiştiğini ifade etmişti.

Şiddet mağduresi, yetkililer tarafından evine yapılan ziyarete ilkin çok şaşırdığını ifade ederek,  “ ailemden bile hiç kimse bana böyle sahip çıkmadı. Bu ziyaretten sonra, kocamın ve oğlumun bana bakışı değişti. Kendime güvenim geldi; kendimi çok iyi hissediyorum. Oğlum bana ‘anne’ demeye başladı. Çocuğum bana insan gibi davranıyor; bu ziyaret hayatımızı değiştirdi” diyerek, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne minnettarlığını dile getirmişti

Haber: Arzu Başlantı

Beykoz'da ''mahalleler'' bazında aile içi şiddet
Bizi Takip Edin