Beykoz’un mozaiğini oluşturan buluşmalar başladı

Beykoz’da faaliyet gösteren yöre ve köy derneklerinin seslerini duyurma ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulacağı “Beykoz Yöre Buluşmaları” kapsamında ön gösterim gecesi düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’da faaliyet gösteren yöre ve köy derneklerinin seslerini duyurma ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulacağı “Beykoz Yöre Buluşmaları” kapsamında ön gösterim gecesi düzenlendi.

Beykoz Belediyesi tarafından, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihi ve doğal güzelliklerinin, kültürel zenginliği, kardeşlik ve dayanışma ikliminin özel belgesellerle sergileneceği “Beykoz Yöre Buluşmaları” düzenlenen ön gösterim programıyla başladı.

Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen gösterim programına, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman katıldı.

Ayrıca, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, yöre dernek başkanları, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de hazır bulundu. 

15 ŞUBAT’TA ORDULULAR SAHNEDE

İlçedeki 118 yöre ve köy derneğinin ağırlandığı açılış programın ardından yöre ve köy dernekleri kendilerine özel gecelerde hemşerileriyle buluşacak. 

İlk buluşma 15 Şubat’ta Ordular Derneği’nin programıyla başlayacak.

PROJE BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

Açılış konuşmasını yapan Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, “Bu çalışmalar, bu belgeseller bazen geçmişe, bazen geleceğe, bazen günümüze ışık tutuyor. Yaşadığımız şehirlerin, oraya ait olan eserlerin, güzelliklerin korunmasında çok katkılar sağlıyor. Bizde hem turizme hizmet etmek hem gelecek nesillere bir şeyler aktarmak için Dernekler Birliği olarak Beykoz Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmayı destekleme kararı aldık. Destekleyen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

“NESİLLERİMİZ BU BELGESELLERDEN İZ SÜRECEK”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, geçmiş bugün ve geçmiş gelecek bağının bu belgesellerde kurulacağını belirterek, “Bugün yaşadığımız kentlerimizin ya da bizden büyüklerin, atalarımızın, ninelerimizin yaşadığı coğrafyaları, bizim bildiğimiz yerleri göstermiş oluyor ama gelecekte bu coğrafyadaki izimizi takip etmek isteyen nesillerimiz bu belgesellerden iz sürecekler ve bizlere ulaşacaklar. Bugüne ulaşacaklar, bugünden daha da geçmişe uzanacaklar. Kaynaşmak, bağ kurmak, var olan bağı güçlendirmek, desteklemek. Nereden geldik? Nasıl geldik? Nereye gidiyoruz? Konularındaki sorulara cevap verebilmek adına bu çalışmalar yapılıyor. Bu topraklarla olan bağımız, bu çalışmalarla daha da güçlenmiş oluyor.” diye konuştu.

“BEYKOZ’DA BİR AİLENİN BİREYLERİ OLDUK”

Belediye Başkanı Murat Aydın, “Neticede yapmak istediğimiz, Beykoz’da ülkenin, Doğusu ve Batısı, Kuzeyi ve Güneyi, Kafkasya’dan Rumeli’ye ve Balkanlara, bu coğrafyalarla olan bağımızı güçlendirmek. Birlik beraberliğimize katkı sağlamak. Nihayetinde bu güzel ülkede bizlerin neslinin kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yaşamasına katkı vermek.” dedi. 

Murat Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Aslında İstanbul, özelde Beykoz ülkenin birliğine ve dirliğine katkı veren, adeta ülkenin çimentosu olan bir yer. Karadeniz’den kalkıp buraya geldik. Rumeli’den kalkıp buraya geldik. Doğu Anadolu’dan, İç Anadolu’dan, Ege’den kalkıp buraya geldik. Önce komşu olduk. Sonra akraba olduk. Neticede bir olduk. Beykoz’da sanki bir ailenin bireyleri gibi olduk. İyi ki göçler olmuş. İyi ki İstanbul varmış. İstanbul sayesinde tanışmışız. Göçler, kaynaşmaya vesile olmuş. Enerjinin ortaya çıkmasına, güçlenmeye katkı vermiş. Ama o geldiğimiz topraklarla bağı kopartmamak gerekiyor. Nereden geldik? Hangi şartlarda yaşamışız? Oralarda ne var hala? İşte bunu takip etmek adına bu belgeseller son derece manalı.”  

“BİRLİK İÇİN STK’LARIN ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “İnsanı en ayıran özellik, değer yaratması ve bu değeri bundan sonraki kuşaklara da aktarabilmesi yani kültür. Peki, Türkiye’de kültürü en büyük şekilde aktarım sağlayan kurumlar ne? Tabii ki dernekler. Türkiye 80’lerden sonra çok büyük bir göç yaşadı. Göç ile beraber, büyükşehirlerde, kentlerde yöre dernekleri oluştu. Ben dernekçiliği, sivil toplumu çok önemsiyorum. Özellikle, kaymakamlıkta olsun belediyelerde olsun en büyük misafirlerimiz sizlersiniz. Sizlerden çok şey öğreniyoruz. Hem birlik ve beraberliğimiz için hem de bundan sonraki gelecek inşa etmek için sivil toplumun çok büyük bir önemi var.” diye konuştu.

Beykoz’un sosyal ve kültürel renklerini oluşturan yöre ve köylerin tanıtımının yapıldığı ön gösterim gecesi, 118 yöre ve köyün belgesel gösterimiyle sonlandı.

Beykoz’un mozaiğini oluşturan buluşmalar başladı
Bizi Takip Edin