Beykoz’da gençlere teknoloji bağımlılığı semineri verildi

Beykozlu çocuk ve gençlere dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandırmak amacıyla başlatılan “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi kapsamında, öğretmen ve aileleri dijital dünyanın doğru ve güvenli kullanımı konusunda aydınlatan “Teknoloji Bağımlılığı” semineri düzenlendi.

Beykoz'da gençlere teknoloji bağımlılığı semineri verildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle ilçede kurulan “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi”nde, uzmanlar tarafından 10-24 yaş arasındaki 450 çocuk ve gence dijital teknoloji alanında yeteneklerini geliştirmeye yönelik eğitimler veriliyor.  

Yeni nesillere dijital dünyada güvenle var olma yeteneği kazandıracak projenin destekleyici eğitimler ayağında ise öğretmenler, veli ve öğrenciler için teknolojik araçların doğru ve verimli kullanılmasına yönelik farkındalık seminerleri düzenleniyor.   

Beykozlu çocuk ve gençlerde dijital dünyanın avantaj ve dezavantajlarını tanıtacak projenin öğretmen ve velileri kapsayan eğitim seminerleri Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen buluşmayla devam etti.  

Türk-Alman Üniversitesi Araştırma Görevlisi Adalet Yardımcı tarafından verilen “Teknoloji Bağımlılığı” eğitim seminerinde, bağımlılığın türleri, nedenleri ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenler ele alındı.

“TEKNOLOJİYİ DENGELİ VE KONTROLLÜ KULLANMALIYIZ”

Konuşmasında teknoloji bağımlılığının dijital dünyadaki gelişmelerle hayatımızda giren yeni bir bağımlılık türü olduğunu vurgulayan Adalet Yardımcı, “Teknoloji günümüzde vazgeçilmez bir ihtiyaç, teknolojik araçlar önceki yıllarda evlerde ortaklaşa kullanılıyordu, herkes bir televizyon etrafında toplanıyordu, artık bireysel kullanım söz konusu. Teknoloji ve interneti hayatımızdan çıkarmak mümkün ve doğru değil, bunun yerine teknolojiyi dengeli ve kontrollü kullanmalıyız” dedi.

“MEDYA VE ARAÇLARIN DOĞRU KULLANIMI ÖĞRETİLEBİLİR”

Medya ve araçlarını doğru kullanmanın sonradan öğrenilebilir bir kavram olduğunu ve bu konuda ailelere ve öğretmenlere büyük iş düştüğünü ifade eden Adalet Yardımcı, “Nasıl ki yemek yemek ve tuvalet alışkanlığı anne ve babalar tarafından çocuklara öğretiliyorsa, 1985 doğumlu ve sonraki nesil için medya ve araçlarının kullanımı öğretilebilir. Bu noktada bireysel ihtiyaçların tespiti ve zaman yönetimi önem taşıyor” diye konuştu.  

“DİJİTAL OYUNLARI İNSANI ÇOK İYİ TANIYAN BİR EKİP HAZIRLIYOR”

Teknoloji bağımlılığının en çok internet ve dijital oyun bağımlılığı olarak kendini gösterdiğini söyleyen Adalet Yardımcı, “Teknoloji devrimiyle birlikte oyuncaklar da dijital hale geldi. Dijital oyunlar ise insan beynini ve davranışlarını çok iyi tanıyan, psikolog ve sosyologların yer aldığı ekipler tarafından hazırlanıyor. Amaç kişiyi oyunda daha fazla tutmak. Oyun bağımlısı olan bir kişi ekranda ne kadar zaman geçirdiğini farkında olmaz.” şeklinde konuştu.

Her bağımlılığın altında karşılanmayan duygusal ihtiyaçların yattığını, kişisel ihtiyaçlar ekseninde belirlenecek yol haritasıyla dijital bağımlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Adalet Yardımcı, teknoloji bağımlısı çocuk ve gençlere, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayacak alternatifler sunmanın bu noktada önem taşıdığını belirtti.   

Proje ilçedeki çocuk ve gençlere yönelik çevrimiçi eğitimlerle devam edecek.

Beykoz’da gençlere teknoloji bağımlılığı semineri verildi
Bizi Takip Edin