Doğal hayatı koruma seminerleri başladı

Doğa Koleji, WWF-Türkiye ile “Doğal Hayatı Koruma” seminerleri dizisini başlatarak dünyanın geleceğini ilgilendiren birçok konuya çocukların dikkatini çekmiş olacak.

Bu program sayesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bitki v

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa Koleji, WWF-Türkiye ile “Doğal Hayatı Koruma” seminerleri dizisini başlatarak dünyanın geleceğini ilgilendiren birçok konuya çocukların dikkatini çekmiş olacak.

Bu program sayesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bitki ve hayvanlar, doğal yaşam alanlarının korunması, karbon ayak izi takibi ve küresel iklim değişikliği gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren birçok konuya çocukların dikkati çekilmiş olacak.

12 Aralık tarihinde başlayan seminerlerin Ocak 2012’de son bulması hedefleniyor. WWF-Türkiye, 10 yılı aşkın süredir yürüttüğü caretta caretta’ları koruma projesinin yanısıra 2010 yılından bu yana Doğa Koleji ile nesli tükenmekte olan saz kedilerinin izini sürüyor. Hergün 100’den fazla canlı türünün neslinin tükendiğine dikkat çeken Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “bu konudaki sorumluluk duygusunu çocuklarımıza aşılamak istiyoruz” dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile çevre ve doğa bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji ve WWF-Türkiye işbirliğiyle oluşturulan proje kapsamında düzenlenen seminerler, 12 Aralık 2011- 2 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşiyor. “Doğal Hayatı Koruma” konulu seminerlere, alanında uzman akademisyenler ve bilim adamları katılıyor.

Doğa Koleji kampüslerinde başlayan bu seminerlerin amacı, doğal yaşam alanlarının bozulması, nesli tehlike altında olan bitki ve hayvanlar, iklim değişikliği gibi gezegenimizin sağlığını tehdit eden sorunlara karşı öğrencilerin dikkatini çekmek. 12 Aralık 2011’de Bostancı, 13 Aralık 2011’de Acarkent, 15 Aralık 2011’de Ataşehir’de gerçekleşen eğitim seminerleri, 2 Ocak 2012’de Beykoz Doğa Koleji kampüslerinde yapılacak seminerle devam edecek.

Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, Doğal Hayatı Koruma projesi ile ilgili şunları söyledi; ?doğal kaynaklarını hiç bitmeyecekmiş gibi tükettiğimiz dünyamız alarm vermeye başladı. Gezegenimizde yaşamın sürekliliğini sağlayan hava, su ve toprak gibi kaynaklar tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Her yıl 20 bin hektarın üzerinde orman alanı yok oluyor? Sadece Türkiye’de son 50 yılda sulak alanlarımızın yarısını kaybettik. Bu kirlenme ve tükenme hem bizi hem de diğer canlı türlerini etkiliyor.

Her gün 100’den fazla türün nesli tükeniyor. Tek bir dünyamız var ve bunu kurtarmak hepimizin sorumluluğunda. Doğa Koleji olarak bu sorumluluğa ilişkin bir adım attığımızı düşündüğüm WWF-Türkiye seminerler dizisinin çocuklarımızın vizyonunu geliştireceğine inanıyorum.”

Doğal hayatı koruma seminerleri başladı
Bizi Takip Edin