Beykoz'un acil toplanma alanlarında unutulan ayrıntı!

Beykoz genelinde depremle ilgili geçtiğimiz dönemlerde sosyal medya üzerinden ‘akan su çeşmeleri' konulu bir paylaşımda bulundum.

Peki bu paylaşımı neden yaptım? Deprem sonrası acil toplanma alanlarında akan su çeşmeleri neden olmalıdır?

Bildiğini

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz genelinde depremle ilgili geçtiğimiz dönemlerde sosyal medya üzerinden ‘akan su çeşmeleri’ konulu bir paylaşımda bulundum.

Peki bu paylaşımı neden yaptım? Deprem sonrası acil toplanma alanlarında akan su çeşmeleri neden olmalıdır?

Bildiğiniz gibi deprem anında acil toplanma alanları olarak yeşil alanlar, park bahçeler ya da vatandaşın sosyal alan olarak kullanmış olduğu boş araziler kullanılmaktadır.

Deprem olması halinde elektrik ve mevcut akan İSKİ suları tamamen kesilmektedir. Doğal kaynak suları bol olan Beykoz’da yüzlerce çeşmemiz akmıyor yani şu an atıl durumda. Bu çeşmelerin yani kaynak sularının deprem olduğunda acil toplanma alanlarında öncelikle akmasını sağlamak gerekiyor.

Belki de bu yazıyı okuyunca deprem ile akan suların ne alaka olduğu soruları aklınıza gelebilir. Şunu söyleyeyim ki, Yalova depreminde gerek yakınlarımın olması, gerekse depremde mağdur olanlara yardım amaçlı bölgeye gittiğimde, bölgede bir gram su olmadığını gördüm. Araç bagajlarında su getiren yardımseverler sayesinde depremzedelerin elinizi yüzünü yıkayacak, ağzını çalkalayacak suyu oldu.

Bildiğiniz gibi uzmanlar İstanbul ve Marmara’da çok ciddi deprem söz konusu olduğunu her geçen gün hatırlatmaktadır. Bu nedenle su konusu en az dönüşüm ve güçlendirme kadar önemlidir.

Konutları sağlamlaştırmak o kadar önemli ki, dönüşüm projeleri, toplu konut projeleri ile çalışmalara hız verilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli ve acil önlem olarak da deprem anında toplanma alanlarında vatandaşların ihtiyaçlarını giderici akan su çeşmeleri oluşturulmalıdır. Gününü zor şartlar altında geçirebilecek veya yaşam standartlarına hastalık yayılmadan kısmi olarak da devam edebilmesi açısından bence çok önemlidir.

Biliyorum ki Beykoz’un ciddi imar sorunları bu çalışmaları her geçen gün ötelemektedir. Umut ediyorum ki imar sorunları hız kazanır da bu önemli konulara da sıra gelir. Binalarımızın depreme uygun hale getirilmesi için gerek insanlarımızın kendi binalarını kendisinin yapması, gerekse Beykoz halkını Beykoz’da koruyacak şekilde yapılacak toplu konut projeleri bir an önce faaliyete geçmelidir.

Bu arada yeni mazbatalarını alan, seçimi kazanıp görevine başlayan Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın ile Beykoz’da seçilen 31 belediye meclis üyemizi tebrik ediyorum. Mahalle muhtarlarımıza da ayrıca başarılar diliyorum.

Seçilen yeni yerel yöneticilerimizin önümüzdeki 5 yıl içinde güzel hizmetler yapacaklarını umut ediyorum. Beykoz belediye meclisimiz ciddi anlamda gençleşmiş durumda genç meclis üyelerimiz aklıselim davranarak Beykozumuza faydalı olmaya çalışacaklarından hiç kuşkum yoktur.

Kalın sağlıcakla

Beykoz'un acil toplanma alanlarında unutulan ayrıntı!
Bizi Takip Edin