Beykoz'da önce eğitim sonra üretim!

Beykoz’da çevreci nesiler yetiştiren “Yeşil Okul Projesi” kapsamında bu yıl ilçedeki 70 ilk ve ortaokulda toplam 16 bin öğrenciye atık yönetimi eğitimi verildi, geri dönüşüm bilinciyle kuşanan öğrenciler kompost üretimine dört elle sarıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi’nin çevreci nesiler için başlattığı “Yeşil Okul Projesi” kapsamında öğrenciler okullardaki aktif ve pratik uygulamalarla geri dönüşüme katılıyor,  “Sıfır Atık” bilincinin temelleri küçük yaşlarda atılıyor.

70 Okulda 16 Bin Öğrenciye Ulaşıldı

İlçede 11 yıldır uygulanan projenin ilk adımında her eğitim-öğretim yılı başında tüm ilk ve ortaokullarda öğrencilere çevre mühendisleri tarafından atık yönetimi ve kompost üretimi eğitimi veriliyor.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilçedeki 70 okulda toplam 16 bin öğrenciye ulaşıldı, her okulda öğrencilerin organik atıklar (yiyecek, meyve, sebze atıkları, ağaç yaprakları) ile doğaya ve geri dönüşüme katıldığı kompost üretimi başladı.

Okul Bahçeleri Yeşilleniyor 

Yeşil Okul Projesi’nden sorumlu öğretmenlerin gözetiminde yürütülen uygulamayla öğrencilerin getirdikleri organik atıklar talaşla kompost makinesine alınarak bir aylık süre sonunda bir tür toprak iyileştirici ürün olan kompost elde ediliyor.  

Merak ve ilgiyle geri dönüşüme katılan öğrenciler ürettikleri kompostla okul bahçeleri ve çevreyi de güzelleştiriyor.

Proje kapsamında öğrencilere organik atıklar haricindeki atık türleri hakkında da bilgiler veriliyor.

Kağıt-karton, plastik ve metal olmak üzere ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıklar okullardan toplanıp geri dönüşüm ve bertaraf tesislerine gönderiliyor.

Ödüller 5 Haziran’da

Beykoz Belediyesi en çok kompost üreten ve atık toplayan okulları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün kutlandığı eğlenceli bir festivalle ödüllendirecek.

Beykoz'da önce eğitim sonra üretim!
Bizi Takip Edin