Beykoz için Mevlüt Başkana bir çağrı

İstanbul'a 13 yılı aşkın süre başkanlık yapan Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Başkan geride kalan yaklaşık 3 aylık dönemde radikal kararlarıyla değil daha…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’a 13 yılı aşkın süre başkanlık yapan Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Başkan geride kalan yaklaşık 3 aylık dönemde radikal kararlarıyla değil daha çok hizmetlerin devamlılığını öne çıkaran bir algı oluşturuyor.

Yeni dönemde Mevlüt Başkan’a bir çağrı yapmak istiyorum.

Sayın Mevlüt Başkanımız Beykoz’ için lütfen ayrı, ayrıcalıklı ve özel bir programla ele almanızı bekliyoruz. Beykoz’un bizzat Mevlüt Başkan tarafından yürütülecek bir çalışmayla her yönden değerlendirilmeye ihtiyacı var.

Neden bu denli önemsediğimi açıklamaya çalışacağım;

Ak Parti genel yönetimiyle yerel yönetimleri bir birliktelik içerisinde yürüten bir siyaset ve icraat yöntemi izliyor. Aynı zamanda büyükşehirlerde de büyükşehir belediyeleri eliyle bir bütünsellik içerisinde hizmet üretiliyor.

İlçeler kendi plan ve projelerini hazırlıyor ve hayata geçirebilmek için mücadele veriyorlar. İlçelerde belediye ve parti teşkilatı yöneticileri de gerek il düzeyinde gerek Ankara’da bakanlıklar ve hükümet düzeyinde projelerini takip ediyorlar.

İstanbul’da Beykoz biraz bu kuralın veya teamülün dışında kaldı. Beykoz’un İBB’nin hizmet pastasından diğer ilçelere göre daha az pay almasının sebeplerini de düşünmek veya araştırmak gerekir.

Bu noktada üç önemli husus öne çıkıyor.

1. Yücel Başkanımızın parti içerisinde, İBB ve Kadir Başkan’da olan hatırı ve ağırlığıdır. Yani Yücel Başkan zaten daha önce de belediye başkanlığı yaptığı da göz önüne alınarak hem Beykoz’a çok hakim olduğu hem de tecrübesiyle herkese yol gösterebileceği düşüncesidir.

2. Beykoz Ak Parti Teşkilatının zaten Yücel Başkan gerekeni yapıyor ve yapacaktır algısıyla kendisini parti çalışmalarının haricinde yerel hizmetler ve projeler üretilmesi noktasında bir adım geri plana çekmiş olmasıdır.

3. Muhalefet partilerinin Beykoz adına herhangi bir proje ve yönetimi zorlayıcı yapıcı eleştiriler üretmemesidir.

Bu üç önemli sebeple İstanbul son 15 yılda çok ciddi bir ilerleme ve değişim yaşarken Beykoz aynı oranda söz konusu değişimden hakkına düşen payı alamamıştır.

En dikkat çeken ve öne çıkan örnek ise “metro” projesidir. Daha önce de yazdım 2009 yılında Beykoz Soğuksu meydanındaki mitingde Kadir Başkanın verdiği “Beykoz’a metro” sözü 8 yıldır “güzergah belirlendi” gibi ifadelerle geçiştiriliyor ve somut adım atılmıyor.

Başka birçok proje de İBB ile Beykoz arasında kim yapacak tartışmalarıyla projeler bekliyor veya çok gecikiyor. Kaybeden Beykoz oluyor.

Beykoz özelinde gerek yerel yönetimdeki kademeler ve gerekse Ak Parti teşkilatı artık her şeyi Yücel Başkandan beklemekten vazgeçmeli ve sorumluluk alarak kendisine yardımcı olmalıdır.

Bir hakkı da teslim etmek gerekir. Son 20 yılına bakıldığında Beykoz’daki gözle görülür hizmetlerin Yücel Başkanın başkanlık yaptığı dönemlerde hayata geçirildiği de açık bir gerçektir.

“Beykozlu Olmak” bilinciyle Beykoz’un çok daha iyi hizmetlere kavuşabilmesi adına yapıcı eleştirilerimizi yapmak görevimizdir.

Mevlüt Uysal Başkanın Beykoz’la çok yakından ve özel olarak ilgilenmesi gerekmektedir. Meselenin öneminin kendilerine iyi anlatılması lazım.

Sonuç olarak; Mevlüt Başkan bugüne kadar olduğu gibi değil artık Beykoz’u ve Beykoz’un ihtiyaçlarını derinlemesine inceleyerek İBB’nin öncelikli gündemlerinin arasına almasını beklemekteyiz.

Beykoz’u boğazın kenarında terkedilen bir ilçe gibi değil İstanbul’un ve Boğaz’ın İncisi gibi el üstünde tutarak en güzel hizmetleri getirmesini Beykoz her yönden hakkediyor.

Selam ve saygılarımla…   

Beykoz için Mevlüt Başkana bir çağrı
Bizi Takip Edin