Beykoz sokakları itfaiyecilere geçit vermiyor

Beykoz'da yaklaşık 637 sokak çıkan bir yangına müdahale etmek isteyen itfaiye yetkililerine zor anlar yaşatıyor. 

İstanbul'da itfaiye ekipleri sokakların darlığı ve hatalı park eden araçlar nedeniyle yangın bölgesine ulaşmakta güçlük yaşıyor….

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz’da yaklaşık 637 sokak çıkan bir yangına müdahale etmek isteyen itfaiye yetkililerine zor anlar yaşatıyor. 

İstanbul’da itfaiye ekipleri sokakların darlığı ve hatalı park eden araçlar nedeniyle yangın bölgesine ulaşmakta güçlük yaşıyor. Beykoz’un 3 bini aşkın sokağının yaklaşık 637’si itfaiye yetkililerine zor anlar yaşatırken 60 sokağa girilemediği öğrenildi.

Ülke genelinde her yangın çıktığında “İtfaiye ekipleri, dar sokak ve park eden araçlar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekti” sözünü çok sık duyarız. Ülke genelinde olduğu gibi Beykoz’da da dar ve fiziki yapısı bozuk olan sokaklara park yasağı olmasına rağmen çift taraflı çekilen araçlar eklenince itfaiye görevlileri çıkan yangınlara müdahale etmekte zorlanıyor.

Beykoz’da insanların günlük hayatında kullandığı ama çıkan bir yangına müdahale etmek isteyen itfaiye araçlarının sıkıntı yaşadığı yaklaşık 637 dar sokak ve cadde olduğu belirtildi. Mahallelerin bazı bölgelerinde bırakın itfaiyeyi, otomobillerin bile geçeceği genişlikte yol yok. Gelişigüzel park edilmiş araçlar, dar olan yolları daha da ulaşılmaz kılıyor. Bir diğer büyük sorun ise dar sokakların neredeyse tamamında yangın hidrantının (musluğu) bulunmaması.

Yangına müdahalede halkın aydınlatılması çok önemli

İtfaiye ekiplerinin, İstanbul’un eski ve çarpık yapılaşmış semtlerindeki dar sokaklarda yangına müdahalesi zor olduğunu kaydeden İstanbul İtfaiye Daire Eski Başkanı Sabri Yalın; “İtfaiye teşkilatı B planı olarak dar şaseli mini araçlar aldı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile bazı semtlerdeki dar sokaklarda müdahalenin daha çabuk yapılması için yangın vanası çalışması yapıldı. Fakat sokaklarındaki yangın vanaları hâlâ yetersiz. Yangına müdahalede halkın aydınlatılması da çok önemli. Yangın olduğu zaman halkın ne yapması gerektiğini bilmeli. Acil durumlarda araçların geçmesi için araçlarını nasıl park etmesi gerektiğini konusunda halkın aydınlatılması gerekiyor. İtfaiye’nin giremeyeceği sıkıntılı semtlerde mini itfaiye istasyonlarının kurulması gerekiyor. En riskli alanlar Fatih, Beyoğlu, Sarıyer ve Beykoz’da” dedi.

Beykoz sokakları itfaiyecilere geçit vermiyor
Bizi Takip Edin