Beykoz'un en genç muhtarı hedef ve projelerini anlattı

Beykoz'un en genç muhtarı olarak tarihteki yerini alan Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Beykoz Güncel'e kendini anlattı.

Beykoz'un en genç muhtarı olarak tarihteki yerini alan Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Beykoz Güncel'e kendini…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’un en genç muhtarı olarak tarihteki yerini alan Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Beykoz Güncel’e kendini anlattı.

Beykoz’un en genç muhtarı olarak tarihteki yerini alan Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Beykoz Güncel’e kendini anlattı.

Muhtarlık makamını belli bir mevkiye ulaşmak için basamak olarak nitelendiren genç muhtar Nevzat Cebeci’nin bir sonraki hedefi ise Belediye Meclis Üyeliği.

Kendinden, hedeflerinden ve Yenimahalle gibi Beykoz’da önemli bir bölgenin sorunlarından da bahseden Cebeci, sohbetimizde hizmet etmeyi sevdiğini de vurguladı.

Öncelikle kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1984 İstanbul doğumluyum. Aslen Kastamonu Azdavaylıyım. Anadolu üniversitesi işletme fakültesi mezunuyum. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Sporla, özellikle futbolla çok ilgiliyim. Eski Yenimahalle Spor Kulübü futbolcusuyum ve şuan yönetim kadrosundayım. Ayrıca Yenimahalle Kalkındırma ve Kültür Derneği kurucu üyelerinden biriyim.

Neden muhtar olmak istediniz?

Tabiî ki öncelikle mahalleme hizmet etmek için aday oldum.  Akrabalarımdan muhtarlık yapan birçok büyüğümü model aldım diyebilirim. Çocukluğumda onların insanlara yardımı, yaptığı hizmet, aldığı dualar beynime kazınmış. Bende artık bir yerlerden başlamam gerektiğini düşündüm ve bunun için şartlarında en uygun olduğu muhtarlık makamına talip oldum. Her insan belli bir makama ulaşmak ister. Bu benim için ilk adım oldu.

Oldukça genç bir muhtarsınız, peki genç olmanızın işinizde avantajları ve dezavantajları var mı?

Evet. Muhtarlık için genç bir yaş diyebiliriz. Fakat hizmet etmek için doğru yaştayım diye düşünüyorum. Sonuçta gençliğin verdiği dinamiklik ve atılganlık işime de olumlu şekilde yansıyacaktır. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Yaşadıkça da dezavantajlarını görüp tecrübe edineceğim ve ona göre hareket edeceğim.

Yenimahalle, Beykoz’da önemli bir yer. Bu önemli yerin sorunları nelerdir?

Mahallemizde süre gelen bir altyapı sorunu var. Doğalgaz verilemeyen sokaklarımız var. Ulaşımla ilgili de sıkıntılar yaşamaktayız. Mülkiyet sonumuz bulunmakta. Hırsızlık ve göçmen insanların çokluğu da diğer önemli sorunumuz. Belediyemiz bu dönem alt yapı sorununu çözmeye kararlı ve şuan mahallede büyük bir altyapı çalışması var. Ulaşımla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bayramdan sonra ilgili kurumlara da ziyarette bulunacağım ve sorunlarımızın çözülmesi için yardım isteyeceğim.

Mahalle adına gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz var mı?

Mahalleme PTT, banka veya ATM’leri kazandırmak, lise düzeyinde bir okul, mesire alanı,  sportif faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği alanlar ve meslek edindirme kursu kazandırmak istiyorum.  Belediyemizin ve devletimizin desteğiyle de zamanla bu projelerin hayata geçeceğini temenni ediyorum.

Yenimahalle belediye tarafından dışlanan bir bölge olarak algılanır hep, bu konuda siz neler söylemek istersiniz?

Bazı dönemlerde hizmet konusunda durgunluk yaşandığını söyleyebilirim. Ama şuan ki yönetim için böyle bir şey söz konusu değil. Belediye gereken ilgiyi göstermektedir. Okulumuz yenilendi, sağlık ocağımızın inşası devam ediyor, muhtarlık için yeni bir yer inşa ediliyor. Şuan alt yapıya ağırlık veriliyor. Sosyal yardım konusunda da Beykoz Belediyesi’ni çok başarılı buluyorum.

Yenimahalle’nin bazı bölgelerinde kanalizasyon atıkları sokaklardan akıyor, bu sorunun çözümü konusunda planlarınız var mı?

Çok nadir olan bu sorunları hemen belediyeye bildiriyorum ve çalışma başlatıyoruz. Dediğim gibi alt yapı bu dönemde tamamlanacak ve bu sorunlar ortadan kalkacak.

İleride siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

Evet. Bir sonraki hedefim meclis üyeliği.

Gözlemlediğiniz kadarıyla muhtarların sıkıntıları neler?

Sekreter konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Çoğu muhtarımızın ortak sorunu budur. Maaş konusunda bir şey demem doğru değil fakat muhtarların iş yüküne göre az bir maaşı vardır. Eskisi gibi muhtarlıktan gelir yoktur. Her şeyi cebimizden karşılamak durumundayız.

Muhtarlarla belediyenin iletişimi nasıl?

Gözlemlediğim kadarıyla muhtarların belediye ile olan ilişkileri ve neticesinde iletişimi kuvvetlidir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son günlerine girdiğimiz Ramazan Ayı’nın ve Kadir Gecesi’nin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile de tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Röportajdan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Haber: Burcu Çelik

Beykoz'un en genç muhtarı hedef ve projelerini anlattı
Bizi Takip Edin