Beykoz’un 2025 bütçesi yapılamıyor!

Beykoz Belediyesi CHP Meclis Üyesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Burak Korkmaz, müdürlüklerden başkanlık makamına henüz bir bütçe gelmediğini söyledi.

beykozun-2025-butcesi-yapilamiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi, Ekim ayının ikinci haftası onaylanması gereken 2025 bütçesinin henüz meclise gelmemesi tartışmaya neden oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ahmet Deliak, bütçe tasarısının henüz komisyona ve meclis üyelerine ulaşmadığını belirterek Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in meclisi aydınlatması gerektiğini ifade etti. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Burak Korkmaz, “Müdürlüklerden şu anda başkanlık makamına veya komisyona gelen bir bütçe söz konusu değil.” dedi.

beykozun-2025-butcesi-yapilamiyor

“BU GECİKMEYE ANLAM VEREMİYORUZ”

Konu hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ahmet Deliak, “İlgili yasa gereği zaten bütçe tasarısı Eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulur ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilir. Bakanlık bu incelediği tasarıyı Eylül ayının sonuna kadar Maliye Bakanlığı’na gönderir ve genel bütçeye dâhil edilmesi sağlanır.

Dolayısıyla biz bu gecikmeye anlam veremiyoruz. Çünkü ortada bir bütçenin olması lazım, yasa gereği encümen görüşülmesi gerekiyor. Görüşüldü mü, görüşülmedi mi bu konuyla alakalı da doğrusu bilgimiz yok. Eğer üzerinde çalışılıyor gibi bir durum söz konusuysa bu da teknik olarak mümkün olmaz zira ortada bir tasarının olması lazım. Bu gecikmeyle alakalı değerli belediye başkanımız meclisimizi aydınlatırsa seviniriz.” dedi.

beykozun-2025-butcesi-yapilamiyor

“MÜDÜRLÜKLERDEN KOMİSYONA BÜTÇE GELMEDİ”

Delika’ın konuşmasına cevap vermek üzere söz alan CHP Meclis Üyesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Burak Korkmaz, “Henüz müdürlüklerden şu anda başkanlık makamına veya komisyona gelen bir bütçe söz konusu değil. Bu hafta itibari ile kendilerine de bütçe tasarıyla ilgili bilgi vereceğimizi, hatta bir sunum yapacağımızı da söyledik.” diye konuştu.

beykozun-2025-butcesi-yapilamiyor

“BU EVRAKTA SAHTECİLİĞE GİRER”

AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Soysal, “31 Ağustos akşamına kadar belediye encümeni bütçe taslağını görüp bunu imza altına almış olması gerekiyor, kanun bunu gerektiriyor. Müdürlükten belediye başkanlığına bir şey gelmemiş olması mümkün değil, kanuna aykırı. Eğer encümende bu görüşülmemiş ve imza altına alınmamışsa yasal olarak şu anda ağır bir sorunumuz var. Yok eğer imza altına alınmışsa bütçe nerede? Encümen de birileri imza atmış, altında da bütçe yoksa bu daha büyük bir suç. Bu evrakta sahteciliğe girer.” dedi.

Beykoz’un 2025 bütçesi yapılamıyor!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin