Beykoz’daki tüm yetkililerden ricamdır

Bir süre önce yazmış olduğum köşe yazımda dere ıslahı çalışmalarında yapılan Tokatköy yolunun patates tarlasına döndüğünden bahsetmiştim. Değişen bir şey yok, yol hala patates tarlası da sizlerle başka bir şeyi…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süre önce yazmış olduğum köşe yazımda dere ıslahı çalışmalarında yapılan Tokatköy yolunun patates tarlasına döndüğünden bahsetmiştim. Değişen bir şey yok, yol hala patates tarlası da sizlerle başka bir şeyi paylaşmak istedim. Artık Ortaçeşme güzergahından Tokatköy’e giderken sağlı sollu park etmiş araçlar yüzünden sinir ve stres yaşamayacaksınız. Çünkü dere yolunu ve ana yolu tek yönlü olarak trafiğe açmışlar. Çok da iyi yapmışlar. Bilinçsizce park eden araçlar yüzünden kaç ambulans geç kalmıştır acil yardım bekleyen eve, kaç itfaiye geçip de müdahale edememiştir çıkan yangına Allah bilir… Neyse ki bu sorunlar şimdilik azalacak gibi gözüküyor. Yalnız tek yön olarak trafiğe açılan dere yolu zifiri karanlık. Beykoz’da yetkili olan, kendini yetkili gibi hisseden, yetkili olmadığı halde belediyede; amcası, dayısı, yakın arkadaşı ya da partidaşı bulunan herkese çağrımdır. Zifiri karanlık olan yollara bulun bir çare!!!

Otobüs şoförleri çok mu duyarsız!

Benim gibi birçoğunuz, işe gidip gelirken toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Günde 1 kere mutlaka otobüse biniyoruz. Yapılan hataları görmezden gelmek mümkün değil. Beykoz’da birçok durakta otobüsler için ayrılmış olan ve cep adı verilen alanlar mevcut. Ancak gelin görün ki bazı otobüs şoförleri ısrarla o cebe girmiyor. Durağın önünde inemeyen yolcuya başka bir taşıtın çarpmaması mucize. Bu tarz kazaların pekçok örneğini televizyonlardan izleyip gazetelerden okuyoruz. Duyarlı her bir vatandaştan ricamdır. Bu kurala uymayan tüm araç kullananları kibar bir dille uyarınız!!! Uyarı esnasında yanınızda şemsiye gibi şoförün kafasını kıracak eşya taşımamanız önemle rica olunur!

Doğrunun ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu var!

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine plaket takdim edildi. Ancak plaketlerin kimler tarafından takdim edileceğine dair bir karışıklık söz konusu idi. Sunumu yapan kişi konu hakkında yeterince bilgilendirilmemişti. Kısacası organizasyonda bir aksaklık söz konusu idi. Hatta plaketi takdim edecek kişilerin isimlerinin yanlış söylendiği de oldu. Olur böyle aksaklıklar, dil sürçmeleri, isimlerin yanlış telaffuzu… Ancak sonradan öğrendiğim bir yanlışı düzeltmeden de geçmeyeceğim. CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan için sinirlenip kalkıp gitti denilmiş. Yok daha neler!!! Mahir Taştan, CHP’nin 93. yılı sebebiyle yapılan hazırlıkları tamamlamak için plaket takdimine geçildiği sırada masada bulunan gazi aileleriyle de vedalaşıp gitti. Daha önceden siyasi parti temsilcilerine plaket takdim edecekleri söylenmediği için gitmiş olması farklı yorumlanmış.

Adem Sefer’den takdir-e şayan davranış

Bilindiği gibi Adem Sefer Beykoz’da AK Parti İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla üstlenmiş ve pek çok kişinin sempatisini de kazanmış biridir. (Antipatisini kazandığı insanlar da vardır mutlaka.) Beykoz Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyonda Adem Sefer’i de gördüm. Plaket takdim edilen gazilerden biri de görme engelli bir vatandaştı. Adem Sefer o vatandaşı fark etti ve masasına davet etti, onunla ilgilendi. Sonrasında ne olduğunu bilemem tabi ki ama o tabloyu görmek bile beni mutlu etti. Bu tarz duyarlı davranışlar herkese örnek olmalı.

Beykoz’daki tüm yetkililerden ricamdır
Bizi Takip Edin