Beykoz Vakfı'ndan yenilik… Boğaziçi Sohbetleri…

Beykoz Vakfı, Boğaziçi Sohbetleri başlığı altında Beykozluların oldukça ilgi göstereceği yeni bir etkinliğe imza atıyor. 

Yaptığı farklı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam eden Beykoz Vakfı, Boğaziçi Sohbetleri başlığı altında Beykozluların

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Vakfı, Boğaziçi Sohbetleri başlığı altında Beykozluların oldukça ilgi göstereceği yeni bir etkinliğe imza atıyor. 

Yaptığı farklı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam eden Beykoz Vakfı, Boğaziçi Sohbetleri başlığı altında Beykozluların oldukça ilgi göstereceği yeni bir etkinliğe imza atıyor.  Boğaziçi Sohbetleri’nin ilk konuğu edebiyatçı yazar Tarık Tufan olurken, bir saat sürmesi beklenen program kitapseverlerin yoğun ilgisiyle iki saatten fazla sürdü.

Beykoz Vakfı Konferans Salonu’nda Beykozlularla buluşan Tufan, Hayatımı Yazsam Roman olurdu temasını işledi. Saat 20.00’de başlayan söyleşide kalabalık bir seyirci topluluğuna konuşan Tufan hikâye, gerçeklik ve bunların anlatımı üzerine metaforlarla seyircilerini kâh güldürdü, kâh düşündürdü.

Tufan, “romancı romanı inandıracak şekilde kurgular. En bilim-kurgu hikâyede bile bir gerçeklik, inandırıcılık vardır. Vampir filmlerinden bir vampirle nasıl mücadele edebileceğimizi öğrenmedik mi? Hakikat bir şeyin gerçekleşmesi ile ilgili değildir, anlatılmasıyla ilgilidir. Mesele olayın nasıl anlatıldığıdır… Aslanlar kendi tarihlerine sahip olana kadar avcılık hikâyeleri hep avcıları yüceltir. Çünkü bu hikâyeyi avcılar anlatır. Tıpkı dünya tarihini avcıların anlattığı gibi… Tarihi yazdıran güçtür. Yazanlar ise güçlülerdir. Her coğrafyanın bir hikâyesi vardır. Bizim coğrafyamızın hikâyesini ise son 200 yıldır mağlup bir coğrafya olduğumuz için hep galipler, güçlüler yazmıştır.

Modern dönemde bizim hakikat dediğimiz şeylerin hiç biri hakikat değil, simülasyondur. Yani imajları yaşıyor ve onlara inanıyoruz. Mesela Vietnam dediğimiz zaman, olağanüstü cesur ve kahramanlık hikâyeleriyle dolu Amerikan askerlerini hatırlıyoruz değil mi. Vietnam örneğinde gördüğünüz gibi anlatıyla gerçekler bir tarafta kalmış ve adeta gücün anlattığı bir simülasyonu yaşıyoruz.”

Sohbetin ilerleyen dakikalarında kitap ve kitap sevgisi üzerine seyircilerle karşılılı diyaloglar gerçekleşirken programın sonunda Beykoz Vakfı Başkanı Adem Çalışkan Edebiyatçı Yazar Tarık Tufan’a çiçek hediye etti. Çalışkan Boğaziçi Sohbetleri’nin devam edeceğini belirtirken ilerleyen günlerde çok değerli isimleri Beykozlularla bir araya getirmeye devam edeceğiz dedi.

Beykoz Vakfı'ndan yenilik… Boğaziçi Sohbetleri…
Bizi Takip Edin