Kurban Kent'in çadırları için kura çekimi yapıldı

Çavuşbaşı Kurban Kent'in çadırları, her sene olduğu gibi bu sene de kura çekimi sonucu hayvan sahiplerine teslim edildi.

Beykoz Belediyesi tarafından kurulan ve Çavuşbaşı'nda hizmet veren Kurban Kent için hayvan satıcıları…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çavuşbaşı Kurban Kent’in çadırları, her sene olduğu gibi bu sene de kura çekimi sonucu hayvan sahiplerine teslim edildi.

Beykoz Belediyesi tarafından kurulan ve Çavuşbaşı’nda hizmet veren Kurban Kent için hayvan satıcıları ile birlikte kura çekimi gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir öncekinden daha hijyenik, daha düzenli ortamda kurulmasına özen gösterilen Kurban Kent’te satıcılar yerlerini buldu.

Kura çekimi ile gerçekleştirilen çadır belirleme de 129 hayvan satıcısı en fazla 2 çadır da yer almak üzere yerlerine yerleştirildi. Çavuşbaşı’nda düzenlenen kura çekimine; Kurban Kent’ten Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, Çavuşbaşı’ndan Sorumlu Belediye Başkan Danışmanı Nazım Keskin, BEYTAŞ AŞ. Genel Müdürü Yalçın Çolak, Belediye Veteriner Hekimi Turgut Özdemir ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Murat Ekinci ile hayvan sahipleri katıldı.

Kura çekimi, bu yıl da en yaşlı hayvan sahibinin kura çekmesi ile başladı. Toplam 161 çadırın bulunduğu  Kurban Kent’te, 129 hayvan sahibi çadırlarına sorunsuz bir şekilde yerleştirildi. İlk olarak BEYTAŞ AŞ. Genel Müdürü Yalçın Çolak, pazarın önemli kurallarını hayvan sahiplerine aktardı.

Hanefi Dilmaç: Kurban olmayan bir tane hayvan sokulsun, bu işi bırakacağım!

Daha sonra sözü alan Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, her yıl Kurban Bayramı’nda hayvan sahipleri ile beraber burada toplantı düzenlediklerini ifade ederek; “Buradaki hayvan pazarı, şu anda Türkiye’de en çok rağbet gören pazarlardan bir tanesi. Burada türlü sıkıntıları aşarak, güzel bir sistem kurduk. Bu sistemden hepiniz faydalanıyorsunuz. Biz o gün bazı şeyleri ortaya koyarken, sizlerinde zoruna gidiyordu. Bu kadar prensip olur mu? diye.  Ama biz o zamanda söylemiştik, bizim buradaki belediye olarak kurban pazarına bakışımız şu: Bizim buradan herhangi bir gelir beklentimiz asla yok. Bizim burada dini vecibesi olan bu görevi en iyi şekilde islama uygun, kurallara uygun nasıl yapabiliriz onun mücadelesi verdik.   Kurban olmayan yüzde 60 hayvan sokuluyor. Bu pazara bir tane sokulsun, ben bu işi bırakacağım. Buna çok dikkat ediyoruz. ‘Bir tane getirelim, arada gider’ asla! Bir tane sokulsun, benimle beraber tarımda görev yapan arkadaş ve veteriner olan arkadaşla bırakıp gideceğiz. Bu işe çok önem veriyoruz. Geçen yıl her şeye rağmen 3-5 tane geldi. Fakat, satışı kesinlikle yapılmadı. Ama bu yıl şunu iddia ediyorum, bir tane girmeyecek! Vatandaşı kandırmayacağız, önemle bu konuya eğileceğiz. Buraya giriş gününden önce hayvan sokmanıza kesinlikle izin vermeyeceğiz. Diğer uyarmak istediğim konu ise; biz sizi burada 3 yıl sabitlemiştik. Fakat, önümüzdeki yıl pazar burada kurulmayacak ve büyük ihtimalle başka bir yere taşıyacağız. Yine Beykoz’da bura kadar yer olmak kaydıyla yer arıyoruz. Yeni yerimizde yeniden bir sistem oluşturacağız. İstanbul Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü dahil bize bu pazarın güvenilir, temiz, şartlara uygun olması için destek veriyor. Kurban Kent’in oluşturulmasında destek ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, konuşmasını tamamlamasının ardından hayvan sahiplerinin sorularını cevapladı. Ardından İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Murat Ekinci, hayvanlar konusunda hayvan sahiplerinin dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar hakkında açıklamalar yaptı.

Konuşmaların ardından orada bulunan hayvan sahiplerinden oluşan bir divan kurulu seçildi ve kura çekimine başlandı. 129 hayvan sahibi kura çekimi sonucu çadırlarına yerleştirildi.

Kurban Kent'in çadırları için kura çekimi yapıldı
Bizi Takip Edin