Öğrenci – Yazar buluşmaları Beykoz'da başladı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü ‘Yazarlar Okullarda' projesi Beykoz'da öğrencilerle yazarları buluşturacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ‘Yazarlar Okullarda' projesi Beykoz'da uygulanmaya başladı.

İstanbul'un

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Yazarlar Okullarda’ projesi Beykoz’da öğrencilerle yazarları buluşturacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Yazarlar Okullarda’ projesi Beykoz’da uygulanmaya başladı.

İstanbul’un her ilçesinde okullarda hayata geçen projede, yazarlar ve öğrenciler bir araya geliyor. Proje kapsamında yazarlar, kendi deneyimlerini, hayatlarını ve okuma üzerine düşüncelerini öğrencilere söyleşi tarzında aktarıyor.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Yazar Şebnem Pişkin ve ilçedeki okullardan gelen bir çok öğretmen ile öğrenci katıldı.

Kazım Bozbay: İnsan okudukça var olur!

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay gerçekleştirdi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Bozbay; “ ‘Yazarlar Okullarda’ buluşması, İstanbul’umuzun eğitim lideri Muammer Yıldız’ın İstanbul’umuzda gerçekleştirdiği ve eğitimde iyi örnekler başlığı altında bütün illerimizin örnek alacağı bu güzel çalışmayı başlattığı için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Kitap okumanın önemini, değerini vurgulamak ihtiyacı duymayacağım. Çünkü, insan okudukça var olacaktır” şeklinde düşüncelerini aktardı.

Muammer Yıldız: Okumak soylu bir eylemdir!

Bozbay’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sözü aldı. Projenin hayata geçiş serüvenini anlatan Yıldız; “Başta Selim İleri, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit gibi bir çok değerli yazarımızla, onların büyük destekleriyle proje başlıyor. Bu proje, 1 yıl boyunca Bağcılar’da uygulanan bir projeydi. Şimdi İstanbul genelinde bu proje yürüyor. Okuma kültürü, çocuk yaşlarda bir yaşam becerisi olarak başlaması gerekiyor. Okumayı, alışkanlık haline getirmeli ve yaşamımızın bir parçası olarak görmeliyiz. Okumak soylu bir eylemdir… Amacımız, çocuklarımızı bu konuda diri tutmak. Okumak, değerli bir şeydir, bunu unutmamız gerekir” dedi. Yıldız, bilgiye ulaşmanın günümüzde artık internet üzerinden sağlandığını fakat, bu bilgilere kolay ulaşılması ve çeşitli bir çok bilginin de yer almasından ötürü ‘kritik düşünme beceresi’nin önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Yücel Çelikbilek: Kitaplar, yaşamımızı şekillendirir!

Son konuşmacı olarak kürsüdeki yerini alan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Böyle bir konuya destek verdiğimiz için çok memnun ve mutluyum. Her platformda söylediğim gibi, bizim kitapla yatıp, kitapla kalkmamız lazım. İnsan olmamızda kitabın rolünü inkar etmek mümkün değil…Kitapların, yaşamımızı ve kendimizi şekillendirdiğini unutmamamız gerekiyor. Yazarlarımız da iyi meyveler verdiği sürece, bu eyleme de ilgi o kadar artıyor. Bilgeye, doğru bir şekilde ulaşmamız ve onu iyi kullanmamız lazım. Beykoz’a eğitim anlamında her yönden katkı sağlamaya çalışıyoruz”.

Protokol konuşmalarının sonrasında Yazar Şebnem Pişkin, katılımcılarla yaklaşık bir saat söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi de Pişkin, yazarlık serüvenini ve kitaplarının yazılış sebeplerine değin bir çok konuyu öğrencilere aktardı. 

Öğrenci – Yazar buluşmaları Beykoz'da başladı
Bizi Takip Edin