Beykoz‘un kabusu ile mücadelede şaşırtan gerçekler!

Beykoz’da önceki yıllara göre üç kat artan sivrisinekle mücadelede, ilgili yasa gereği yetki ve sorumluluğu olan İBB’nin ekip sayısında herhangi bir artış yapmadığı ortaya çıktı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’da önceki yıllara göre üç kat artan sivrisinekle mücadelede, ilgili yasa gereği yetki ve sorumluluğu olan İBB’nin ekip sayısında herhangi bir artış yapmadığı ortaya çıktı. 

Sivrisinekler Beykoz‘un kabusu olmaya devam ediyor. İlçe genelinde çoğalan sivrisineklerden şikayet eden vatandaşlar, sivrisinekle mücadeleden sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin gerekli önlemleri almamasından dolayı dert yanıyor.

Beykoz’da önceki yıllara göre üç kat artan sivrisinekler halk sağlığını tehdit ederken, İBB’nin ekip sayısında herhangi bir artış olmadığı ortaya çıktı. CHP’li meclis üyesinin kendi ağzından verdiği rakamlarla ortaya çıkan kötü durum nedeniyle mahalle muhtarlarının da mağdur olduğu öğrenildi. Bazı mahallelere ilaçlama ekipleri hiç uğramazken, bazı mahallelere de bölgeyi hiç bilmeyen ekipler gönderildi. Muhtarlarla buluşan CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve İyi Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir’in ilaçlama nedeniyle yapılan eleştiriler karşısında, “İlaçlamada araç sayısını düşürmüşler…” sözleri ise şok etkisi yarattı.

LAF ÇOK ÇÖZÜM YOK

CHP İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Demirel’in Temmuz ayı meclis toplantısında yapmış olduğu konuşma İBB’nin Beykoz’a önem vermediğini ortaya çıkardı. Rakamlarla İBB’nin ilaçlama konusunda bilgiler veren Demirel, konuşmasında; “Beykoz’un kıyı kenti olması nedeniyle oluşan sivrisinek sıkıntısıyla mücadelemiz var. Bu konuda İBB’nin büyük çalışmaları var. Beykoz’da 11 bin 292 adreste, 18 bin 382 sivrisinek üreme kaynağı İBB ekiplerince tespit edildi. Bu yerler haftalık olarak 5 larva ekibi ile denetlenerek ilaçlanmaktadır” demişti.

SİNEK ÜÇ KAT ARTTI EKİP SAYISI AYNI

İBB ekipleri, Beykoz’da 2020 yılında 4 bin 314 adreste 7 bin 661 sivrisinek kaynağıyla 5 larva ekibi ve 2 gece ilaçlama ekibi ile mücadele ederken, Gülay Demirel’in yapmış olduğu açıklamaya göre 2021 yılında ise 11 bin 292 adreste 18 bin 382 sivrisinek üreme kaynağı bulunmaktadır. Beykoz’da 2020 yılına göre 2-3 katına yaklaşan adres ve sivrisinek üreme kaynağı sayısındaki artışa rağmen İBB’nin Beykoz’da araç ve ekip sayılarını artırmayarak ‘Aedes’ türünün yoğun dağılım gösterdiği ve üremeye elverişli olan Beykoz ilçesinde gereken hassasiyet göstermediği ortaya çıktı.

İBB ÖNLEM ALMAK YERİNE SMS ATTI!

Yaşanan sivrisinek istilasına karşı İBB vatandaşların telefonuna gönderdiği SMS ile uyarılarda bulundu. Gönderilen mesajda, “Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim.” ifadelerine yer verilirken mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı.

YASA GEREĞİ YETKİ VE SORUMLULUK İBB’DE

İlgili yasa gereği yetki ve sorumluluğun İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olmasına rağmen; Beykoz Belediyesi ise bütçesinden büyük bir pay ayırarak vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için 23 personel ve 5 ekipten oluşan kadrosuyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

BEYKOZ BELEDİYESİ’NİN 5 EKİBİ GÖREV YAPIYOR

Beykoz‘un kabusu olmaya devam eden sivrisinek ile mücadelede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2 adet gece ilaçlama ekibine karşılık olarak, Beykoz Belediyesi 5 adet gece ilaçlaması ekibi ile bölgede hizmet veriyor.

HİÇ UĞRANMAYAN MAHALLELER VAR

Millet İttifakı’nın Beykoz temsilcileri CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda İBB’nin ilaçlama konusu gündeme gelmişti.

Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Şaban Efe, “İki senedir Büyükşehir’in ilaçlamalarından memnun değilim. Mahalleyi bilmeyen kişiler geliyor, düğün arabası gibi caddeyi gezip gidiyorlar.” dedi. İncirköy Mahalle Muhtarı Alaettin Kartal da, “Büyükşehir’in ilaçlama arabası bu sene benim mahalleme hiç gelmedi ve haber vermiyorlar. Mahalle önceki dönmelerde iki kere ilaçlanıyordu.” İfadelerini kullandı.

İLÇE BAŞKANI İTİRAF ETTİ

Muhtarların eleştirisi üzerine İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve Akif Taşdemir’in kendi aralarında yapmış olduğu konuşmada  “Beykoz’dan otobüsleri çekmişler, gemiyi çekmişler, ilaçlamada araç sayısını düşürmüşler…” sözleri dikkat çekti.

Beykoz‘un kabusu ile mücadelede şaşırtan gerçekler!
Bizi Takip Edin