Beykoz’un imar ve sağlık sorunu gündemden düşmüyor!

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, ilçenin sağlık, eğitim, imar ve spor ile ilgili sorunları hakkında kamuoyu açıklaması yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, ilçenin sağlık, eğitim, imar ve spor ile ilgili sorunları hakkında kamuoyu açıklaması yaptı.

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda, Beykoz’un imar sorunları ile sağlık, eğitim ve spora dair konular hakkında kamuoyu açıklaması yapılarak sorunların çözümü talep edildi.

Dedeoğlu’nda düzenlenen toplantıya, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner,  Genel Sekreter Ali Kemal Kılıç ile 19 İl ve Bölge Dernek Başkanları ve basın mensupları katıldı.

“BEYKOZ’U GELECEK NESİLLERE ÇOK İYİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Beykoz’un kitlesel sorunlarını dile getireceklerini belirten Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, “Bizler sizler sayesinde, merkezi idarecileri göreve çağırıp, bakanlıklardan Beykoz için bu konular hakkında yatırım yapmasını sağlayacağız, farkındalık yaratacağız. Beykoz’u gelecek nesillere çok iyi hazırlayacağız. Bu konular bizim sıkıntılarımız olmaktan çıkacak. Gelecek nesillerin de sorunları olmayacak. Hedefimiz ve amacımız bu.” dedi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN YURT İSTİYORUZ”

Beykoz’da 5 tane üniversitenin olduğunu fakat bir tane resmi yurdun bulunmadığını söyleyen Mehmet Uzun, “Beykoz’a gelen öğrenciler, Beykoz’a külfet getiriyor. Trafik sorununu ve kira fiyatlarını artırıyor. Biz bu öğrenciler için ilçede yurt istiyoruz. 30 bin öğrenci Beykoz’da kaldığı takdirde esnafımızın güçlenmesini ve işsizliğin düşürülmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TEŞVİK VE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Beykoz’un hastane sıkıntılarına da değinen Uzun, “Beykoz’daki devlet hastanesi Beykozluya yeterli hizmeti vermiyor. Beykozlular Ümraniye’ye ve Çapa Tıp Fakültesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Bu da Beykozluya maddi bir külfet getirerek zaman kaybettiriyor. Beykoz’da bir alzheimer hastanesi yapılması içinde teşvik ve katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

“ARTIK ANKARA’NIN BİZLERDEN HABERİ VAR”

Beykoz’a bir eğitim-araştırma hastanesi yapılması talebini 19 İl ve Bölge Dernek Başkanı’nın imzalı dilekçeleriyle ilettiklerini söyleyen Uzun, “Çalışmalarımız devam ediyor. Artık Ankara’nın bizlerden haberi var. Artık Beykozlu ne istiyor, biliyor. Beykoz’a gelen her vekile imar ve sağlık sorunu olduğu söyleniyor. Bu konuların takipçisi olacağız.”

“BELEDİYE PLAN VE DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMALI”

İmar’a dair sorunlardan bahseden Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner, “Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı ve Görele’nin planları yaptı. Bakanlıkta onayladı. Diğer yerlerinde planlarını ve dönüşüm ile ilgili bir çalışma yapmasını bekliyoruz.” dedi.

“ALMANYA-TÜRKİYE ARASINDA BİR KÖPRÜ OLUR”

“Beykoz’da hastane yapılması için Türk-Alman Üniversitesindeki parselleri önerdik” diyen Uzuner konuşması şöyle devam etti:

“Türk-Alman Üniversitesi’nde bir Tıp Fakültesi kurulursa bu da buranın hastanesi olur. Bu hastane Almanya-Türkiye arasında bir köprü olur, ticarete de katkı sağlar. Bu konuda gerekli yerlere dilekçemizi verdik fakat bir yıl oldu, olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık.”

Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

Beykoz’un imar ve sağlık sorunu gündemden düşmüyor!
Bizi Takip Edin