İnsan Hakları Haftası mecliste gerginliğe yol açtı

Beykoz Belediye Meclisi, Aralık ayı 2. oturumunda Vakıflar ve İnsan Hakları Haftası'nın önemine değindi.

Beykoz Belediye Meclisi, Aralık ayı 2.oturumu meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirdi. Meclis Birinci Başkan Vekili Manolya…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediye Meclisi, Aralık ayı 2. oturumunda Vakıflar ve İnsan Hakları Haftası’nın önemine değindi.

Beykoz Belediye Meclisi, Aralık ayı 2.oturumu meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirdi. Meclis Birinci Başkan Vekili Manolya Demirören Tekin başkanlığında gerçekleşen oturumda, Vakıflar Haftası ve İnsan Hakları Haftası dolayısıyla meclis üyeleri tarafından bu günlerin önemine değinildi. Oturumu, CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan ve yönetimi dikkatlice takip etti.

İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan maddeleri ve günümüzdeki önemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Gül Biçer, Türkiye’de bu hakların tam anlamıyla özümsendiğine dikkat çekti. Fakat, bu açıklamalara CHP Belediye Meclis Üyesi Aydın Düzgün’ün tepki göstermesi üzerine, mecliste ufak bir gerginlik yaşandı.

Mecliste Vakıflar ve STK’ların önemi vurgulandı!

Açılış ve yoklamanın ardından gündem konularına geçilmeden önce gündem dışı konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verildi. Bunun üzerine Vakıflar Haftası sebebiyle söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yakup Özbek, “Vakıfların kökenine inildiğinde görüyoruz ki peygamber efendimizin insanlığa devrim niteliğinde sunduğu hukuki bir adımdır” diyerek vakıfların tarihteki ve günümüzdeki önemine değindi.

CHP Grup Başkan Vekili Gülay Demirel’de Yakup Özbek’in açıklamalarına ilişkin gerçekten vakıf ve STK’ların önemli olduğunu ifade ederek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın yolunun STK’ların ve vakıfların gelişmesine bağlı olduğunu söyledi. “Vakıfları ve sivil toplum kuruluşlarını önemsemeyen yapılar yerinde saymaya mahkumdur” diyen Demirel, peygamber efendimizin bu konuyu çok önemsediğini ancak, şimdiki ‘vakıf’ kavramından ne anlaşıldığının, nasıl bir anlam yüklendiğinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

İnsan Hakları Haftası mecliste gerginliğe yol açtı…

Demirel’in sözlerini tamamlamasının ardından AK Parti Belediye Meclis Üyesi Gül Biçer, söz aldı. 10 Aralık İnsan Hakları dolayısıyla söz aldığını belirterek konuşmasına başlayan Biçer, İnsan Hakları Sözleşmesinin tarihsel süreci ev bu evrensel beyannamenin maddeleri hakkında meclise bilgi aktardı. İnsan Haklarının, hukukun ve demokrasinin üstülüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğuna dikkat çeken Biçer, Türkiye’de ise bunun tam anlamıyla özümsendiğini vurguladı.

AK Parti Meclis Üyeleri Yakup Özbek ve Gül Biçer’in açıklamalarına ilişkin söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Aydın Düzgün, bu açıklamalara tepki gösterdi. Düzgün: “Yakup Hocamız, bize sağolsun sabah hutbesi yaptı. Anlamakta bazen şaşırıyorum, zorlanıyorum. Sanki bu ülkeye müslümanlığı siz getirdiniz. Bu ülke, müslüman bir ülke. Bize bu konuda fazla ders vermeseniz iyi olur. Bu aralar gazeteler, televizyon pek izlenemiyor. Dışarıda insan haklarından bahsediyorsunuz. Bu nasıl bir şeydir! Gazeteciler içeride…Hem suçu işliyorsunuz hem insan hakları diyorsunuz” şeklinde konuştu.

Düzgün’ün konuşmalarına cevap vermek üzere söz isteyen AK Parti Meclis Üyesi Bayram Çevik, vakıfların AK Parti hükümeti döneminde değer bulduğuna ve özgünlüğüne kavuştuğuna işaret ederek, Can Dündar’ın hapis cezasına dair ise; “İnsan hakları derken, Can Dündar’ın gazetecilik suçundan içeri alınmadığının altını çizmek isterim” dedi. Bu sözün üzerine Aydın Düzgün de “Tüm dünya biliyor!” şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların sonrasında gündemde olan raporlara geçildi. 2016 yılı Ücret Tarifeleri hakkındaki Tarife Komisyonu Raporu, Fen İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu ile Cadde ve Sokak İsimi Düzeltilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Raporların oylanmasının ardından Meclis Başkanı Manolya Demirören Tekin, meclis üyelerine muhtarlık binalarına meclis üyelerinin bilgilerini içeren bir tablonun asılacağını ifade ederek, bunu kabul eden meclis üyelerinin imzasını talep etti.

İnsan Hakları Haftası mecliste gerginliğe yol açtı
Bizi Takip Edin