4 Donkişot belediyeyi 80 milyon zarara uğrattı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, CHP meclis üyelerinin açmış olduğu davalar nedeniyle belediyenin 80 milyon zarara uğradığını söyledi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beytaş Teras Cafe'de yerel basın temsilcileri ile bilgilendirme..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, CHP meclis üyelerinin açmış olduğu davalar nedeniyle belediyenin 80 milyon zarara uğradığını söyledi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beytaş Teras Cafe’de yerel basın temsilcileri ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Belediye başkan yardımcıları Mahmut Gülbasar, Salih Elmas, Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Şeker’in  katıldığı toplantıda Başkan Yücel Çelikbilek ilçeye dair yapılan hizmetleri, planları ve projeleri basın mensuplarına samimiyetle anlattı.

Beykoz Güncel Haber adına İmtiyaz Sahibi Fatih Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Erdal Öztürk ve Haber Müdürü Burcu Çelik’in katıldığı bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalar yapan Başkan Yücel Çelikbilek: “I. etap planlarıyla ilgili bizi rantla ve imar planı çalışmalarını saklamakla itham ediyorlar. Bizim hazırladığımız imar planları ancak halka rant sağlar” dedi. 

Toplantıda ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin geçmiş dönem belediye meclis üyelerinin açmış oldukları davaları Beykoz halkına ihanet olarak değerlendiren Başkan Yücel Çelikbilek, özellikle belediyeyi 80 milyon zarara uğratanlara da 4 Donkişot olarak seslendi!

Sosyal amaçlı planlar yapıyoruz, yapacağız!

Beykoz’un 2014 seçimlerinden sonra daha farklı bir noktaya geldiğine değinen Başkan Yücel Çelikbilek, Beykoz’un yıllardan beri süregelen pek çok sorunu olduğuna işaret ederek, çözüm noktasında büyük bir çaba sarf ettiklerini ve sonucunda da Beykoz halkının daha rahat ettiğini söyledi. Beykoz’un mülkiyet konusunu çözerken, imar konusu ile ilgili bayağı bir uğraş verdiklerini ifade eden Başkan Çelikbilek, sözleri şu cümlelerle sürdürdü: “1.Etap Planlarımız, geçen sene veya bu sene içerisinde Şubat ayında şekillenmişti. Bazı yapılan itirazlar vardı, itirazlar üzerine bir kısım tekrar Bakanlık tarafından değerlendirildi. Onlarda 20 Temmuz’da itirazlar bittikten sonra tekrar askıya çıkartıldı. Ama bu planların bütünü değil, itiraz edilen kısımlar askıya çıkartıldı. Çünkü, diğerleri kesinleşmişti. Onlarda 20 Ağustos’ta planların itiraz edilen kısımlarına Bakanlığı kesinleşmiş şekliyle 20 Ağustos’ta askıdan inmek suretiyle 1.Etap Planlar bitmiş olacak. Bizler sosyal amaçlı planlar yaptık ve yapıyoruz”.

Planların genelinde halkın menfaati, kabulü var!

Bu planların yapım aşamasında her seferinde olabildiğince muhalefetteki kişileri de bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını ve özel olarak kendilerini, ekiplerini, kendilerinin plandan anladığını iddia ettiği arkadaşlarını çağırarak, bilgilendirdiklerini söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek; ”Bu planlarda da bunun aynısını yaptık. Fakat bu arkadaşlarımızda bir virüs, bir hastalık var. Olmayan bir dille hareket ediyorlar. Benim bile anlamakta zorluk çektiğim; şeffaflık, katılımcılık diye bir şey tutturmuşlar, bu tür yaklaşımlarla bana geliyorlar. Mecliste de anlattım; bu planların nasıl yapıldığını. Hem İBB genelinde hem de bütün ilçe belediyelerinde nasıl olduğu bilinen bir şey. Diğeri; bu planlar çıkarken taslak plan şeklinde çıkıyor, nihai plan olarak çıkmıyor. Siz bu planların bütün detaylarını kalkar halka anlatırsanız, farklı bir değişiklik olursa bunu daha sonra kimseye anlatamazsınız. Bunu bilmelerine ve kendilerine kendi çevre belediyelerini gidip öğrenmelerini tavsiye etmemize rağmen yine çıkabiliyorlar. Basın toplantısında ben eminim İlçe Başkanını yanındaki arkadaşları yönlendiriyorlar, kendisinin özgür iradesiyle yapmış olduğu bir toplantı değil. Çünkü, İlçe Başkanı da bu planların nasıl yapıldığını çok iyi bilen bir arkadaş. Kendisi de geçmişte bir plan yapmış, nasıl yapıldığını benden çok daha iyi biliyor. Niye böyle bir şey söyler? İşte, muhalefet olsun… Yaptıkları beni ilgilendiren bir konu değil ama, usül olarak halka iddia ettikleri konu yanlış. Biz Beykoz Belediyesi olarak halkın menfaatleri dışında hiçbir şey düşünmedik. Planların genelinde halkın menfaati, kabulü var. Bizim bölgemizde onların bahsettikleri ‘rant’ denilen bir şey yok. Bu arkadaşlarda rant hastalığı başlamış. Hele Geri Görünüm Etkilenme Bölgelerinde rant yapma imkanınız hiç yok. Çünkü, planının şeklini zaten Boğaz Kanunu kendisi belirliyor. Biz sadece yerlerin düzenlenmesini sağlıyoruz. Burada halkın bir mağduriyeti varsa, bunu nasıl düzeltebiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Kendinizi zorlasanız da bu bölgelerde rant elde etme şansınız yok! O söyledikleri cümleler kısacası, siyaset yapan birilerine yakışacak cümleler değil. Kendi eksiklerini umarım kendileri kapatırlar ama, tarz olarak doğru değil. Beykoz da özellikle dile getirilen ‘rant’ yok! Biz kazandıklarımızı vatandaşa nasıl ulaştırabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bizim 2B ile ilgili aldığımız yükü tarih boyunca hiçbir CHP’li belediye alıp da halka verme şansı yoktur” dedi.

4 Donkişot yüzünden 80 milyon zarar!

Muhalefetin açtıkları mahkemelerle bölge halkına yaptıkları bir ‘zulmü’ bir başka toplantı da rakamlarla göstereceğini aktaran Başkan Çelikbilek: “Şu an belediye 80 milyon lira yakın bir zarara giriyor. Sırf bu açtıkları mahkemelerden dolayı. 4 tane Donkişot diyeceğim, kusura bakmasınlar da biraz kaba olsun. Arkasında partinin durduğunu, çünkü o arkadaşlar şunu söylüyorlar: Biz ilçenin talimatının dışına çıkmadık. O zaman ilçede aynı şeyi yapıyor demektir. Kat karşılığı yaptırdığım inşaat, birden bire Milli Emlak’a geçiyor. Hastaneyi sattım, mahkemeyi kaybedersek 30-40 milyona yakın belediyenin kasasından para ödeyeceğim. Bunun yerini olduğu gibi Milli Emlak’a devredeceğim. Yine sattığım yerlerin parasını ödeyeceğim, Milli Emlak’a bedavaya gidecekler. Bunun Milli Emlak’a geçmesi seni ne kadar sevindiriyor ki, hangi haktan bahsediyorsun sen? Biz Milli Emlak’tan 1 lira ucuza Beykoz’a ne kazandırabiliriz diye yırtınıyoruz. Ben dert edip, koşturacağım. Sen bunları mahkeme yoluyla nasıl iptal ettirebilirim, Beykoz Belediyesi’ni zayıf düşürürüm diye düşüneceksiniz. Bizim Beykoz’a kazandıklarımızın dışında başka bir şey söz konusu değil. Rant varsa, Beykoz Belediyesi’nin halkı rant etmiştir! Çünkü, maaş ödeyemeyecek bir belediyenin kasasına bugünün tarihi ile 40 milyon lira para koyarak vatandaşın önünü açtınız. CHP’nin, ilçe yönetiminin, meclis üyelerinin Beykoz halkına nasıl ihanet ettiklerini, ‘Efendim bu kanun öyle’ 27 yıl önce devredilen arsaları hangi belediye başkanı gelir de onu iade eder. Yine CHP’nin olduğunu söyleyen bir belediye de burada bulundu, öncekiler, sonrakilerde. DSP’den olsun fark etmez, peki onlar niye iade etmediler, bu arsaları Milli Emlak’a? Yapmayacaksınız ama arkadan Beykoz halkı kazanmasın, Beykoz Belediyesi kazanmasın diye bu tür mahkeme yolunu tercih edeceksiniz. Bakın, açtıkları davadan dolayı 21 bin metre otopark yaptıracağım bir alan vardı. Şu an üzerine Bakanlık dava şeridi koyduğu için maalesef şu an otopark yapma şansım yok. Kim kaybediyor bunu? Bunu Yücel Çelikbilek değil, Beykoz halkı kaybediyor. AK Parti gidebilir, yerine CHP gelebilir. Önemli olan halkın kazanmasıdır. Bizim tek derdimiz bu. Beykoz halkı kaybederse, biz kendimizi kaybetmiş sayarız” şeklinde konuştu.

Sayıştay yüzünden yılda 2 milyon 500 lira karı kaybettim!

Başkan Yücel Çelikbilek, Beykoz’un 3.aşama planları da bittikten sonra yeniden şekillenmiş olacağını ve ümitlerinin bundan sonra yapılan her işin yasalara uygun yapılması olduğunu çünkü, artık  belediye ve halk olarak adliye koridorlarını doldurmak istemediklerini vurguladı. Konuşmasının büyük bölümünü yapmış ve yapacak olduğu icraatlara ayıran Başkan Çelikbilek, planların hayata geçmesi için özel çaba ve çalışma gösterdiklerini belirterek; “Kılıçlı Film Platomuzu bizim İBB’ye kira olarak vermemiz Sayıştay’daki beyefendinin ağırına gitti. Bir belediye başkanının sen neden ilçene para kazandırıyorsun dediği görülmüş müdür? Biz bununla suçlanıyoruz. Bizde kira kontratını iptal ettik. Ne kaybettik? Yılda 2 milyon 500 lira karı kaybettim. Şimdi ise, yeni baştan bir çalışma yapacağız ve o çalışma inşallah tamamlanacak. Ya ben tamamen İBB’ye devredip işin içinden çıkacağım ya da kendim alıp 50-60 milyon masrafı ben belediye olarak yapacağım. Yani İBB’ye yaptırıp 5 yıl sonra tamamına sahip olmak varken, 50-60 milyon parayı ben neden harcayayım. Ama bir Sayıştay yetkilisinin çomak sokması dolayısıyla hem 2 milyon 500 liralık kirayı kaybettik hem de projemiz şu an askıya alınmış durumda. Ama projemizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Karlıtepe projemiz bildiğiniz gibi yürüyor. Müteahhit şu anda sıkıntısı var. Yuşa’da teleferikle birlikte bitirmeye çalışıyoruz. Bu projeler benden kaynaklanan veya benim ihmalimden dolayı durdurduğum bir olay değil.  Bunlar maalesef bizim elimizde olmayan şeylerden kaynaklanıyor. Beykoz’da tüm meydanlarımızı yeniden dizayn etmeye çalışıyoruz. Ortaçeşme Meydanı şekilleniyor. Soğuksu’yu yeniden yapacağız. Çiğdem’e başlayacağız. Vakıf Tepe’yi yaptık. Kanlıca Meydanı’nın projesi bitmek üzere inşallah başlayacağız. Çubuklu keza aynı. Çubuklu sahil şeridi şu anda başladı, devam ediyor. Bir noktaya geldikten sonra proje tamamlanınca Burunbahçe’ye kadar bir yürüme bandı şeklinde olacak. Beykoz’un önündeki parka ilave yapmalarını söyledik, bir dolgu oraya yapılacak. O dolguyla Beykoz Meydanı büyümüş olacak. Bizim İBB’den yine talebimiz Anadolu Kavağı’ndaki girişindeki askeriyeden başlayıp da Kavağ’ın girişindeki yere kadar bandın genişlemesini istedik. Orada çok kötü bir görüntü var. Vatandaşın denizle buluştuğu bir nokta ama çok kötü bir buluşma noktası. 10 metre kadar o yolu denize kadar büyütebilirsek, çok güzel bir mekan ortaya çıkacak” ifadelerine konuşmasında yer verdi.

Spora ve eğitime belediyeden hizmet desteği!

Belediye olarak spora ve eğitime verdikleri öneme de değinen Başkan Yücel Çelikbilek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beykoz Spor Sahası ile ilgili proje hazırlığımız bitti. Paşabahçe Spor Sahası tribünü büyütüyoruz. Şu an 8 tane halı sahanın farklı bölgelerimizde çalışmalarını Futbol Federasyonu ile birlikte ortak yapıyoruz. Zemindeki bütün betonu ve çevre düzenlemesini biz yapıyoruz. Onlar sadece etrafındaki çiti ve halı sahanın çimini yapıyor. Mahmut Şevket Paşa, Dereseki, Örnekköy ve Kaynarca olmak üzere 4 mahallemizde bu çalışmalara başladık. Beykoz’daki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Yalıköy’deki vakıf arazimizin ruhsatlarını İBB’den aldık. İhale sonrası iki tane tarihi eserimizi inşallah belediye olarak onarmış olacağız. Elmalı’daki ilkokulun durumu biliyorsunuz çok kötü. Belediye olarak ben onun protokolünü imzalayıp, Valiliğe gönderdik. Valilik imzaladığı zaman biz hemen onun yıkımına başlıyoruz, projesi tamamlandı. 12 derslik bir okul yapacağız. Bir de öğretmenler için 4 tane lojman yapıyoruz. Elmalı Mahallesi Beykoz Belediyesi İlkokulu olarak ismini koyacağız. Belediyenin ilk yaptığı okul olarak devreye girmiş olacak. Soğuksu Kültür Merkezi’mizi 4 katlı, daha orijinal, kullanışlı bir kültür merkezine dönüştüreceğiz. Boğaziçi İmam Hatip Lisesi’nin oradaki alan sıkıntılı, çalışamıyorlar. Dolayısıyla ortaokullarını Tokatköy İlköğretim Okulu’nun içerisine taşıdılar. Zorlukları var. İki tarafı da kurtarmak adına bir yerin devri şu an İBB’den geçti. Üzerine 24 derslik bir okul inşallah yapılacak.  Çavuşbaşı’ndaki Ahmet Akça İlköğretim Okulu ile ilgili biz daha öncede kendilerine söyledik. Bu okulu yapmaya talip olduğumuzu söyledik. Orman’dan izin aldılar. Bittiği zaman tüm işlemler okulumuzu Çamlık denen yere taşıyacağız. Ama bir şartla yapacağımı söyledim orayı, alttaki okulu bize vermeleri şartıyla. Alttaki okulu bize verirlerse orada bir tarihi köşk var, o köşkü belediyenin sosyal tesisi olarak onarmayı düşünüyorum. Ferit İnal Lisesi’nin ek binasını yapmaya talip olduk. Orayı bir şartla yapıyorum. Onların orada binanın altında bir köşkü var. Orayı kültür yeri olarak bize tayin edeceğim.  ”.

Beykoz Tasarım Atölyesi kuruluyor!

Beykoz Spor 1908 AŞ’ye ait binanın belediye tarafından devir alındığını söyleyen Başkan Çelikbilek, binanın Beykoz Tasarım Atölyesi olarak hizmet vereceğini belirterek; “Burada şehrin imarını ilçe sakinlerimizle birlikte tasarlayacağız. Şehir plancıları, mimarlar, mühendislerin çalışacağı tasarım atölyesinde Beykoz’da kentsel yenileme çalışmaları tamamen ilçe sakinlerinin beğenisi ve kararıyla şekillenecek. Her şeyimizi orada üretilen projelerle yapacağız. Beykoz Pazar Yeri ile ilgili çalışmamız imar tadilatı dolayısı ile devam ediyor. İnşallah kapalı, estetik bir pazar alanına Beykoz’u kavuşturacağız” dedi.

Cam ve Dericilik Sokağı kurulacak!

Gazi Yunus Mezarlığı ile Yalıköy Camisi arasında kalan bölgeyi bir proje alanı olarak biz İBB’ye sunduklarını ifade eden Başkan Çelikbilek; “İBB bizden bir yer istemişti, cam ve dericilikle ilgili iki ayrı şey yapalım demişlerdi. Bu bölgeyi Beykoz’da çok estetik olan bir kısım cam atölyesi olan bir kısmı deri atölyesi olan bir alan haline getirmek istiyoruz. Projenin çalışması bizde, şimdi İBB’ye intikal ettiriyoruz. Yerini veren fazlasıyla karşılığını alacak. Eğer biz buraya elimizi atmazsak bir 50 yıl daha çöplük olarak kalacak. Kavacık’ta bir otopark projesi hayal ediyoruz. Çavuşbaşı Belediyemizin önünde iki tane alanımız var.  Onun projelendirilmesini arkadaşlar yapacaklar. Buraya düşündüğümüz nikah salonu projemiz ve belediye hizmet binası projemizi üzülerek söylüyorum ki beceremedik. Çünkü Boğaziçi Kanunu’nun değişiklik yapması gerekiyordu. Onu değiştirmeyi 3-4 yıldır beceremedik. Burada İSKİ’nin bir su bandı var. Alttan bir kaynak suyu geçiyor falan derken sağdan çek, soldan çek baktık ki bu işin çıkarı yok. Buraya Ulaşım Müdürlüğü’nü taşımayı düşünüyorum. Bu arkadaki 13 dönüm yeri buraya yakışır bir tarzda park yeri yapacağım. Beykoz’a zaman zaman iftar sofraları kuruyoruz, Belediye Meydanı’ndaki alan ufak kalıyor. Başka etkinliklerin yapılacağı, altında otoparkı olan üzerinde de 13 dönümlük bir park. Beykoz’un merkezde en can alıcı bir parkı olacak. Biz Orman’dan 4 tane mesire alanı almıştık. Alibahadır ve Riva ile ilgili mesire projeleri bitirdik, Orman’dan geçtiği anda uygulamalara başlayacağız. Hatta Alibahadır’a bakarsanız orada halı sahayı bitirdik. Önünde okçulukla ilgili bir alan geliştiriyoruz. Proje bittikten sonra içinde öğrencilerin kalacağı 15-20 tane ahşap ev yaptıracağız. Bunların içerisinde biz öğrencilerimizi dönem dönem 100-150 kişi getirip birer haftalık kamplar yapmak suretiyle çocukları tabiatla, okçulukla tanıştırmak istiyoruz. Aynı zamanda burası bir piknik alanı olacak. Tokatköy Bombalıdere’de park yapımına devam ediyoruz. Baruthane’de bir köprü yapımına başlıyoruz. Elmalı beldeye giden yoldan Yenimahalle Ark Boyu’nu geçen köprünün inşaatına başlıyoruz, projesi bitti. Değirmendere’de 12 dönüm bir bahçemiz oldu. 950 tane meyve ağacı dikeceğiz oraya. Beykoz halkına çok farklı organik meyveler tattıracağız” dedi.

Salih Elmas: Beykoz’u bir şehir kenti haline getireceğiz!

Belediye Başkan Yardımcısı Salih Elmas, Kanuni Sultan Süleyman Ormanı’na yapılacak olan Nikah Sarayı’nın projesini sunum eşliğinde gösterdi. Proje üzerine sözlerine devam eden Başkan Yücel Çelikbilek: “Burası bizim için yüz akı olan bir yer. Buraya en büyük ve en güzel Nikah Sarayı’nı yapacağız. Şimdilik 400 kişilik nikah salonu gözüküyor, buranın ihalesine girdik. İhale şartları belirlendi. Burası yüz binlerce insanın piknik alanı olacak. Sadece bizim Beykoz halkı değil, özellikle Beykoz dışı Ümraniye, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Çekmeköy kim varsa, hatta karşı yakadan gelecek olan insanların mekanı olacak burası. Biz ilk etapta belki 10 bin mobilya siparişi vereceğiz. 2016’nın Mayıs’ına veya Nisanı’na biz bunu bitirmek istiyoruz. Aynı anda 3 tane düğünün yapılabileceği bir yer yapacağız. Beykoz’u bir şehir kenti haline getireceğiz. Burası 8 bin 870 dönümlük bir yer. Beykoz halkının rahat bir nefes alacağı güzel bir mekan olacak. Biz burada balcılığı, tavukçuluğu geliştirmek için bir çalışma yapacağız. Organik tavuklarımız olacak, restoranlarımızın tavuklarını burada yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Amacımız sürdürülebilir, yaşanılabilir bir Beykoz!

Beykoz’daki 3.Etap Planları ile ilgili bilgileri içeren kısa bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Salih Elmas, şunları söyledi: “1.Etap Planlarımız, kesin yürürlülük kazanmış durumda. Uygulamalarda taleplere göre başladı. Yakın tarihte de 18 uygulamalarını yaparak, parselasyon planları gerçekleştikten sonra müfterif çalışma da inşallah gerçekleşecek. Bunun dışında Boğaziçi alanımızla alakalı, tekne planımızla alakalı meclis kararımızı aldık. Bürokratik süreçleri devam ediyor. Bunun dışında Riva Kanal Projesi, Başkanımız öncesinde karar almış. Bununla ilgili Hollandalı bu işin uzmanı olan su uzmanları ve peyzaj uzmanı olan HNS grup adı olan Roterdam Üniversitesi’nden bir grupla yürüttüğümüz bir projemiz var. Şu an Çekmeköy sınırları içerisinde Riva Kanal Projesi adı altında 15 km alan ıslah edildi. Yalnız biz geleneksel bir dere ıslahını istemediğimiz için Belediye Başkanımızın öncülüğünde orada çevresel kalkınmayı ve sürdürülebilir gelişimi teşvik etmek adına özel bir proje dizayn etmeye çalışıyoruz. Onunla da ilgili hem Hollandalı gerçekten hidroloji alanında uzmanlar hem de çevrede şöyle bir sıkıntımız var, Riva Kanalına mahreci olan bütün parseller, tarım niteliği olan parseller. Onların şu an tarım yapılmaz bir formasyonu var. Orada  daha sürdürülebilir farklı yerleşim alanlarını, turizmin teşvikinin olduğu, nitelikli bir tarımın yapıldığı kalkınma projesini hayata geçirmek istiyoruz. Riva ve çevresindeki 7 köyle beraber kanal projesini inşallah yakında tasdik ettirip, halkın hizmetine sunacağız. Çavuşbaşı, Zerzevat, Mahmut Şevket Paşa, Görele, Elmalı o mevki ile alakalı toplu bir plan çalışması yürütüyoruz. Arazideki var olan yapının analizleri gerçekleştirdik, zemin formasyonlarını aldık, plan öncesi elimize bütün verilerin son hallerini topladık. Bölgedeki fiziksel şartları nasıl iyileştirebiliriz, nasıl sürdürülebilir yaşam alanları oluşturabiliriz, niteliksiz yapı stokunu nasıl nitelikli hale getirebiliriz? Bunlar üzerinden çalışmalarımızı ilerleteceğiz. 2B ile ilgili Başkanımız, öncü ve kıymetli çalışma hazırlamış. Şehirliye çok farklı ve kaliteli bir hizmet olmuş. İnşallah bu mülkiyet sorunu da çözüldükten sonra, hak sahiplerine satışları gerçekleşiyor, kaliteli bir şehrimiz oluşacak. Mimari Estetik Komisyonu kurduk. Her projemiz Mimari Estetik Komisyonu gözetiminde şehir kimliği kazanılarak şehrimiz dizayn edilecek”.

Mahmut Gülbasar:  110 bin ton gibi asfalt dökülüyor

Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Gülbasar ise, ihaleler hakkında bilgilendirme yapmak istediğini belirterek sözü aldı. Gülbasar: “Asfalt ihalemiz devam ediyor. Yaklaşık 40 bin ton asfalt kentimiz belediye olarak dökeceğiz. 41 bin ton kadar da İBB’den aldığımız asfaltlar, bir de bunların dışında İBB’nin döktüğü asfaltlar 110 bin ton gibi asfalt Beykoz’umuzdaki sokaklarımıza, caddelerimize bu yıl dökülecek. Taş duvar ve beton ihalelerimiz başlamıştır, devam ediyor. Riva’daki mesire alanımıza başladık, şu anda oranın kent mobilyalarının yerleştirmesini yapıyoruz. Alibahadır’daki mesire alanı ile beraber projesi hazırlandı. Bunların dışındaki okulların tadilatı ile ilgili ihalelerimiz var. Bir de tarihi eserlerimize yapılacak olanlarla ilgili bir ihalemiz var” dedi.

Toplantı, basınla soru-cevap şeklinde devam etti.

4 Donkişot belediyeyi 80 milyon zarara uğrattı!
Bizi Takip Edin