Seçim dönemlerinde atıp tutmak kadar kolay bir iş yok sanırım. Ne de olsa Beykoz halkı özelikle de yerel seçim döneminde detaylıca düşünmek yerine, siyasi davranıyor, düşünmeyi pek beceremiyor! Partilerin verdiği vaatleri hatırlamakta balık hafızalı olma durumunu da geçtik, halimiz içler acısı.
Parti adayları seçim meydanlarına çıktığında ‘şu projeleri yapacağınızı söylediğiniz, ama gerçekleşmedi’ diyemiyorsak; üstüne oyumuzu aynı kişiye vermekten de vazgeçmiyorsak eğer, bizlere her şey müstahak!
2015 yılı verilerine göre Beykoz’un nüfusu; 249 bin 727. Bu nüfusun 124 bin 563’ü erkek, 125 bin 164’ü ise kadınlardan oluşmakta. Yüzde olarak ise: % 49,88’i erkek, % 50,12’si ise kadın. (Kaynak: Google)
Yaklaşık 250 bin kişiye, bir avuç insanın sığabileceği nikah salonunu müstahak gören belediye yöneticilerine ne denilmeli bilmiyorum? Bu kadar küçük bir projeyi yıllar önce söz vermelerine rağmen hayata geçiremeyen aynı yönetim kadrosuna tebriklerimi iletiyorum!
Evet bizlerin nikahına bakanlar, milletvekilleri gelmiyor olabilir. Binlerce kişilik katılımın olduğu ağırlığımızca altının takıldığı bir nikah da gerçekleşmiyor olabilir. Ancak 100 kişinin anca sığacağı bir salondan daha fazlasını hak ettiğimizde bir gerçek.
Beykoz’da nikah salonu yapmak ne kadar zor olabilir?
Bilmeyen yoktur ama ben bir kez daha hatırlatmak isterim.
En fazla yüz kişinin oturabileceği, havasız, bazen klimaların dahi çalışmadığı, tahmini olarak 150 metre karelik alanın olduğu bir nikah salonuna sahip koskoca Beykoz Belediyesi.
Bir nikah bitmeden diğeri başlıyor ya hani, ona da denk geldi iseniz vay halinize!
Derme çatma bir salon ile nikah hizmeti veren belediyemizi ne kadar tebrik etsek az.
Oysaki bakınız Kadıköy Belediyesi’ne, Üsküdar veya Ümraniye nikah salonlarına. Birden fazla nikah salonları var. Dışarıda buz gibi hava varken içerisi sıcacık. Tahmini zor olmasa gerek yazları da gerekli serinliğe sahip. Nikah akdi bittikten sonra çiftlerin yakınlarıyla bir araya geldiği oldukça geniş bir salonu var. Kimse daracık alanda sıkışıp kalmıyor.
‘Eee madem öyle, sen de git oralarda gerçekleştir nikah akdini’ diyecek akıllı insanlara da var elbette cevabım! Ben Beykozluyum kardeşim. Burada doğdum burada hayatımı idame ettiriyorum. Müsaadenizle de nikahımın gerçekleşeceği yer, yaşamakta olduğum ve yakın çevremin bulunduğu ilçe olsun…
Sonbahar dönemiyle beraber Beykoz Belediyesi hafta sonu sadece 1 gün nikah akdi işlemi için çalışıyor. Sebebini bilmediğim bu uygulamayı ilk kez burada duydum. Başka ilçelerde de aynı uygulama söz konusu ise (ben böyle bir uygulama duymadım) onu da benim eksikliğim olarak görünüz!
Beykoz Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor!
Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ve uygulamaların ödüllendirildiği ‘Altın Karınca Belediyecilik’ ödüllerinde Beykoz Belediyesi listeye bile girememiş.
Çok da isabet olmuş!
Durmak yok, proje üretmeye ancak uygulamamaya devam…
Not: Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek konuyla ilgili yaptığı açıklamada Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği yarışmaya proje dosyalarını göndermeyi uygun bulmadıklarını söylemiş. Sebep olarak ise; yarışmanın şeffaflıktan uzak olduğunu belirtmiş.
Düşünsenize bir belediye başkanı belediyeler birliğinin şeffaflığına güvenmiyor. O zaman belediye aracılığıyla yürütülen yarışmalar ne kadar şeffaf, ne kadar tarafsız bizler de onu sorgulayalım…