Beykoz Belediye Meclisi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 2018 yılı için öngörülen 60 milyonluk bütçeye ek 27 milyonluk aktarımı oy çokluğuyla kabul etti.
Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantılarını son oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek başkanlığında gerçekleştirilen oturumda 2017 yılında 57 milyon gerçekleşen Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 2018 yılı için öngörülen 60 milyonluk bütçeye ek 27 milyonluk aktarım oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki tutanağın oylanmasıyla başladı. Gündeme geçilmeden önce söz alan CHP Beykoz Meclis Üyesi Gülay Demirel 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken yapılan rotasyonda dolayı özellikle özel eğitim öğretmenleri ile öğrencilerin mağduriyet yaşadığını belirtti. Demirel ayrıca belediye basın birimimin yayınladığı bültenlerde meclis toplantılarında muhalefetin konuşmalarına yer vermediği söyledi. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı Aydın Düzgün ise sözlü önerge verdi. Düzgün verdiği sözlü önergede; BEYTAŞ’ta yapımı devam eden inşaatın ihalesi ne zaman yapıldı ? İhale bedelli ne kadardır? Böyle bir ihale yapıldıysa bununla alakalı kararların grubumuza bilgi verilmesini istiyoruz. İfadelerini kullandı. Düzgün sözlerin devamında imar barışını kapsayan ve kapsamayan yerlerin belediye olarak belirlenip mahalle mahalle vatandaşın bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
14 bin Beykozlu imar barışına müracaat etti
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek konuya cevaben yapmış olduğu açıklamada Aydın Bey neyin kapsayıp neyin kapsamadığın gayet iyi biliyor. Hatta kamuoyuna da belediye para alıyor diye yansıtıyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. Bilgi kirliğine de gerek yok. İmar barışı ile ilgili en iyi ofis Beykoz’da kuruldu. Vatandaşımız gelip birinci elden rahatlıkla bilgi alabilir. Ekim ayında meclis açıldığında öngörünüm de İmar barışı kapsamına alınacak. Şuana kadar 14 bin vatandaşımız müracaat etmiş. Öngörünüm kanunu çıktıktan sonra bu sayının 20 bini geçeceğini düşünüyorum. ifadelerini kullandı.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alan raporlar görüşüldü. İlk rapor olan Beykoz İlçesi Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı içerisindeki Macera Parkı, Manej Alanları (T12-T72) ve Hayvan Barınağının içinde bulunduğu alanların Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünce kiraya verilmesine muvafakat verilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu CHP’nin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
27 milyonluk aktarma yapılacak
Bir diğer rapor olan Temizlik İşleri Müdürlüğünün Aktarma işlemleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk açıklama yaptı. Öztürk yaptığı açıklamada Her ay ilgili firmadan BEYTAŞ’a para verildiği yalandır. Ödenek yetersizliği olan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bir aktarım yapılıyor. İlk defa meclise geliyor. Müdürlüğün bütçesinde yaptığı harcamaların bir karşılığı yani ödeneğinin olması gerekiyor. 2017 yılında 57 milyon gerçekleşen Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 2018 yılı için 60 milyon 500 bin bütçe öngörülmüş. Yani 2018 için 3,5 milyon bir artış öngörülmüş. Ama bu öngörülen bütçenin günün koşullarına göre uygun olmadığı görüldü. 2017 yılında firma ile iki yıllık sözleşme yapıldı. Bu kapsamda sadece çöp ihale bedeli 86 milyon. Yaptığımız sözleşmeden sonra çeşitli nedenlerle dönem dönem fiyat farklılıkları oluştu. Yapılan hesaplamalarda bugüne kadar 13 milyonluk bir fiyat farkı oluştu. Bilindiği üzere temizlik personel KHK ile BEYTAŞ’a geçti. Buradaki ekipmanları da alıyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlar, enflasyon, yakıt artışı gibi şartlar göz önünde bulundurulunca yılsonuna kadar aylık hakedişlerle toplamda 27 milyonluk bir aktarım gerçekleştirilecektir. İfadelerini kullandı.
Göksu Kapalı Pazarı’nda bir tane Beykozlu esnaf yok
Sonrasında CHP Meclis Üyesi Mehmet Demir Beykoz Kapalı Pazar yerinin kurulması, yapımı ve yapım sonrası işletilmesi, yönetim ve denetimi tahsis ve satış işlemlerine ilişkin protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu hakkında konuşma yaptı. Demir Göksu Kapalı Pazar yerinde bir tane Beykoz nüfusuna kayıtlı esnaf yoktur. Bu kapalı pazar ayrıca Perşembe günü açılacağı için Beykoz esnafına hak tanınmadığı gibi Paşabahçe pazarını da sekteye uğratacaktır. En azından günü değişmelidir. diyerek Beykoz Pazarcılar Derneği ve Beykoz esnafının bu işin dışında tutulacağı için rapora red verdiklerini söyledi.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Beykoz halkına karşı bugüne kadar hayırsız bir iş yapmadıklarını söyleyerek Pazarcılar bugün Beykoz da varsa bizim katkımızla vardır. Onları zorda bırakacak bir iş yapmayız. Burada bir güzel mekan var atıl bırakacak değiliz. ifadelerini kullandı. Başkan Yardımcısı Yakup Özbek ise yaptığı açıklamada Burası tamamen Beykoz halkının ve esnafının kullandığı bir pazar olacaktır. Önceliğimiz tabiki Beykozludur. Beykoz’dan talep gelmeyince dışarıdan başka esnafta girebilir. Bu konuda yetki başkana veriliyor. dedi.
Görüşülen diğer raporlar ise; Sokak ismi verilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu oy birliğiyle, Beykoz Belediye Başkanlığı ile KİPTAŞ arasında düzenlenecek Ortak Hizmet Uygulamaları Protokollerinin imzalanması hususunda Belediye Başkanımız Sayın Yücel ÇELİKBİLEK’in yetkilendirilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy çokluğuyla, İFTAH İlim ve Kültür Derneği ile Beykoz Belediyesi arasında düzenlenecek İşbirliği Protokolü hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy çokluğuyla, Giresun İli Görele İlçesi Görele Köy Pazarı Yapım İşi finansmanının karşılanması ve protokol hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile Beykoz Belediye Başkanlığı ile Beykoz Vakfı arasındaki protokolün uzatılması hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.