İçişleri Bakanlığı Beykoz’da gönül köprüsü kurdu

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, Beykoz’un sorunlarını yerinde tespit etmek için mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, Beykoz’un sorunlarını yerinde tespit etmek için mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Beykoz Muhtarlar Derneği’nin İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği istişare toplantısında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner ve İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta’nın yanı sıra; İstanbul Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Bülent Abdullah Özen, yönetim kurulu üyesi muhtarlar, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ile mahalle muhtarları yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu, “Mahalle muhtarlarımızın sorunlarını iletmeleri için Daire Başkanı Suna Üstüner’i Beykoz’a davet ettik.” dedi.

“EKSİKLERİMİZİ BİZE GÜZELLİKLERİMİZİ BAŞKALARINA ANLATIN”

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Bizim amacımız okyanusta bir damla olmak, İstanbul’dan Anadolu’ya gönül köprüsü kurmak. Ben ve arkadaşlarım bu işi gönülden yapıyoruz. Muhtar neye yarar diye düşünen insanlar var. Biz milletin bütün derdini dinliyoruz, çok önemli bir iş yapıyoruz. Eksiklerimizi bize, güzelliklerimize başkalarına anlatın.” diye söyledi.

“962 MUHTARIMI TEK TEK ZİYARET EDECEĞİM”

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, Türkiye’de ilk kez bir ile bir daire başkanı görevlendirildiğini ve kendisinin İstanbul muhtarlarının emrine verildiğini ifade ederek, “İstanbul çok ayrı bir şehir. İstanbul’daki 962 muhtarım ile vatanımıza öyle bir bağlıyız ki nerede bir yardıma ihtiyaç var deseler bir emir gelmeden hemen koordinasyon sağlanıyor, yardımlar toplanıyor. Rabbim bu birlik beraberlik duygumuzu bizden eksik etmesin. Bu memlekete olan sevdamız ve hizmet aşkımız çok büyük. Bizim için vatan denildiğine akan sular duruyor. Bütçemize göre ihtiyaçlarımızı sınıflandırıyoruz ve buna göre plan programımızı yapıyoruz. Biz biliyoruz ki devletimiz var oldukça, milletimiz sağ oldukça bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problemimiz yok. Ben muhtarlarımın nasıl bir binada olduğunu kendim görmek istiyorum. 962 muhtarımı tek tek ziyaret edeceğim, görüş ve düşüncelerini önemsiyorum.” dedi.

Daire Başkanı Suna Üstüner, İstanbul’a görevlendirildiğinde ilk hayırlı olsun yemeğini de Beykozlu muhtarlar ile yediğini vurgulayarak teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından sorun ve önerilerin aktarılması için muhtarlara söz verildi.

AFET BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLAR BEYKOZ’DA AĞIRLANACAK

Beykoz Muhtarlar Derneği’ni temsilen Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşanan orman yangınlara destek amaçlı 2 tır ile bölgeye giden Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, afet bölgesinde yaşadıklarını anlatarak o bölgedeki vatandaşları Beykoz’da ağırlamak istediğini söyledi.

Cebeci, muhtarlara sertifikalı ilk yardım ve afet eğitimini verilmesini dile getirdi.

“VATANDAŞLAR KENDİ İMKÂNLARI İLE…”

Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Nuri Dik, bölgede imar olmadığı için altyapısı sorununa değindi ve “Vatandaşlar kendi imkânları ile kabloları diğer ağaçlara kendileri bağlıyor. Uzaktan eğitimde aileler internete erişiminde sıkıntılar yaşadı. Yazıyoruz, cevap gelmiyor. İlgili birimi aradığımızda ise çok acil sorunlara çözüm bulabiliyoruz.”  dedi.

Kavacık Mahalle Muhtarı Yasemin Şahin, kapalı durak müracaatının olduğunu ve bölgenin sağlık ocağı ihtiyacının giderilmesi gerektiğini iletti.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞI YOK

Polonezköy Muhtarı Antoni Vilkoşevski, bölgede Müslüman mezarlığı olmadığını ve bir Müslüman mezarlığı istediğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Beykoz’da gönül köprüsü kurdu
Bizi Takip Edin