Beykoz muhtarı Eylül bebeğe umut oluyor

Beykoz Yenimahalla Muhtarı Nevzat Cebeci, ölümcül bir kas hastalığı olan Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip-1) ile mücadele eden Eylül Bebek için seferberlik başlattı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, ölümcül bir kas hastalığı olan Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip-1) ile mücadele eden Eylül Bebek için seferberlik başlattı. 

Beykoz Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, 6 aylık Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip-1) hastası Eylül Bebek için hastalıktan kurtulması ve sağlığına kavuşması için seferberlik başlattı.

Daha öncede başarılı çalışmalara imza atan aynı zamanda Nefes İyilik ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Nevzat Cebeci, bu çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Nevzat Cebeci, valilik tarafından onaylı olan ve tüm Türkiye’de başlatılan kampanya ile SMA Tip-1 hastası Eylül Bebek’in Zolgensma ilacına ulaşarak sağlığına kavuşmasına destek olmayı amaçlıyor.

SMA Tip-1 ilacının başarı oranının yüzde 99.9 olduğunu aktaran Muhtar Nevzat Cebeci, yardım kampanyasına destek olmak adına neler yapıldığını anlattı.

“EYLÜL BEBEK İLE TANIŞTIK”

Nefes İyilik ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak birkaç tane SMA hastasına nakit yardım gönderildiğini söyleyen Cebeci, “Bu desteklerimiz sayesinde SMA hastalarıyla aramızda bir etkileşim oldu. Biz daha önceden de büyük bir ameliyat yaptırdık. Bizim desteklerimizi gören bir arkadaşımızın daveti üzerine Eylül Bebek ile tanıştık. Eylül bebeği, annesini ve babasını gördüm. Çok etkilendim. Eylül bebek ile aramızda bir bağ oluştu. Anne, baba uykusuz ve yorgun, çocukları için çabalıyor. Eylül sürekli ağlıyor. O ağlamaya anne, baba yüreği dayanmaz.” dedi.

“HEDEFİMİZ ÇOK BÜYÜK”

Nevzat Cebeci, ziyaretinden ardından Eylül Bebek’e umut olmak için 50 tane kumbara aldığını belirterek, “Kumbaraları esnafa ve vatandaşa dağıttık. Hedefimiz de çok büyük. İnşallah güzel bir para toplanacak. Bunlar toplandıktan sonra bir 50 kumbara daha alacağım.” ifadelerini kullandı.”

“ONU HAYATTA TUTMAMIZ GEREKİYOR”

Kahve kahve, pazar pazar dolaşacağını vurgulayan Cebeci, “Bu kızımız daha birkaç aylık onu hayatta tutmamız gerekiyor. Sosyal medya hesaplarımdan canlı yayın yaparak takipçi çekmeyi planlıyoruz. Bağlama çalan bir arkadaşımızla canlı yayın yapacağım. Ünlü isimlere de ulaşmaya çalışıyorum. Ben inanıyorum. Ailede inanıyor. Bizim gönüllümüz olun siz de bir nevi. Elimden geleni yapacağıma dair söz verdim. İnşallah sonu hayır olur.” diye konuştu.

Şuanda yüzde 13’ye ulaşan yardım kampanyasında Eylül Bebek’in tedavi olup yurtdışından sağlıklı bir şekilde dönmesini hayal eden Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, Eylül Bebek’e destek olmak için kendisine ulaşmaları gerektiğini ve talep olursa vatandaşları Eylül Bebek’in ailesiyle de tanıştırabileceğini iletti.

Beykoz muhtarı Eylül bebeğe umut oluyor
Bizi Takip Edin