Seçim sonuçlarını belirleyecek etken!

31 Mart 2019…

Akşam 19:00 suları…

Resmi olmayan sonuçlara göre…

Bu şekilde başlayan cümlenin devamında kurulan cümlelerde, özne partiler olursa eğer, bilin ki 21.yüzyılda bizler bir sınavda daha kaldık! Kişilere değil, partilere oy…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2019…

Akşam 19:00 suları…

Resmi olmayan sonuçlara göre…

Bu şekilde başlayan cümlenin devamında kurulan cümlelerde, özne partiler olursa eğer, bilin ki 21.yüzyılda bizler bir sınavda daha kaldık! Kişilere değil, partilere oy verdik! Bir 5 yıl daha yanılgılarımız ışığında, ‘umut fakirin ekmeği’ avuntularıyla oyalanır dururuz artık.

Her partinin ince hesaplarla gireceği 2019 yerel seçimlerinde, 24 Haziran genel seçimlerinin hesaplaşmaları kapanır mı bilinmez ama kimse için, hiçbir koltuğun ‘cep’te olmadığı aşikar. Partilerin ince hesaplarının ötesinde, yerel sorunlara ‘gerçekçi’ çözümler üretebilen ama daha da önemlisi bu çözümleri uygulayabilen adaylar gerekli sandıklara. Artık boş vaadlerle ‘ya tutarsa’ umuduyla verilecek oy kalmadı Türk milletinde! Nihayetinde 1’e 7’yi görmüş, bıçak; kemik ve ötesine dayanmış bir millet var sandıkların önünde! Bir takım ‘gerçek’ ler gerekli seçim beyannamelerine!

Hal böyle iken partilere değil, iş yapacak ‘aday’lara oy vermek gerek…  Tabi partilerin iş yapacağına halkın ‘güveneceği’ adaylar ortaya koyması bu işin ilk adımı.  İşte bu noktada, halkın mevcut siyasi partilere ne kadar güvenebileceği ise bu işin ilk ve en büyük soru işareti. Takdir edersiniz ki, ülkemiz genellikle bunun tersini yaşamaya alışkındır!

24 Haziran sonrası AK Parti verdiği kararı uygulayıp 4. Murat misali tebdil-i kıyafet halkın arasına karıştı mı bilinmez! Dileriz karışmıştır aramıza 4. Murat’lar da, dost meclislerinde ki sohbetlerimizden (!) biraz olsun feyz almışlardır. Nihayetinde sonuçları belirleyecek olan adaylar olmalı desek de, içten içe aslında hepimiz biliyoruz ki, seçim sonuçlarını en çok etkileyecek şey yaşanmış ve yaşanmakta olan ekonomik kriz olacak.

İttifaklardan uzak bir MHP, kendi iç çatışmalarıyla mütemadiyen kan kaybeden bir CHP ne yapar, bunlar da kamuoyunda birer soru işareti. Tutuklanmış yöneticileri, kayyum atanmış belediyeleri olan HDP ne yapar onu hiç bilmiyor, zaten üzerinde de çok düşünmüyorum. İlk kez bir yerel seçime girecek olan İYİ Parti de dileriz adaylıklar için çok fazla istifa olmaz, partinin içini boşaltmayın, hepi topu kaç kişisiniz diyerek, dostane vazifemizi yapar, gereğince akıllarımızı da veririz. ‘Yerel seçimde ittifak olmaz‘ diyen Temel Karamollaoğllu’ na elbette hak veriyor, aday merkezli önem yaklaşımlarını da takdir ediyorum.

Ölçeği olabildiğince küçültüp kendi ilçemize inecek olursak, beklentilerimizin çok yüksek olduğunu hatırlatmak isterim. Nihayetinde son 5 yıldır çözülememiş, dikkat edin; mülkiyet değil imar sorununu çözmeleri ancak halkın ‘yerli’ kalmasını sürdürebileceği bir şekilde çözmeleri gerekiyor. Yani ‘siz şu ötede oturuverin’ yaklaşımlı çözümlere çözüm demeyeceğimizi sanırım artık anlamışlardır. Burada sıralayabileceğim acil çözüm gerektiren en az on kalem daha sayabilirim ama kusura bakmayın partilere beyanname yardımı yapmayı tercih etmiyoruz bu noktada J

Son bir trajikomik not ilave ederek satırlarıma son vermek istiyorum. Beykoz da AK Parti aday adayları listesini görmeyen kaldıysa ivedilikle görsün. Listenin büyük bir kısmının talip olduğu şeye haklı olarak talip olduklarını düşünüyorum. Beykoz’u tanıyan, bilen, sorunlarına hakim, lakin bugüne kadar yerel yönetimin herhangi bir kademesinde olamadıkları (!) için bu çözüm önerilerini uygulayacak bir platforma sahip olamadıklarını hatırlatmak isterim. Şayet yerel yönetimde şimdiye kadar oturacak, bırakın koltuğu, bir sandalye bile bulmuş olsalar bu çözümlerden biri elbet hayata geçirirlerdi diye düşünüyorum (çokça ünlem)…

 

Seçim sonuçlarını belirleyecek etken!
Bizi Takip Edin