Beykoz'da tam 47 yıl sonra açıldı!

Duyarlı bir Okul Müdürü…Duyarlı bir kaç veli…Ve emeğin karşılığında ortaya çıkan en güzel eğitim yatırımı…

Beykoz İshaklı İlkokulu ve öğrencileri, okulun kuruluş yılından itibaren tam 47 yıl sonra Anasınıfına kavuştu.

Her şey…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duyarlı bir Okul Müdürü…Duyarlı bir kaç veli…Ve emeğin karşılığında ortaya çıkan en güzel eğitim yatırımı…

Beykoz İshaklı İlkokulu ve öğrencileri, okulun kuruluş yılından itibaren tam 47 yıl sonra Anasınıfına kavuştu.

Her şey aslında 18 yıllık öğretmen olan ve son 8 yılını idarecilikle geçiren Okul Müdürü Ahmet Taşkıran’ın Aralık 2014 senesinde Beykoz’un İshaklı İlkokulu’na atanması ile başlayan süreç, 47 yıl sonra İshaklı’nın ilk kez Anasınıfına kavuşmasını sağladı.

Çocukların sosyalleşmesi, yeteneklerinin gelişmesi ve temel eğitimi alması açısından önem taşıyan okul öncesi eğitim için, daha önceleri veliler çocuklarını taşımacılıkla ya yakınlarındaki başka bir okula ya da isteğe bağlı olarak direkt 1.sınıfa başlatıyordu. Hem velilerin hem çocukların zorlandığı bu durum; Okul Müdürü Ahmet Taşkıran, Okul Aile Birliği’nden duyarlı veliler Cafer Şimşek, İrfan Şimşek ve Osman Bahadır ile köyün yardımsever İşadamları Altan Kıraç ve Sadi İnanoğlu sayesinde çözüme kavuştu.

Prefabrik olarak yapılan Anasınıfı, 3 ay süren yoğun bir çalışma sonucu bu sene eğitim-öğretim dönemine başladı. İshaklı’nın ilk Anaokulu Öğretmeni olan Gökçe Tuğ, şu an burada yaklaşık 14 öğrenciye eğitim vermekte.

Tesadüflerin getirdiği güzel neticeler, yardımsever işadamları ve duyarlı veliler sayesinde hemen hemen bütün ihtiyaçlarının karşılandığı Anasınıfının, bu kış mevsiminde en önemli eksiği olan ısınma problemi. Minikler, şu anda sınıflarında elektrikli soba ile ısınarak, eğitimlerine devam ediyor.

Yolunu kaybeden öğrenciler, okula açılan bir telefon ve bir çok güzel tesadüfün doğurduğu sonuç!

Beykoz Güncel Haber’e konuşan Okul Müdürü Ahmet Taşkıran; “Beykoz İshaklı İlkokulu’nda görev yapmaya başladığımda, ‘Buradan bir an önce nasıl gidebilirim?’  düşüncesine hiçbir zaman kapılmadım. Burada eğitim açısından iyi şeyler yapmanın peşinde oldum” diyerek içindeki eğitim aşkını öncelikle dile getirdi.

Bu sürecin nasıl başladığını ve nasıl emek verildiğini aşama aşama bize anlatan Müdür Ahmet Taşkıran, şunları söyledi: “Buranın en büyük eksikliği en başta ‘okul’. Makyaj da yapsan, maalesef sorunlar çözülemiyor. Bu okulda göreve atandığım 2.gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bununla ilgili bir proje için koşturdum. Fakat, oluru yok gibi…Çok zor…Sonra düşündüm, ‘Ne yapabiliriz?’ diye. Anasınıfının bu mahalle için büyük bir gereklilik olduğunu düşündüm ve bu yönde çalışmalara başladım. Çünkü, geçen sene 1.sınıfı okuyan çocuklar anasınıfı olmadığı için isteğe bağlı 1.sınıfa başladı. Çok küçük yaşlarda 1.sınıfa başladılar. Bu yüzden anasınıfına yoğunlaştık. Duyarlı bir kaç veli, mahalle sakini ile istişare sonucu bunun aslında biraz ‘tuzlu’ olduğunu düşündük. Ama yola çıktık ya, Allah yardım ediyor…Özyeğin Üniversitesi’nden bir kaç öğrenci Şile’yi gezmeye gidiyor. Şile’den gelirken yolunu kaybediyor. Bu olay da Cumartesi günü oluyor. Okulu görüyorlar ve Pazartesi günü okula telefon açıyorlar. Kendilerini tanıttıktan sonra okula ihtiyacımızın ne olup, olmadığını soruyorlar. Anasınıfına ihtiyacımız olduğunu söyledikten sonra bu duyarlı öğrenciler okullarında, okulumuz için kampaya başlatıyorlar ve kampanya sonucu bizim için yaklaşık 9 bin lira yardım topluyorlar….Bir diğeri de; yine bir tesadüf! Küçük Prens Koleji de okulumuzu arayarak, köy okullarına yardım projesi gerçekleştirmek istediklerini söylediler. Onlar da sağolsunlar, 10 bin lira yardım topladılar. Biz bu paralarla bu işe başladık. Tabi, o dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Şube Müdürü Ahmet Güner’de yardımcı oldular. Daha sonra Özyeğin Üniversitesi’nden önderlik yapan Mertkan isimli bir genç vardı. Onun babası yazın Denizli’den geldi, kendisi de İşadamı, 15 bin lira o da yardımda bulundu. İşadamları Altan Kıraç, Sadi İnanoğlu; okul aile birliğinden velilerimiz Osman Bahadır, Cafer Şimşek ve İrfan Şimşek, bu zeminin yapımı, etrafının toparlanması gibi işler hep bu köydeki insanlar sayesinde oldu”.

İhtiyaçlarımız yok değil, var!

Konuşmasının sonunda aslında Anasınıflarının şu anki ihtiyaçlarını da gazetemiz aracılığıyla ifade eden Müdür Ahmet Taşkıran: “Kurduk, yaptık ama, eksik yine var. Tamamlamaya çalışıyoruz. Öncelikle ısınma sorunumuz var. Çocuklarımız şu anda elektrikli soba ile ısınıyorlar. Projeksiyon, perde ve mutfak dolabı ihtiyaçlarımız da ayrıca var. Belediyeye de düşen aslında pek çok görev var: Asfalt dökümü, çevre düzenlemesi, okulumuzun çatısı gibi…Bununla ilgili Milli Eğitim üzerinde Belediye’ye rapor sundum ve okulun tüm sorunlarını söyledim. Fakat, bununla ilgili hiçbir geri dönüş alamadım” dedi.

Haber: Burcu Çelik

Beykoz'da tam 47 yıl sonra açıldı!
Bizi Takip Edin