Yüksek: Beykoz, bizim Karadeniz özlemimizi gideriyor!

Beykoz Trabzonlular Derneği 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Beykoz Trabzonlular Derneği'nin 2. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sabah kahvaltısı ile başlayıp gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden kongrede Prof. Dr. İsmail Yük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Trabzonlular Derneği 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Beykoz Trabzonlular Derneği’nin 2. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sabah kahvaltısı ile başlayıp gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden kongrede Prof. Dr. İsmail Yüksek oy birliğiyle yeniden başkan seçilirken listede dikkat çeken isimler göze çarptı.

Kavacık’daki dernek merkezinde aynı zamanda Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü olan Dernek Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek’in evsahipliğinde gerçekleşen kongreye eski Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Beykoz Belediyesi 5. Dönem Belediye Başkanı Muharrem Ergül, BES Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve Hopaspor Kulüp Başkanı Mubin Çakmak ile STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına eski Kızılar Başkanı Tekin Küçükali, divan başkan yardımcılıklarına ise Av. Özgür Yanar ve Zekai Öztürk seçildi. Kongrede ilk olarak Dernek Başkan Yardımcısı Fazlı Çilinğir tarafından faaliyet ve denetim raporu okunarak üyeler tarafından ibra edildi. Derneğin Trabzon Dernekler Federasyonuna üyeliği, federasyonda derneği temsil edecek kişilerin yönetimce seçilmesi ve dernek tüzüğünde yapılması planlanan değişiklikler de oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak gerçekleşen açık oylamada Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü olan Beykoz Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek bir kez daha katılanların oy birliği ile dernek başkanlığına seçildi.

Tekin Küçükali: Her biriniz bir kar tanesi gibisiniz

Yapılan seçimlerin ardındna ilk konuşmayı Divan Başkanı ve eski Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali gerçekleştirdi. Küçükali şöyle konuştu: STK’lar insani diplomasiyi en iyi uygulayan kuruluşlardır. Her ne kadar zaman içerisinde güç kaybetmiş olsak bile bu varlığımız hiçbir şekilde silinmez. Her biriniz bir kar tanesi gibisiniz. Toplumun üzerinde faydalı, güzel ve iyi işler yaparken birbirinize zarar vermeden ama sonucu çok iyi yakalayan, örtüyü güzel ören; örerken de bulunduğu yere fayda sağlayan kurumlarsınız. Canavarların içinde masumiyetini koruyan ceylanlar gibi her işlevlerinizi yapar, hem de insanlığa ve topluma güzel işler yaparsınız.

Trabzon, Karadeniz’in dinamosudur

Bizim asıl üzerinde duracağımız konu yöremize nasıl faydalı işler yapabileceğimiz olmalı. Biz görünüş itibariyle sert insanlarınız ama esasen çok yumuşak kalpliyiz. M.Ö. 756 yılında Trabzon’un kurulduğu söylenir. Bu İstanbul’a göre eş değerdir. Biz şehrimize sahip çıkmalıyız. Geçmişte Trabzon’da ciddi bir sanayi vardı. Biz bunu iyi kullanamadık. 60’lı yılların sonuna doğru, elimizdeki imkanı birleştirerek organize sanayi haline gelemedik ama başka iller geldi. Elimizdekileri başkası alıyor; aldırmayalım. Bizi, bizden başka daha fazla sevecek kimse olamaz. Biz o ilin coğrafyasında kader birliği yapmış, mecburiyetleri olan insanız. İlimize öncelikle sahip çıkmalıyız. Şehrimizde neler olup, bittiğini yakından takip etmeliyiz. Trabzon, Karadeniz’in dinamosudur. Trabzon, ekonomik ve sosyal olarak çökerse Karadeniz’in esamesi okunmaz. Çünkü ciddi bir kültür, sanayi birikimi var. Geçici birileri gelecek diye tarihin doğasını yok etmek üzereyiz.”

Prof. Dr. İsmail Yüksek: Söz konusu vatan olursa…

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü ve Beykoz Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek ise yapmış olduğu konuşmasında; “Bizim en büyük şükredeceğimiz konu; o coğrafyada, o atalarımızla dünyaya gelmiş olmamız. Onun bize kazandırdığı çok önemli unsurlar var. Sabır, hoşgörü, en önemlisi de vatan sevgisi var. Vatan söz konusu olursa, hepimizin bir arada olduğunu görmek mümkün.

Beykoz, bizim Karadeniz özlemimizi gideriyor

Coğrafyanın verdiği önemli bir özellik de problem çözmek ve hızlı hareket etme yeteneğine sahip olmamız. Sıkıntılı süreçlerde Trabzonluların, devletin en etkin yerlerinde işlemi en hızlı çözmesi bize mutluluk veriyor. Bir şükür konusu da Beykoz’a yerleşmiş olmamız. Beykoz, bize Trabzon’a veya Karadeniz’e olan özlemimizi gidermek için önemli. 1974 yılında Beykoz’a geldik. Aynı yeşilliği, aynı tarlaları, aynı bahçeleri görme imkanına sahip olduk. Bu bizim belki Trabzon’a adapte olmamızı sağladı.”

Muharrem Ergül: Farklı bir dernekçilik yapmalıyız

Dernek üyelerinin de kısa birer konuşma yaptığı kongrede son olarak konuşan Beykoz Belediyesi 5. Dönem Belediye Başkanı Muharrem Ergül; “Son dönemde dernekçilik bir mikro milliyetçilik haline geldi. Yöremizin kültürel değerlerini yaşatacak bir dernekçilik yapmalıyız. Farklı bir dernekçilik yapmamız gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. İsmail Yüksek başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Ahmet Tural

Ahmet Holoğlu

Ahmet Akın Ak

Erdal Uzuner

Fazlı Çilingir

Hasan Türkgenç

İdris Kurt

Kenan Zayıf

Mubin Çakmak

Murat Gedik

Müslüme Albayrak

Naci Candaş

Nuran Zorlu

Serhat Gedik

Denetleme Kurulu Asil

Necati Ak

Yunus Çapoğlu

Zeki Bülbül

Disiplin Kurulu Asil

Muhammed Yüksel

Ömer Küçük

Zekaican Atalay

 

 

Yüksek: Beykoz, bizim Karadeniz özlemimizi gideriyor!
Bizi Takip Edin