Boğaz'ı bir de rehberinden okuyun

Profesyonel turist rehberi Saffet Emre Tonguç ve İngiliz seyahat yazarı Pat Yale, İstanbul Boğazı'nı Cankurtaran'dan, Beykoz Anadolu Feneri'ne kadar toplam 34 tane konuya ayırarak anlatılan, İstanbul Boğazı ile ilgili en…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Profesyonel turist rehberi Saffet Emre Tonguç ve İngiliz seyahat yazarı Pat Yale, İstanbul Boğazı’nı Cankurtaran’dan, Beykoz Anadolu Feneri’ne kadar toplam 34 tane konuya ayırarak anlatılan, İstanbul Boğazı ile ilgili en yeni bilgilerin yer aldığı “Boğaz Hakkında Her Şey” kitabını hazırladı.

2010 yılında “En İyi Turizm Yayını” ödülünü aldıkları “İstanbul Hakkında Her Şey” kitabının ardından bu kez de Cankurtaran’dan başlayarak Küçuksu Kasrı, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Hıdiv Kasrı, Paşabahçe, Beykoz, Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Anadolu Feneri’ne kadar hattın anlatıldığını İstanbul Boğazı ile ilgili en yeni bilgilerin yer aldığı “Boğaz Hakkında Her Şey” kitabını hazırladı.

Oprah Winfrey, Colin Powell, Madeleine Albright, Calvin Klein’ın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü isimlere rehberlik yapan Saffet Emre Tonguç, yaptığı açıklamada, Skal International İstanbul tarafından, 2010’da “Yılın En İyi Turizm Kitabı” ödülünü alan “İstanbul Hakkında Her Şey”in, dünyanın saygın gazetelerinden International Herald Tribune’e ve iki kere de New York Times’a haber olduğunu söyledi.

Pat Yale ile bu kez de İstanbul Boğazı’nı konu alan bir kitap hazırlamaya karar verdiklerini ifade eden Tonguç, bugüne kadar İstanbul Boğazı hakkında yazılmış en kapsamlı ve en güncel çalışma olan kitapta mümkün olduğunca her türlü bilgiye yer verdiklerini kaydetti. Kitapta, çok ayrıntılı bir şekilde 100’den fazla yalının hikayesi ve fotoğrafı bulunduğunu belirten Tonguç, “İstanbul Boğazı ile ilgili diğer kitaplardan farklı olarak da 20’dan fazla yalının iç ve aynı zamanda içindeki objelerin fotoğraflarını kullandık” dedi.

Tonguç, aylarca süren çalışma sonucunda kalınacak en güzel butik otellerden, en iyi restoranlara, en iyi kafelere, camilerden kiliselere ve sinegoglara bütün ibadet mekanlarına, yalılardan köşklere, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gibi bütün saraylara, müzelere, çeşmelerden hamamlara, kalelerin hikayelerinden, bazı ülkelerin İstanbul başkonsolosluğu yazlık sefarethanelerine kadar Boğaz ile ilgili her şeye yer verdiklerini ifade ederek, kitabın İstanbul’u gezmek isteyenler için olağanüstü bir rehber niteliğinde olduğunu söyledi.

Boğaz’ın durakları
Kitapta bölge bölge gittiklerini, İstanbul Boğazı’nı Cankurtaran’dan Rumeli Feneri’ne, Kadıköy ve Moda’dan Anadolu Feneri’ne toplam 34 tane konuya ayırarak incelediklerini ifade eden Tonguç, kitapta, Cankurtaran, Gülhane Parkı, Sarayburnu, Sirkeci, Eminönü, Yeni Cami, Mısır Çarşısı, Galata Köprüsü, Karaköy, Tophane, İstanbul Modern, Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş, Yıldız Parkı, Çırağan Sarayı, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Aşiyan, Emirgan, Boyacıköy, Sakıp Sabancı Müzesi, İstinye, Yeniköy, Kalender, Tarabya, Büyükdere, Sarıyer, Rumeli Kavağı, Rumeli Feneri, Kadıköy, Moda, Haydarpaşa, Selimiye, Üsküdar, Çamlıca, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Kuleli, Vaniköy, Kandilli, Küçuksu Kasrı, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Çubuklu, Hıdiv Kasrı, Paşabahçe, Beykoz, Anadolu Kavağı, Poyrazköy ve Anadolu Feneri’ne kadar hattın anlatıldığını bildirdi.

Saffet Emre Tonguç, eserin en başında yer alan haritada, ziyaret edilen yerlerin işaretlenebileceği kutucukların da yer aldığını belirterek, 360 sayfadan oluşan rehberde, yalın ve kolay anlaşılır metne yüzlerce renkli ve özel fotoğrafın eşlik ettiğini anlattı. Tonguç, kitapta İstanbul Boğazı ile ilgili erguvan ağacından dalyan balıkçılığına kadar her şeye yer verdiklerini belirterek, “Kitapta, İstanbul Boğazı’na gelen Vikingleri ve onların hikayelerini de yazdım. Kitap, tarihi fotoğraflar, gravürler, haritalar, kartpostallarla zenginleştirildi” dedi. (AA)

Boğaz'ı bir de rehberinden okuyun
Bizi Takip Edin