TDP, öğrencileri bağımlılık maddeleri için uyardı!

Beykoz Toplum Destekli Polis (TDP), lise öğrencilerini bağımlılık maddelerine karşı bilinçlendirdi.

Toplum Destekli Polis(TDP), Necmettin Erbakan Kültür Merkez'inde “narkotik ve uyuşturucu madde” konulu konferansla lise öğrencilerini bağımlılık maddel

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Toplum Destekli Polis (TDP), lise öğrencilerini bağımlılık maddelerine karşı bilinçlendirdi.

Toplum Destekli Polis(TDP), Necmettin Erbakan Kültür Merkez’inde “narkotik ve uyuşturucu madde” konulu konferansla lise öğrencilerini bağımlılık maddelerine karşı bilinçlendirdi.

Konferansın eğitmenliğini, Narkotik Polis Memuru Recep Söylemez üstendi.  Söylemez, uyuşturucu ve benzeri bağımlılık maddelerinin en çok 14 – 25 yaş arasındaki gençlerin problemi olduğunu vurguladı. Gençleri “narkotik polisi ne yapar, bağımlılık nedir, madde bağımlılığından korunmak veya kurtulmak için atılması gereken doğru adımlar nelerdir” konuları hakkında bilgilendiren Söylemez, resmi kayıtlara göre 1 yıl içerisinde İstanbul’da yapılan 48 bin operasyonun sonucunda 68 bin kişinin narkotik şube tarafında gözaltına alındığını söyledi.

Bağımlılık konusunu da akılda kalıcı bir örnekle açıklayan Söylemez; “Hepimiz doğar doğmaz bağımlı doğuyoruz. Yapılan bir araştırmada, yeni doğan bir bebeği önce annesinin yanına koyan doktor saniye geçmeden bebeği anneden uzaklaştırdığında bebek ağlamaya başlıyor. Fakat tekrar annesinin kokusunu aldığında bebek ağlamayı kesiyor. Yani hepimiz doğunca ilk olarak anne kokusuna bağımlı oluyoruz ve onu herkesten ayırt edebiliyoruz” dedi. Madde bağımlılığın ilk aşaması olarak sigarayı gösteren Söylemez,  madde bağımlılığını bir süreç olduğuna değinerek sigarayı merdivenin ilk basamağı olarak yorumladı.

Söylemez, madde bağımlılığından korunmanın en iyi yolunun “bir kereden bir şey olmaz” yanılgısından kurtulup “hiç başlamamak” olduğunu belirtti. Anlattıklarını izlettiği videolarla da destekleyen Söylemez, örümcek ağı ve kelebek videosuyla anlatılmak istenileni aslında bir saniyelik video ile özetlemiş oldu. Kelebeğin örümcek ağına yapışmasının sonrasında kelebeğin ağdan kurtulmaya çalıştıkça daha da kaybolması ve artık bir örümceğin ağı haline gelmesi, bağımlılık maddelerine de bir kere kullandıktan sonra vazgeçilemeyeceğini anlatan video gençlerin hafızalardan kolay kolay silinmeyecek.

1 saat süren konferansın sonunda Söylemez, gençlerin ihtiyaçları olduğu takdirde kendilerine ulaşmaları için iletişim bilgilerini paylaştı.

Tedavi Merkezleri

AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı)

0 212 543 65 65 – 660 00 26

ÇEMATEM ( Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı)

0 212 543 65 65

İnternet Siteleri: hedefsensin.org ve ing.gov.tr

TDP, öğrencileri bağımlılık maddeleri için uyardı!
Bizi Takip Edin