Beykoz’un en özel garsonları mutluluk dağıttı

Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 21 Mart Dünya Sendromu Farkındalık Günü’nde “Beykoz Kromozom Saymaz” sloganıyla özel bir etkinlik düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde “Beykoz Kromozom Saymaz” sloganıyla özel bir etkinlik düzenledi.

İlçe için özgün hedefler doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beykoz Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde bireylerin toplumla bütünleşmesini ve sosyal hayata katılımlarını artırmak için özel bir etkinliğe imza attı.

“Beykoz Kromozon Saymaz” sloganıyla farkındalık oluşturan etkinlikte çocuklar garsonluk yaparak masalara kurabiye ve çay ikram bulundu, yeteneklerini sergiledi. Özel bireylerin de birçok şeyi başarabildiğini gözlemledi. 

Kavacık Doğal Dükkan’da düzenlenen programa, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Saniye Efe, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan,  AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, down sendromlu özel çocuklar ve aileleri katıldı.

“ELİ ÖPÜLESİ DEĞERLİ ANNELERİMİZ”

Açılış konuşmasını yapan Engelliler Meclisi Başkanı Saniye Efe, “Bugün büyüğümüzden küçüğümüze kadar hepimiz ev sahibiyiz. Öyle olmalıyız ki, bu olayları benimseyelim. Benimseyince sahip çıkar, sadece bakıp gitmek yerine eğer yapılabilecek bir şey varsa hep birlikte hayata geçirmiş oluruz. Hayatın tüm zorluklarından evlatlarını çekip çıkaran, onları her türlü kötülükten koruyup kollayan, toplum içindeki yerini alabilmek için kendi incindiği kadar evladının incinmesine hiçbir zaman müsaade etmeyen o eli öpülesi değerli annelerimiz. Bugün konuşması gereken birileri varsa bana göre onlardır. Aramızda bulunan annelerden bir tanesini ben buraya davet ediyorum. Cennet gülleri ile bir arada yaşamak nasıl bir duygu, birebir onların ağzından duymak isteriz.” dedi.

“O BENİM CENNET KOKULUM”

Konuşmalarını yapmak için sahneye çıkan down sendromlu annesi Şengül İzancı, “Benim down sendromlu çocuğum 19 yaşında ve üstelik kalp hastası. 9 ameliyat oldu. Gerçekten çok zor. Onunla bazı şeyleri paylaşmak inanın o kadar farklı ki bunu anlatamam, yaşamak lazım. Ben çok savaştım ve çok güzel yere geldim. O benim cennet kokulum. Bana anne demiyor, balım diyor. Onun varlığı bana yetiyor. Yeter ki hep yanımızda olun, biz her topluma rahatça girelim.” ifadelerini kullandı.

Down sendromlu bireylerin diğer bireylerden farklı olmadığını vurgulamak ve toplumdaki diğer bireyler gibi yaşayabilmesi, eğitim alabilmesi, spor yapabilmesi ve sosyal yaşayabilmesi için farkındalık oluşturan etkinlik, down sendromlu çocukların yazdığı mektubun okunması ile devam etti.

“ÇOCUKLARI BÜYÜK BİR SEVGİ İLE YETİŞTİRİYORLAR”

Mektubun okunmasının ardından, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin misafirlere hitap etti. 

Tekin, “Çok kıymetli çok özel çocuklar ve kardeşlerimiz ile bir aradayız. Asıl en büyük teşekkürü annelere yapmak lazım. Çünkü onlar çok kıymetli çok değerli çocuklarını büyük bir sevgi ile yetiştiriyorlar. Bizim de Beykoz Belediyesi olarak Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’miz var. Burada özel çocuklarımızla çeşitli atölyeler de etkinlikler yapıyoruz. AKDEM çok değerli, bütün çocuklarımıza ev sahipliği yapan bir proje. Çocuklar burada isterse mutfağa girip çok iyi bir şef gibi yemek yapabiliyor ya da müzik hocasıyla bir enstrüman çalabiliyor. Veya spor etkinliklerine ve tarım faaliyetine katılabiliyor. Bunlara öncülük etmek çok kıymetli ve çok değerli.” diye konuştu.

“ONLARIN DA ÖZEL YETENEKLERİ VAR”

Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli ise hayatından bir anekdot anlatarak, “Onların da özel yetenekleri, yapabilecekleri işler var. Görüyorum ki çok kıymetli ve vefakâr anneleri var. İnşallah bu etkinlik ile birlikte farkındalığımız daha çok artar ve bu kardeşlerimize sahip çıkmanın önünü açarız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, down sendromlu Cemal Ustabaşı bağlama çalarak misafirlere mini bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. 

Keyifli anların yaşandığı etkinlikte hem ailelerin hem de çocukların yüzleri güldü.

Etkinlik, down sendromlu çocuk ve gençlere hediye takdim edilmesiyle son buldu.

Beykoz’un en özel garsonları mutluluk dağıttı
Bizi Takip Edin