Beykoz olası afetlere hazır mı?

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçedeki 45 Mahalle Muhtarı için Afet ve Bilgi Teknolojisi hakkında bilgi verildi.

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçedeki 45 Mahalle Muhtarı için Afet ve Bilgi Teknolojisi Hakkında Bilgilendirme ve İstişare…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçedeki 45 Mahalle Muhtarı için Afet ve Bilgi Teknolojisi hakkında bilgi verildi.

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçedeki 45 Mahalle Muhtarı için Afet ve Bilgi Teknolojisi Hakkında Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı düzenlendi. Afetlerde ileri teknolojilerin kullanımı ve alınacak tedbirler konusunda muhtarların bilgilendirildiği,  fikir ve görüş alışverişinde bulunulduğu toplantı sunum eşliğinde gerçekleşti. Teorik ve pratik eğitimler periyodik olarak sürecek.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı M. Hanefi Dilmaç yönetiminde yapılan toplantıya Muhtarlık İşleri Müdürü Tacettin Aksu, Destek Hizmetleri Müdürü Murat Gedik ve ilçedeki muhtarlar iştirak etti.

M. Hanefi Dilmaç: “Sivil Savunma Birimi’ni kurduk”

Mahallelerin ortak olan sorunlarının ele alındığı bilgilendirme ve istişare toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı M. Hanefi Dilmaç: “Millet olarak olayları yaşamadan, görmeden tedbir almayız. Hasta olmadan hastaneye gitmeyiz, afetlerde de bu durum böyle, Türkiye genelinde ciddi tedbirler alan özel teşebbüsler var. Kamu kurumları bu kadar duyarlı değil. İhtiyaç duyulduğunda görevlendirilmek üzere Belediye bünyesinde Sivil Savunma Birimi’ni kurduk, ekipmanlarıyla birlikte eğitimlerini de verdik. Mahallelerde ise muhtarlarımızla birlikte koordineli olarak, gönüllülerin yer aldığı ekipleri aktif hale getirelim.”  dedi.

Beykoz’u Afete Hazır Hale Getirmeyi Amaçladık

Arama kurtarma ekibinde 38 kişinin belediyeden, toplamda ise sayının 61 kişi bulunduğunu belirten Beykoz Belediyesi Sivil Savunma ve Güvenlik Bürosu Şefi Adnan Pistofoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, afetlerde karşılaşılabilecek riskler, tehlikeler ve alınması gerek önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Afet bilinci eğitiminin alınması ve ilk 72 saat içinde neler yapılması gerektiği, edindiğimiz bilgilerle hayat kurtarılacağını açıkladı. Afetlerde yapılması gereken ilk yardım konusunda eğitimli kişilerin yaralılara yardım etmesi gerektiğini, itfaiye gelene kadar yapılması gerekenlerle ilgili konuları aktardı.

Beykoz ilçesinin afetlere karşı hazır olması için Beykoz Belediyesi’nin  hedeflediği etkinlikler ise şöyle:

 -Yerel Afet Gönüllüleri eğitimleri

-İlk yardım triaj eğitimleri

-Yangın güvenlik eğitimi

-Çeken akıntı eğitimleri 

Beykoz olası afetlere hazır mı?
Bizi Takip Edin