Bu teklifte Beykoz'u ilgilendiren hiçbir madde yok

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya Beykoz Çiğdem Mahallesi'nde neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Beykoz Çiğdem Mahallesi'nde düzenlenen kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek 18 maddeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde düzenlenen kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek 18 maddelik anayasa değişikliğine neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.

16 Nisan’a sayılı günler kala referandum çalışmalarını gece gündüz yoğun bir şekilde sürdüren CHP Beykoz İlçe Örgütü, gün içinde mahalle ve seçmen ziyaretleri, akşam ev sohbetleri ve kahve toplantıları ile neden hayır denilmesi gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

CHP Beykoz İlçe Örgütü tarafından Çiğdem Mahallesi Caferağa Boğaziçi Kahvesi’nde düzenlenen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’nın yanı sıra CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Eski İlçe Başkanı Musa Aksu, Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör Uzuner, Meclis Üyesi Aydın Habil ile vatandaşlar katıldı.

Mahir Taştan: Beykoz halkını ilgilendiren hiçbir madde yok

Eski İlçe Başkanı Musa Aksu’nun hoşgeldiniz sözleri ile başlayan programda ilk söz İlçe Başkanı Mahir Taştan’a verildi. Taştan yapmış olduğu kısa konuşmasında; “Çiğdem Mahallesi’ne dair konuşulacak çoy şey var ama şuan gündemimiz referandum olduğu için bu konulara girmeyeceğim. 16 Nisan’da Cumhuriyet tarihinin en önemli oylamasını gerçekleştireceğiz. Bu anayasada Çiğdem Mahallesi sakinlerini ve Beykoz halkını ilgilendiren hiçbir madde yok. Değişiklik teklifinde imar ve tapu sorununun çözümüne dair de bişey yok. Sadece Türkiye’nin yönetim şeklinin değiştirileceği bu anayasa için önce Beykoz’da sonra Türkiye’de Hayır çıkacaktır.“ ifadelerini kullandı.

Yakup Akkaya: Bu teklif katıksız bir rejim değişikliğidir

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’da 18 maddelik anayasa değişikliği sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: Hayır çıktığında Türkiye kaldığı yerden yoluna devam edecektir ama Evet çıktığında ne olacağını kimse kestiremiyor. Kendimizi frensiz bir otobüse binmiş gibi düşünebiliriz. 18 maddelik teklif paketi katıksız bir rejim değişikliğidir. Egemenliğin kayıtsız şartın millete ait olduğu yerde bu sistem yetkileri bir kişiye devrediliyor. Yasama, yürütme, yargı tek elde toplanıyor. Demokrasiye inanan tüm kesimlerle birlikte bu siteme Hayır diyoruz.

Çıkıp özür dileyeceğim!

Bizim öncelikli olarak halkı derinden ilgilendiren sorunlarımız çözüm beklerken; 2,5 yıl sonra yürürlüğe girmesi önerilen düzenleme için niçin bu kadar acele edildi? Bu teklif 29 Kasım’da meclise getirildi, 21 Ocakta mecliste kabul edildi.2 Şubatta Cumhurbaşkanının önüne geldi ve 10 Şubatta Cumhurbaşkanı onayladı. Meclisten geçerken acele edenler onay sürecini niye bu kadar beklettiler. Bir kişi çıksın Allah rızası için ‘sende haksızlık ediyorsun 18 maddenin içinde öyle bir madde var ki’ desin. Halkımızı ilgilendiren tek bir madde var densin ben çıkıp özür dileyeceğim.

Maliyeti yaklaşık 400 Milyon TL

Yargı tarafsızlığı deniliyor. Bence yargı taraf olmalı. Cumhuriyet’e taraf olmalı, demokrasiye taraf olmalı, devletin birliğine bütünlüğüne taraf olmalı. Seçimler aynı tarihte yapılacak deniliyor. Burada milleti ilgilendiren ne var. 4 yıldan 5 yıla çıkması maliyeti arttırmaktan başka ne faydası var. Milletvekili Sayısı 550’den 600’e çıkıyor; esasen 650 oluyor. Bu değişiklik ile Bakanla ve Başkan Yardımcıların maliyeti yaklaşık 400 Milyon TL olacak. Peki bu para ile neler yapılabilir bir bakalım: Kamuda taşeronlara kadro verilebilir, İş cinayetlerinin önlenmesi adına 2000 iş müfettişi istihdam edilebilir, Emeklilere zam, Emeklilikte yaşa takılanlara harcanabilir, Kamuya 40 hastane, en az 100 öğrenci yurdu yapılabilir.

Beykoz’da Cumhurbaşkanı’nı kim temsil edecek?

Beykoz’da mevcut sitemde Cumhurbaşkanı’nı kim temsil ediyor? Cumhurbaşkanı. AK Parti Genel Başkanı’nı kim temsil ediyor? İlçe Başkanı.  Peki yeni sistem yürürlüğe girdi diyelim ve Cumhurbaşkanı Beykoz’a geldiğini düşünelim. Bu sefer Cumhurbaşkanı’nın yanında kaymakam ve ilçe başkanı olacak. Cumhurbaşkanı bir sabah uyanacak ve yayınladığı bir kararname ile falan ismi kaymakam atadım. Başak bir kararla Genel Başkan sıfatı ile Beykoz’a ilçe başkanı olarak şunu atadım diyecek.

Toplantı soru cevap ile sona erdi.

Bu teklifte Beykoz'u ilgilendiren hiçbir madde yok
Bizi Takip Edin