'Benim çocuğum yapmaz' demeyin!

Üsküdar Üniversitesi ve Beykoz Beldiyesi iş birliğiyle ilki düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Farkındalık” eğitimleri başladı.

Üsküdar Üniversitesi ve Beykoz Beldiyesi iş birliğiyle ilki düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Farkındalık” eğitiminde madde ku

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar Üniversitesi ve Beykoz Beldiyesi iş birliğiyle ilki düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Farkındalık” eğitimleri başladı.

Üsküdar Üniversitesi ve Beykoz Beldiyesi iş birliğiyle ilki düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Farkındalık” eğitiminde madde kullanan ergenlerdeki değişimlere değinildi. 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Uzman Klinik Psikolog Saadet Merih Engel ve Yrd. Doç.Dr. Cemal Onur Noyan en riskli grup olan 14-25 yaş arasındaki gençlerdeki değişimleri ele aldı.

Bir ergende madde bağımlılığının gözlemle kolayca anlaşılabileceğini vurgulayan Psikolog Saadet Merih Engel: “Gencin okul aktivitelerine katılmaması, dikkat dağınıklığı, performansının düşmesi, uyku ve iştah gibi davranışlarında önemli değişikliklerin olması, duygusal dalgalanmalar, depresyon, sokak dili kullanması, sigara kullanması, fazla para harcamasından madde bağımlılığı anlaşılabilir.” şeklinde aydınlatıcı bilgiler verdi.

‘Benim çocuğum yapmaz’  demeyin!

Ergenlerin merak, arkadaş baskısı, kişisel yatkınlık, sorunlarla baş etmek ve depresyondan kurtulmak için bağımlılık yapan maddelere yöneldiğini söyleyen Psikolog Merih Engel, ailelerin ”Benim Çocuğum Yapmaz” fikrinden uzak durması gerektiğini söyledi.

Bağımlılık sorunu yaşayan ailelere çözüm önerileri de sunan Engel, bu durumda olan kişiler için yeni sosyal alanlar oluşturmak, arkadaş gurubuna alternatif  bir ortam sağlamak, aile içi iletişimin arttırılması, aidiyet duygusunu hissettirmek, eleştiriden uzak durmak, şiddet kullanılmaması, bir uzmandan yardım alınması gibi tavsiyeler sundu.

'Benim çocuğum yapmaz' demeyin!
Bizi Takip Edin