Giresunlular Beykoz’un sorunlarını Ankara’ya taşıdı

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta, ilçenin sorunları ve çözümlerine yönelik hazırlanan “Beykozlu Giresunlular Derneği 2022 Beykoz Raporu”nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildiğini açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta, ilçenin sorun ve çözümlerine yönelik hazırlanan “Beykozlu Giresunlular Derneği 2022 Beykoz Raporu”nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildiğini açıkladı. Usta, raporunun detaylarını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Beykozlu Giresunlular Derneği, siyasi partilere sunmak üzere, ilçenin sorunlarını ve taleplerini içeren “Beykozlu Giresunlular Derneği 2022 Beykoz Raporu” hazırladı.  

Geçtiğimiz hafta, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Ankara’ya giden Dernek Başkanı Hayrullah Usta, “Beykozlu Giresunlular Derneği 2022 Beykoz Raporu”nu ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini söyledi.

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta ve Yönetim Kurulu üyeleri, gözlemler doğrultusunda sorun ve çözüm önerilerinin hazırlandığı raporun detaylarını düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

“SİYASİLERE BASKI YAPACAĞIZ”

Basın açıklamasına dair konuşan Dernek Başkanı Hayrullah Usta, “Beykoz’un çözülemeyen, kangren olmuş sorunları var. Bu sorunları tek tek, madde madde hazırladık. Maalesef tarihinden bu yana Beykoz, Türkiye’nin belki de en geri kalmış ilçelerinden bir tanesi. Yıllardır hiçbir sorun çözülmüyor. Biz de Beykoz’da birinci nüfusun sivil toplum kuruluşuyuz. Siyasilerin pembe laflarına inanmıyoruz, inanmayacağız. Biz dernek olarak, sorunların çözülmesi için siyasilere, yetkili kişilere baskı yapacağız.” dedi.

“DOSYAYI KILIÇDAROĞLU’NA TESLİM ETTİK”

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dernek başkaları ile buluştuğu bir toplantı nedeniyle Ankara’ya gittiğini söyleyen Usta, “Dosyayı kendisine teslim ettik. İBB’nin Beykoz’da yapacağı çok şeyler var. Bunların takipçisi olacağız, lafla değil. Siyasiler bunu yapmadıkları zaman da seçimlerde bize geldiklerinde yüzlerine vuracağız. ‘Bir daha gelmeyin bu kapılara artık, bu sorunları çözmüyorsanız’ diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hayrullah Usta, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz siyaset üstüyüz. Bu görev en çok bize düşüyor. Bu işin üzerine gideceğiz. Bütün ilçe başkanlıklarına gerekirse kendimiz gidip bu dosyayı vereceğiz, onlar bize gelmiyor. Genel başkanlarına, belediye başkanlarına tek tek vereceğiz. Bizim kadınlarımız, gençlerimiz iş olmadığı için hizmet işine gidiyorlar. Kimi temizliğe, kimi şoförlüğe gidiyor. Bunların çocuklarına kim bakıyor? Kimse bakmıyor. Çocukların üzerine kapıyı kilitleyip gidiyorlar. İBB bunlara 4-5 tane kreş yapsa, gündüz bakım evi altında aileler çocukları 8’de bırakıp akşam 5’te alsa. Bu hizmet değil mi Beykoz’a? Bu eleştirilerimizin içinde genellikle, merkezi idare ve İBB’nin yapacağı şeyler. Biz ayrıştırma yapmıyoruz, Beykoz’un sıkıntıları ve sorunları var. Bunların çözülmesini talep ediyoruz.” dedi.

Usta, Giresun’un da sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir rapor daha hazırlayacaklarını belirtti.

“Beykozlu Giresunlular Derneği 2022 Beykoz Raporu”nun içeriği şu şekilde:

Barınma: Sit ölçeğine uygun imar planlarının yapılması, Boğaziçi imar, ön görünüm, Etkilenme bölgesi, Geri görünüm, Siluet, Köyler, Tapu ve Mülkiyet sorununun çözülmesi, İmar sorununu çözmek için kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm yapılması.

Ekonomi: İlçemizde bulunan tepeler üzerine rüzgar enerji sistemlerinin kurulması amacıyla gerekli ölçümlerin yapılıp, yatırıma dönüştürülmesi. Sahil kesiminin turizme açılması ve Beykoz’un tamamının turizme açılması anlamında gerekli tesislerin yapılması. Yüksek kapasiteli balıkçı barınağının yapılması. Köylerin hayvancılık, seracılık ve tarıma elverişli olması sebebi ile devlet tarafından bu alanlara destek sağlanması. İşsizlik sorununun çözümü için küçük ve orta ölçekli işyeri ve sanayi kuruluşlarının kurulması, Kavacık, Çavuşbaşı, Görele veya Örnek köy mahallelerine organik tarım pazarının kurulması. Mahalle statüsüne alınan köylerin, kanunla tekrar köy statüsüne alınması.

Ulaşım: Trafik ve ulaşım sorununa çözüm olması için Üsküdar veya Ümraniye bağlantılı metro yapılması. İlçemizdeki yol ve ulaşım sorunun çözülmesi. Caddelerin genişletilmesi. Deniz ulaşımının artırılması.

Eğitim: Devlet ve özel üniversitelerin kurulması. Anaokulu, İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise seviyesinde derslik ihtiyacının karşılanması. Fen lisesi yapılması. Sağlık Meslek Lisesi yapılması.

Sağlık ve Spor: 750 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yapılması. Yüksek kapasiteli, çok amaçlı spor salonu yapılması. Spor kulüpleri ve diğer branşlar için tesislerin yapılması.

Sosyal Yaşam: Her mahalleye gündüz bakım evi ve anaokulu yapılması. Yaşlı bakımevleri yapılması. Alzheimer hastanesi yapılması. Emekli ve yaşlıların vakit geçirebileceği sosyal aktivite ve kültür merkezlerinin kurulması. Kadın ve çocuk yaşam merkezinin kurulması.

Kültür: Tarihi evlerin ve kalelerin restore edilmesi, turizme kazandırılması. Sahil kesimlerine et ve balık restoranlarının açılması. İsmek merkezlerinin sayısının artırılması. Mevcut kültür merkezleri yetersiz olmasından dolayı belli mahallere bilim, gençlik ve kültür merkezlerinin yapılması.

Turizm: Turizme yönelik cam köyü adı altında içinde saya atölyesinin, cam dekor, cam boyama, cam sanatı ile ilgili küçük ölçekli atölyelerin kurulması. Turizme yönelik tesislerin açılması. İlçemize doğa ve sağlık turizmine yönelik gerekli yatırımların yapılması.

Kamusal Hizmet: Yüksek kapasiteli katlı otoparklar yapılması ve mahallelere kapalı pazar alanları kurulması.

Çevre: Hayvan rehabilitasyon merkezlerinin sayısının arttırılması. Beykoz’un doğallığının tamamen korunması.

Giresunlular Beykoz’un sorunlarını Ankara’ya taşıdı
Bizi Takip Edin