Beykoz İş Okulu'na Kadıköy'den destek eli!

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Beykoz İş Okulu’nun mutfak atölyesine yardımda bulunmak üzere, öğrenciler ile birlikte alışverişe çıktı!

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim almakta..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Beykoz İş Okulu’nun mutfak atölyesine yardımda bulunmak üzere, öğrenciler ile birlikte alışverişe çıktı!

Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim almakta olduğu Beykoz İş Okulu’nun yemek atölyesine yardımda bulunmak üzere, öğrenciler ile birlikte Beykoz’da market alışverişi yaptı!

Amaç; yemek atölyesinin ihtiyaçlarını karşılamak

 “Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çalışma Kurulu”nun bir faaliyeti olan bu etkinlik kapsamında Başkan Serap Ören, Başkan Yardımcısı Hülya Koral, sekreter Nesil Özen ile Meral Tansu, Filiz Sever ve Halide Koç’tan oluşan Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Beykoz İş Okulu’nun yiyecek  atölyesinin II. Dönem ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile öğrenciler ile Beykoz’da market alışverişine çıktılar.

Müdür Yardımcıları Ebru Kaya ve bir okul öğretmenlerinin nezaretinde marketi dolaşan öğrenciler, ellerindeki ihtiyaç listelerinde yazılı bulunan malzemeleri raflardan tek tek alarak, birlikte alışveriş yapmanın zevkini yaşadılar!

Tesadüf üzerine kurulan bağ!

Market alışverişi sırasında edindiğimiz bilgilere göre, Meclis üyesi Hülya Koral, internette gezindiği sırada tesadüfen Beykoz İş Okulu’na ait bilgilere rastladı ve okul ile iletişime geçti. Bu gelişme üzerine İş Okulu’na bir ziyaret düzenleyen Kadıköylü kadınlar, okulda bulunan çeşitli atölyeleri de gezme fırsatı buldular.

Öğrencilerin ellerinden revani tatlısı!

Mutfak atölyesinde öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı revani tatlısını tatma olanağı da bulunan Kadın Meclisi üyeleri, “ ziyaretimiz sırasında öğrenciler de, öğretmenler de birer tepsi revani tatlı yapmışlardı. Öğrencilerin yaptıkları tatlıyı tattığımızda, öğretmenlerinin yaptıklarından hiçbir fark göremedik. Bu okulda öğrenciler, öğretmenleriyle yarışıyor” yorumunda bulundular.   

Kadıköy Belediyesi’nin değil, “kadınların” şahsi katkıları ile…

Beykoz İş Okulu’na destek veren kadın gönüllüler, bunu “gerçek” bir gönüllülük işi olarak yapıyorlar. Zira, harcadıkları para, Belediye’nin kasasından değil, kendi ceplerinden çıkıyor! Bu kadınlar, yardım edebilmek için ya ceplerinden harcıyorlar, ya da çevrelerinden bağış kabul ediyorlar. Hatta görüşmemiz sırasında içlerinden biri bize; “ bu yardımda üst kattaki komşumun bile katkısı var” diyor.

Ancak içlerinde sadece yardım toplayarak değil, el maharetini sergilemek suretiyle kazandığı parayı çocukları mutlu etmek için harcayanlar da var. Kadıköy Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi üyesi Meral Tansu, lavanta torbaları yapıp satıyor ve bu satıştan elde ettiği gelir ile de çocukların yüzünde tebessüm çiçekleri açtırabilmeyi umuyor.

Yürekleri dayanamadı, ayakkabı da aldılar

Kadıköylü grup, ziyaretleri sırasında okul öğrencilerinden ikisinin ayakkabılarının çok eskimiş olduğunu fark ettiklerinde ise dayanamayarak, onları ayakkabı mağazasına da götürdü.

Okula sipariş verecekler

Başkan Serap Ören, okulun atölyelerini gezdiklerini ve oldukça etkilendiklerini; öğrencilerin iş bulmaları konusunda kendilerine destek olmaya çalışacaklarını belirterek, yakın bir zamanda kendilerine “bez torba” siparişinde bulunacaklarını ifade etti.

Bana sorarak mı çocuk yaptılar, demeyin!

Serap Ören, gazetemize şu açıklamada bulundu: “ İnsanların sadece askere gitmek, vergi vermek gibi yurttaşlık görevleri yok. Herkesin çevresinde neler oluyor diye bakması lazım. Kimse, mağdur insanlara bakarak, klasik söylemler ile ‘bana sorarak mı çocuk yaptılar?’ demesin. Toplumumuzda ekonomik olarak insanlar arasındaki uçurum açılıyor. Kimse, ‘bana dokunamayan yılan bin yaşasın’ demesin! Çünkü bu yılan yarın hepimize dokunacak. İnsanlar alışveriş merkezleri ve ‘cafe’lerden çıkıp mahalleleri gezsinler.

Bahane üretmek, psikolojik bir savunma mekanizması

Bazı kişiler de mağdur insanların durumuna atfen ve ilgilenmemelerinin bir gerekçesi olarak, ‘yüreğim kaldırmıyor’ diyor! Bu kaçamak bir bahane! Bütün bu mazeretler savunma mekanizmalarını kullanmaktır. Bu insanların yürekleri bugün bu durumu kaldırmazsa, korkarım ki yarın daha acı şeyleri kaldıramaz hale gelecekler.”

Beykoz İş Okulu…

1 Nisan 2011 tarihinde “özel eğitim okulu” olarak eğitim öğretime başlayan ve 4 atölye, 5 derslik ile ilköğretimini tamamlamış ve 21 yaşından gün almamış eğitilebilir gençlerin meslek edinmesi amacını taşıyan Beykoz İş Okulu, atölye çalışmalarının ağırlıklı olduğu bir eğitim kurumu olup eğitim süresi 4 yıldır.

İlköğretimini tamamlayan gençlerin yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmeleri ve ailelerine ve çevrelerine yük olmayan, üretici bireyler olarak topluma kazandırılmaları  amacını taşıyan Beykoz İş Okulu’nda öğrencilerin ilgi, beceri ve yetenekleri tespit edilerek, mesleki eğitilmelerine ağırlık veriliyor. Hafif zihinsel özürlü öğrenciler, bu okuldaki ikinci yıllarında atölyelere ve iş yerlerine yönlendiriliyorlar.

Beykoz İş Okulu, Kadıköylü Kadın Meclisi üyelerinin deyimiyle “Beykoz’un” ilgisini bekliyor!

Haber: Arzu Başlantı

Beykoz İş Okulu'na Kadıköy'den destek eli!
Bizi Takip Edin