Harabe bina artık Beykoz halkına hizmet edecek!

Beykoz’da yıllardan beri yılan hikâyesine dönen sahildeki kulüp binası, artık Beykoz halkının hizmetinde kullanılacak. CHP’nin projeye karşı çıkması ise kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’da yıllardan beri yılan hikâyesine dönen sahildeki kulüp binası, artık Beykoz halkının hizmetinde kullanılacak. CHP ise projeye karşı çıktı.

Beykoz’da yıllardan beri yılan hikâyesine dönen sahildeki kulüp binası, artık kütüphane olarak hizmet verecek. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz sahilindeki binanın kütüphane olarak hizmet vereceğini duyurdu. Millet Kıraathanesi’nin açılmasıyla hem gençler ücretsiz ikramların yanı sıra yaklaşık 20 bin kitabın yer aldığı kütüphanede ders çalışma ve kültür faaliyeti yapılabilecek, hem de yetişkin ve çocuklara yönelik kültür sanat ve eğitim kursları için nitelikli yeni bir adres kazandırılmış olacak. Böylelikle uzun yıllardır harabe bir vaziyette bekleyen bina, genç yaşlı tüm Beykoz sakinlerinin hizmetinde kullanılacak.

DEĞİŞİM SAHİLDEN BAŞLADI

Beykoz’da göreve geldikten sonra sahil şeridindeki çirkin görünümü düzeltmek ve atıl bekleyen binaları halkın hizmetine sunmak üzere çalışmalara başlayan Murat Aydın, Beykoz Belediyesi’nin restoran olarak yıllarca faaliyet gösteren binasını da uzun süren bekleyişten kurtararak yeniden hizmete açmıştı. Yeni haliyle misafirleri ağırlayan Beykoz Gümüşsuyu Restoran, ilçe sakinlerinin yanısıra dışarıdan da çok sayıda misafir ağırlıyor.

HARABE BİNA İÇİN ADIM ATILDI

Sahildeki en göze batan binalardan biri de yıllar önce merhum Yücel Çelikbilek tarafından tasarım merkezi olarak yapılmak üzere devralınan harabe binaydı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün tasarrufunda bulunan Beykoz sahilindeki bina, önceki dönem Beykoz Belediye Başkanı merhum Yücel Çelikbilek’in girişimleriyle belediyeye kazandırılmıştı. Beykoz Tasarım Atölyesi adıyla faaliyet göstermesi planlanan binada ilçedeki gençleri meslek sahibi yapılması hedefleniyordu. Yıllardır bir türlü inşaatı tamamlanamayan atıl bina, Murat Aydın tarafından kütüphane yapılmak üzere adım atıldı. Beykoz’da yıllardan beri yıkılmış vaziyette bekleyen binanın olduğu yer artık boğaz manzaralı millet kıraathanesi olarak halkın hizmetine açılacak. 

SINIRLI DEĞİL HALKIN TAMAMINA HİZMET VERECEK

Sosyal medya hesabından projeyi duyuran Murat Aydın, “Deniz manzaralı, yeni bir kütüphane. Beykoz’a çok yakışacak, gençler çok beğenecek” mesajıyla müjdeyi verdi. Beykoz spor kulübü tarafından bir dönem kullanılan bina, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda geri alınmıştı. Ancak uzun yıllardır harabe olarak bekleyen binayla ilgili bir türlü somut adım atılamadı. Binanın sadece sınırlı ve belli bir kesim tarafından kullanılmaması yönünde taleplerin değerlendirilmesi sonucu halkın tamamına hizmet vermesi kararlaştırıldı.

BEYKOZ’A NİTELİKLİ YENİ BİR ADRES KAZANDIRILIYOR 

Beykoz’a yeni bir millet kıraathanesi ve kütüphane kazandırmak amacıyla binayı gezen Belediye Başkanı Murat Aydın, gerekli çalışmaların hızlandırılması için talimatı verdi. Millet Kıraathanesi’nin açılmasıyla hem gençler yaklaşık 20 bin kitabın yer aldığı kütüphanede ders çalışma ve kültür faaliyeti yapılabilecek, hem de yetişkin ve çocuklara yönelik kültür sanat ve eğitim kursları için nitelikli yeni bir adres kazandırılmış olacak. Haftanın yedi günü 24 saat açık olacak millet kıraathanesinde, çay, kahve, kek, çorba vs. aperatif yiyecekler gençlere ücretsiz olacak.

CHP KÜTÜPHANEYE KARŞI MI?

Beykoz’da halkın kullanımına sunulacak millet kıraathanesine CHP karşı çıktı. CHP İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama herkesi şaşırttı. Eski kulüp binasının ücretsiz ikramların olacağı kütüphane olarak hizmete açılmasını eleştiren Sataloğlu, “Bizler elimizden geleni yapacağız ve o binayı Beykozspor kulübümüze kazandıracağız” sözleriyle gözdağı verdi.

Powered by Froala Editor

Harabe bina artık Beykoz halkına hizmet edecek!
Bizi Takip Edin