Ensar Beykoz dan Gülümseten Emek projesi

Ensar Vakfı Beykoz Hanımlar Komisyonu, mülteci çocuklar için ‘Gülümseten Emek' projesini hayata geçirdi.

Ensar Vakfı Beykoz Hanımlar Komisyonu öncülüğü, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi'nin de desteği ile gerçekleştirilen ‘Gülümseten Emek' projesi ile…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ensar Vakfı Beykoz Hanımlar Komisyonu, mülteci çocuklar için ‘Gülümseten Emek’ projesini hayata geçirdi.

Ensar Vakfı Beykoz Hanımlar Komisyonu öncülüğü, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi’nin de desteği ile gerçekleştirilen ‘Gülümseten Emek’ projesi ile el emeğiyle yapılan bebekler, Suriyeli mülteci kamplarındaki çocuklara gönderilecek.

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi’nin Kavacık’ta ki dernek merkezinde gerçekleştirişlen tanıtım toplantısına Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert, Ensar Vakfı Genel Merkez yöneticileri ve halk eğitim merkezi kursiyerleri ile vakıf yöneticileri katıldı.

Ceyda Merdan: Destek veren kursiyerlere teşekkür ediyorum

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Hanımlar Komisyon Başkanı Nuray Okumuş’un sunumuyla başlayan tanıtım toplantısında konuşan Ensar Vakfı Genel Merkez Hanımlar Komisyonu Sorumlusu Ceyda Merdan şu açıklamaları yaptı “Gülümseten Emek Projesine destek veren Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine teşekkür ediyorum. Hanımlar olarak Genç Ensar’ın bu projesine bizlerde destek veriyoruz. Şuan bütün şubelerimizde tek gündem bu proje. Çok güzel bebekler ortaya çıkıyor. 23 Nisan’dan sonra savaş mağduru mülteci çocuklara dağıtmak üzere kampları ziyaret edeceğiz

Sümeyye Soyal: Oyuncakları kendi ellerimizle yapacağız

Ensar Vakfı Genel Merkez Genç Ensar Kız Komisyonu Sorumlusu Sümeyye Soyal’da projenin detayları hakkında bilgi verdi.  Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek konuşmasına başlayan Soyal şunları söyledi; “Suriye’de yaşanan savaşta yüz binlerce insanın hayatını kaybetti ve bunların büyük bir çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Yaklaşık 7 milyon sivil ise ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye’de 5 yıldır bu sivillere kapısını açarak yaşamlarını idame ettirebilmeleri için pek çok kamp alanı oluşturdu. Buralarda yaşayan siviller sadece yemek içmekle hayatını devam ettiremez başka sosyal ihtiyaçlara gerek var. Biz de bu düşünceyle bu projeye kalkıştık. Bizlere büyük görev düşmektedir. Bu savaş hiçbir çocuğun sorumluluğunda değil ama en ağır şekliyle yaşıyorlar. Birçok STK oyuncak kampanyası yaptı ama hiç kimse kendi elleriyle yaptığı oyuncaklar kardeşlerimize ulaştırılmadı.  Bu proje ile evimizde ikinci el kullanmadığımız atkı, çorap, kazak gibi ürünleri kesip biçip oyuncak haline getiriyoruz. Bir bebek yaklaşık bir saatte ortaya çıkabiliyor.” Soyal sözlerini sonunda Nisan ayına kadar devam edecek olan proje ile elde edilen bebekleri Kızılay aracılığıyla mülteci kamplarında dağıtılacağını söyledi.

Mustafa Mamur: Çocuklarımız bu bebeklerle gülecektir

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur projenin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında “Beykoz’da yapılan ürünler özellikle örülerek emek harcanarak bebek haline getirilmiştir. Çocuklarımız inşallah bu bebeklerle gülecektir.” İfadelerini kullanarak kursiyerlere teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam katkılarından dolayı Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur’a tablo hediye etti.

Projeye katkı sağlamak isteyen herkes aşağıdaki iletişim bilgileri ve sosyal medyadan ulaşabilirler.

İletişim: gulumsetenemek@gencensar.org

Ensar Vakfı : 0212 513 03 09

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi: 0216 693 06 66

@ensarbeykoz @BeykozHanimlar @GencEnsarBeykoz

Ensar Beykoz dan Gülümseten Emek projesi
Bizi Takip Edin