Hukukçular tecrübelerini Beykoz’da anlattı

İstanbul Medipol Üniversitesi İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen konferansta hukuk alanından yetkin isimler öğrencilerle bir araya gelerek mesleki tecrübelerini paylaştı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Medipol Üniversitesi İdeal Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen “Mesleğin Fragmanı” konferansına, Prof. Dr. Nuray Ekşi, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Başak Eryılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi Ali Yiğin ve Avukat Naim Karakaya konuk oldu.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nuray Ekşi, günümüzde yeni hukuk dallarının türediğini dile getirerek şöyle dedi: “Uluslararası alanda uzun zamandır var olan pek çok alanın dışında bugün spor hukuku, medya hukuku, nükleer hukuk gibi yeni alanlar da literatüre eklenmiş durumda. Ancak bunlardan en önemlisi olan nükleer hukuk alanında yeterli çalışmalar ne yazık ki yapılmıyor ya da pek çok öğrencinin bu çalışmalardan haberi yok. Bizim her yerde sesimiz olacak, dil bilen ve alanı takip eden gençlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla Türkiye sorunlarına duyarlı bir eğitimin hukuk fakültesinde verilmesi oldukça önemli bir konu.”

ERYILMAZ: KADIN MESLEĞİ ERKEK MESLEĞİ AYRIMINA KARŞIYIM

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Başak Eryılmaz ise bir kadın olarak savcı olmanın zorluklarından bahsetti. Hayatta hiçbir şeyim zor olmadığını dile getiren Eryılmaz, şöyle dedi: “Yüksek lisansa başladığımda dizimde salladığım bir bebeğim vardı. İki şehir arasında git gel yapıyordum. Buna rağmen mesleği yaptığım yıllarda kadın olduğum için zorlanıp bırakacağımı söyleyenler oldu. Ben kadın mesleği erkek mesleği ayrımına karşıyım. Bunun kaynağında da ne yazık ki toplumsal cinsiyet rollerindeki algılar yatıyor Bunun yanında iyi bir savcı olmak büyük çapta sabırla beraber iyi bir dinleyici olmayı, ikna kabiliyetine sahip olmayı ve empati yeteneğini gerektirir.”

YİĞİN: HAKİMLİK BİR YAŞAMA BİÇİMİDİR

Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi Ali Yiğin de hakimlik mesleğinin artı ve eksilerinden bahsederek şunları dile getirdi: “Hakimlik bir yaşama biçimidir. Mesleğin de ötesinde bambaşka bir kurumdur. Mesleğe başladıktan bir süre sonra hakimliğin kalıpları sizin üzerinize ceket gibi değil, deri gibi yapışır. Olması gereken de budur. Ayrıca şunu da söylemem gerekir ki hakimliği, ‘Para kazanayım, maddi olarak rahat edeyim.’ gibi bir düşünceyle yaparsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Hukukun kendisi tamamen tutkudan oluşmaktadır. İşinizi ne kadar tutkuyla yaparsanız bu meslekten de o kadar zevk alırsınız.”

KARAKAYA: AVUKATLIK BİR MÜCADELE MESLEĞİDİR

Avukat Naim Karakaya ise hukuk alanında herhangi bir mesleği seçmeden önce dikkat edilmesi gereken konularda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Avukatlığın bir mücadele mesleği olduğunu dile getiren Karakaya, “Avukatlık için en temelde özgür bir ruhunuz ve medeni cesaretiniz olmalı. Bulunduğunuz hukuki tüm mücadeleleri sonuna kadar götürebilmelisiniz.” dedi.

.

Hukukçular tecrübelerini Beykoz’da anlattı
Bizi Takip Edin