Beykoz'un en büyük problemi uyuşturucu

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Huzur Toplantısı'nın birinci gündem maddesini ‘uyuşturucu' oluşturdu.

2015 yılı Huzur Toplantısı, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in katılımıyla K

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Huzur Toplantısı’nın birinci gündem maddesini ‘uyuşturucu’ oluşturdu.

2015 yılı Huzur Toplantısı, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla Kavacık Limak Otel’de gerçekleşti.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ilçenin sorunlarına yakından eğilmek, çözüm noktasında ilçede yer alan kurum veya kuruluşlarla beraber ortak hareket edebilmek amacı ile düzenlenen Huzur Toplantısı’nda bu sene daha çok Beykoz’daki uyuşturucu sorunu öne çıktı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ; İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, İşadamı İsmet Acar, Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, Kas-Der Şube Başkanı Süleyman Çalık, Artvinliler Dernek Başkanı Mehmet Uzun, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, okul müdürleri, öğretmenler ve muhtarlar ile bazı vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, sonrasında Toplum Destekli Polis Memuru Selçuk Küçük’ün İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 2015 Faaliyetlerinin sunumunu yapmasıyla devam etti.

Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam: Gücümüzü Beykoz halkından alıyoruz!

Sunumun sonrasında toplantının açılış konuşmasını Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam yaptı. Saydam, kısa bir selamlama konuşması yaparak; “Polis ve halk kaynaşmasının güçlü olduğu, güvenlik ve asayişin en üst derecede tesis edildiği yerlerden birisi de Beykoz’dur. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak önceliğimiz, sorumlu olduğumuz bölgede suçla mücadelede etkin bir şekilde hizmet etmektir. Personelimiz gücünü Beykoz halkından almaktadır. Bu toplumsal katılım ve destek sayesinde ilçemiz güvenlik ve huzur tesis etmekte, insanlarımız evlerinde hayatlarını huzurlu bir şekilde hareket etmektedirler” dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek: Bütün derdimiz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek!

Saydam’ın konuşmasının ardından söz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e verildi. Beykoz’da hayatını kolaylaştırmak ve 250 bin insanın rahatını sağlamak amacıyla kurumlar olarak en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek: “Bu toplantılar bölgemize çok şey kazandırıyor. Beykoz’un problemlerini  burada konuşarak çözüm bulmak en büyük gayemiz. Biz Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte bölgede huzurun sağlaması için her türlü katkıyı vermekten geri kalmıyoruz. Daha önceki toplantılarda Beykoz’un en önemli probleminin başında trafiğin ve otoparkın geldiğini biliyoruz. Bununla ilgili 30 Mart’ta sonra ciddi adım attık. Şu anda 2 tane çekicimiz, bir de emniyet birimimizle beraber yürüyorlar. Kavacık’ta özellikle bu şikayet had safhadaydı. Sanıyorum ki, bu noktada biraz daha rahatladınız. Tabi, sorunlar bitmiyor, başka sorunlar ortaya çıkıyor. Bizim bütün derdimiz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek, gönüllerini kazanabilmektir. Aslında toplum olarak duyarlılıklarımızı biraz daha arttırsak, hiçbir sorun kalmaz” şeklinde konuştu.

Müdür Mehmet Sururi Saydam: Uyuşturucu ile mücadele toplumla olur!

Protokolün açılış konuşmasından sonra toplantının soru-cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılan bir okul müdürü Beykoz’daki uyuşturucu sorunu dile getirerek, tutuklamaların ve cezai işlemlerin daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine ilk önce Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam cevap verdi. Uyuşturcunun diğer suçlarında işlenmesine etken bir madde olduğunu ifade eden Saydam: “İlçedeki en büyük problemin uyuşturucu olduğunu biliyorum. Diğer ilçelerde de bu konuyla ilgili ciddi bir artış olduğunu düşünüyorum. Bizim yakalamakla ilgili bir sıkıntımız yok. Bu İstanbul Emniyet Müdürlüğü içinde geçerlidir. Fakat, adli işlemlerde bir sıkıntı var. Bu konuyla ilgili kanunda bir boşluk var. Bunun cezasının bir şekilde arttırılması veya bu şahısların rehabilitasyon merkezlerine gönderilmesi lazım. Bunun için hem hukuki kanunların arttırılması hem de toplum olarak bizim bilinçli bir şekilde sosyal hayatımızda yardımcı olmamız lazım. Tutuklamanın az olduğunun farkındayız. Ama tutuklamakta bunun çaresi değil. Çünkü, bununda bir süresi olacak ve tekrar bu insanlar toplumun içerisine gelecek. Bunun genel olarak hepimizin çözebileceği bir sorun olarak görüyorum. Yani kapımızın önünü süpürürsek, yavaş yavaş bu bir yerlere kadar gidecek” dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek: Uyuşturucudan kurtulmak isteyen bireylere yardım ediyoruz!

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de uyuşturucu kullanan kişiler için belediye olarak tedavi amaçlı bir bütçe ayırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “İlk etapta biz 20 tane uyuşturucu müptelası olan arkadaşın tedavisi için para tahsis ettik. Ortalama 20-25 bin liralık bir paraydı. 420 bin liraya yakın bir para bütçede ayırdık. Şu ana kadar da bu paranın çok azını kullanabildik. İnsanlar gelmiyorlar. Tedavi konusunda kişinin de istemesi gerekiyor. 5-6 kişi bundan faydalanabildi. Ben kurtulmak istiyorum diyen ve buna yatkın olan kişilere yardımcı oluyoruz”.

Başhekim Süleyman Erdoğdu: Uyuşturu kullananlar genellikle sahipsiz çocuklar!

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, uyuşturucu kullanan kişilerin genellikle sahipsiz çocuklar olduğuna dikkat çekerek: “Belediye Başkanımız sayesinde hastanemizin bir şubesi olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizi açtık. Ücretsiz olarak burada tedavi ediliyor. Uyuşturucu bağımlıların büyük bir çoğunluğu annesi-babası olmayan sahipsiz çocuklar. Ya da ailesi tarafından terk edilmiş çocuklardan oluşuyor. Maalesef tedaviye gelen buraya 250 bin nüfusa göre çok az. Burada muhtarlarımıza, öğretmenlerimize büyük bir görev düşüyor. Bizlere yönlendirmelerini talep ediyoruz. Eğer bunları psikolojik tedaviye alır ve tedavi edersek, sanıyorum bu sıkıntı gittiği için uyuşturucuya bağımlılıktan kurtulacaklar” şeklinde değerlendirme yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: Uyuşturucu hakkında öğrencilerimize eğitim veriyoruz!

Türkiye’de büyük çalışma başlatılarak, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Birimi’nin kurulduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay da şu yorumda bulundu: “En üst düzeyde takibi yapılıyor. Sadece uyuşturucu ile ilgili bir mücadele birimi değil; tütün, alkol, teknoloji ve madde bağımlılığı da buna dahil. Beykoz olarak Yeşilay Cemiyeti’nin organize etmiş olduğu çalışmayla okullarımızdaki rehber öğretmenlerimize bu alanda eğitim verdik. 70 öğretmenimizi bu konuda donanımlı hale getirdik. Bu yıl eğitimlere başladılar. Bizim yaklaşık 42 bin öğrencimiz var. Anaokulundan başlamak üzere liseye kadar olan öğrencilerimizin tamamına biz bu eğitimleri vereceğiz”.

Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, bu konuda bir paylaşım olduğu takdirde muhtarlar olarak kendilerinin de katkı sağlayabileceklerini, ellerini taşın altına koyabileceklerini söyledi.

Başkan Yücel Çelikbilek: Toplum bu kişilere şans vermeli!

Uyuşturucu konusunun Beykoz’da ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken İşadamı İsmet Acar, uyuşturucu kullanan kişilere, tedavi olması ve kurtulması halinde Belediye ile ortak bir çalışma sonucu iş bulma ödüllendirilmesi yapılabileceğini, böylece kişilerin tedaviye teşvik edilebileceğini  söyledi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bu tür sapıkalı ya da uyuşturucu kullanan kişilerin iş bulma oranının düşük, daha doğrusu iş verenin bu tür kişilere bakış açısının olumsuz olduğunu söyledi. Belediye olarak kendi bünyeleri içinde kurulan Kariyer Merkezi ile vatandaşlara iş bulabilediklerini ifade eden Başkan Çelikbilek, bugüne kadar 9 bin kişiye iş bulduklarını belirtti. Toplumun bu kişileri direkt olarak soyutladığını da sözlerine ekleyen Başkan Çelikbilek, “Bu dediklerinizi yaparız. Yeter ki toplumun buna sıcak bir ilgisi olsun. Toplumda kaza yapan, hata yapan insanlar vardır ama, toplumun bu insanlara şans vermesi lazım. Bu yaklaşımı, bu algıyı önce topluma sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, Belediye ile ortak bir çalışma ürünü olarak uyuşturucu ile ilgili aileleri bilinçlendirme adına yeni bir etkinlik, sempozyum düzenleyebileceklerini söyledi. Müdür Saydam’ın söylediklerine ilişkin Başkan Yücel Çelikbilek, konuyla ilgili her türlü desteğe ve katkıya açık olduklarını belirtti.

Başkan Yücel Çelikbilek: Sadece içkinin içileceği bir park yapacağım!

Beykoz Korusu’nun artık ‘açık bir meyhane’ mekanı olduğuna da toplantıda dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda da çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, kesilen cezaların alkol kullanıcısı için caydırıcı olmadığını belirtti. Özgürlük adı altında bu tip yerlerin arttığını da sözlerine ekleyen Müdür Saydam, bu konuşulan konuların genel olarak toplum kültürünün gelişmesine bağlı olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Yücel Çelikbilek de bu konuya şöyle bir yaklaşımda bulundu: “Aileler oradan geçmesin, çocuklar oradan geçmesin ve kendilerine örnek almasınlar diye, sadece içkinin içileceği bir park yapacağım. Bunun üzerinde şu an çalışıyoruz. Tabi onların oraya gitmemesi için ikna edebilir miyim? Önce onu düşünmek istiyorum”.

Yaklaşık 1 saat süren toplantı, kokteyl ile son buldu.

Beykoz'un en büyük problemi uyuşturucu
Bizi Takip Edin