Beykoz’da kentsel dönüşümde kaybedecek vakit yok

Beykoz Belediyesi Meclisi, Mart ayı olağan genel toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası meclisin gündeminde de afet gerçeği ve kentsel dönüşüm konuları vardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Belediyesi Meclisi, 2023 Mart ayı ilk toplantısı Meclis I. Başkanvekili Gaye Zayıf başkanlığı yapıldı.

Beykoz Belediye Meclisi kentsel dönüşüm

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair tutanak özetleri oylanıp kabul edildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyelerine gündem dışı söz verildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi İdris Kurt, Türkiye’yi yasa boğan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Beykoz Belediye Meclisi kentsel dönüşüm

“EL BİRLİĞİ İLE YARALARI SARIYORUZ”

Deprem bölgelerinde çeşitli ziyaret yaptığını aktaran Kurt, “Devletimiz tüm imkânlarıyla bölgede, bunları yerinde gördük. AFAD koordinasyonda ciddi bir çalışma yürütüyor. STK’lar gayretlerini gösteriyor bunları da gördük. Özellikle Beykoz Belediyesi’nin Kırıkhan’da ve Malatya Akçadağ’da ciddi bir yapılanması var. Beykoz Belediyesi Kırıkhan’da aşevi kurdu. Duş ve lavaboları yapılandırdı. Bölgenin temizliğini ve ilaçlamasını da yapıyor. 3 öğün yemek çıkartıyor. Bölgede Belediyemizin sorumluluğunda 170 AFAD çadırı var. Şuanda bütün bölgede konteyner mahalleleri oluşturuluyor. Yerleşik düzene geçiriliyor. Kalıcı konutlarla ilgili de çalışmalar başladı. 13 milyonun etkilendiği bu bölgede el birliği ile yaraları sardığımızı gördüm.” diye konuştu.

Kurt, bölgeye yapılan yardımlarla ilgili Beykoz Belediyesi’ne ve Beykoz’daki STK’lara ve Beykoz halkına ve koordinasyon merkezimizde 24 saat aralıksız çalışan gençlere teşekkürlerini sundu.

İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu

DEPREMLE MÜCADELE TEK YOL KENTSEL DÖNÜŞÜM

AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, “asrın felaketi” olarak nitelenen depremde hayatlarını kaybeden herkese Allah’tan rahmet diledi. Bu tür afetlerden ders alınması gerektiğini ifade eden Hasanoğlu, deprem bölgesini ziyaret ederek olayın teknik boyutundaki izlenimlerini aktardı.

Beklenen olası İstanbul depremine değinen AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, “Riskli, eski binaların mutlaka yenilenmesi lazım. Bunun adını da ‘kentsel dönüşüm’ olarak ifade ediyoruz. Kentsel dönüşümün depremle mücadele konusunda tek çıkar yol olduğunu zaten biliyoruz, söylüyoruz.” diyerek Beykoz özeline değindi.

Beykoz Belediyesi Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi

“TOKATKÖY’DE 1,5 YIL KAYBETTİK”

Sadullah Hasanoğlu, “Şuan da Tokatköy’de devam eden bir kentsel dönüşüm projemiz var. İnşallah hızlı bir şekilde bitecek. Biz bu projelerin yapılması tarafında olmak durumundayız. Herkes katkı sundu. Eleştiri de bir katkıdır. Ama biz Tokatköy’de en az 1,5 yıl kaybetmiş olduk. Ve yine şuan Beykoz Çubuklu’da iki tane ‘riskli alan’ ilan edilen yer var. Biri İBB birisi Beykoz Belediyemiz de. Oralarda, aldığımız dersleri hızlıca uygulamamız lazım.” diye söyledi.

Beykoz’da kentsel dönüşümde kaybedecek vakit yok

“ZAMAN KAYBETMEMİZ LAZIM”

Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, “Ne gerekiyorsa insanlara anlatmamamız, zaman kaybetmeden işe başlamamız lazım. Eğer bu kaybedilen zamanlar olmasa bir proje bir sonraki projeyi tetikleyecek ve insanlar daha çok istekli olacak. Hiç ummadığımız bir gece yarısı bir deprem olur ve sonra ‘keşke böyle olmasaydı’ diyebileceğimiz çok şey olabiliyor. Mesela, Beykoz’da hiçbir zaman unutamayacağımız bir örnek var önümüzde Tokatköy Projesi. Dolayısıyla yapıcı olarak, devam eden ve olması gereken projeleri teşvik ederek, hızlandırarak bizim kentsel dönüşümden başka çıkar yolumuz yok.” dedi.

BEYKOZ’UN İLK ÖRNEK, YEŞİL VE YATAY MİMARİ PROJESİ

Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ne değinen Hasanoğlu, “Beykoz’un ilk, örnek, yeşil ve yatay mimari bir projedir. Her bir hak sahibinin kaç tane bağımsız birimi varsa o kadar bağımsız birim alabildiği örnek bir projedir. Tokatköy’de mükemmel bir proje var. İnşallah vaktinde bitecek. Oradaki hemşehrilerimiz haklarına kavuşuyor. Kaliteli, modern, güvenli yepyeni evlerinde oturacaklar.” dedi.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi

“BİZ SİZE DESTEK OLACAĞIZ”

Çubuklu’da İBB’nin sorumluluğundaki ‘riskli alan’ ilan edilen bölgedeki çalışmaların hızlanması gerektiğini vurgulayan Hasanoğlu, “Belediye Başkanımız ve biz, Çubuklu’da ne olacaksa onun yanındayız diye söyledik. Her platformda söyledik. Yeter ki yapın, biz size destek olacağız dedik. Biz de sizin yanınızda olacağız. Siyasi tartışmaya gerek yok. Bir deprem var, şuan da yaralar sarılıyor. Bizim aklımız, fikrimiz, kalbimiz orada. Aynı zamanda da Beykoz’da yapılacak çalışmalarda. Katkı sağlayacak herkesin başımızın üstünde yeri var. Biz bir ve beraberiz. Bu konulardan siyaset çıkmaz. Burada üretilecek siyasetin kimseye faydası olmaz. Yapılması gereken iki şey var. Birincisi, deprem bölgesindeki yaraların bir an evvel sarılması lazım. İkincisi, kendi ilçemizde de işlerin hızlanması, projelerin yürümesi, eksiklerin tamamlanması lazım.” diye sözlerini sonlandırdı.

BEYKOZ’UN DEPREM BÖLGESİ ÇALIŞMALARI

AK Parti Meclis Üyesi Adem Sefer, depremin olduğu 4.17’den itibaren Beykoz Belediyesi’nin arama kurtarma ekibinin hazır olduğunu belirtti. İlk olarak 14 kişilik arama kurtarma ekibinin deprem bölgelerine ulaştığını belirten Sefer, iş makinesi ve araçların da peşinden gittiğini belirtti.  Ayrıca, ambulans ve 2 kişilik sağlık ekibi Hatay’da hizmet verdi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da bölgeye gittiğine Sefer, Belediye’nin deprem çalışmalarını detaylı anlatan bir sunum yaptı.

Deprem bölgelerine, 145 yarım tırı ve kamyonu, 545 görevli personel  ve 66 iş makinesi/araç gönderildi.

14 kişilik arama-kurtarma ekibi depremin ilk günü Kırıkhan’da sahaya indi ve pek çok vatandaşı sağ olarak enkazdan kurtardı.

AŞEVLERİ KURULDU

Kırıkhan’da günlük 10 bin, Akçadağ’da günlük 2 bin kişiye 3 öğün 3 çeşit yemek hizmeti veren aşevleri kuruldu. Aşevlerinde toplamda 266.700 adet yemek ikramında bulunuldu.

SEYYAR MUTFAK

Çorba, ekmek ve su bulunan seyyar araç Kırıkhan’ı dolaşarak toplamda 25.650 adet ikramda bulundu.

İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANIYOR

Yardım tırlarıyla deprem bölgelerine ulaştırılan paket sular haricinde, Kırıkhan’da 2 içme suyu tankeri ve hazırlanan su depolarıyla içme suyu ihtiyacını karşılanıyor.

WC, DUŞ ALANLARI VE ABDESTHANELER HİZMETTE

Beykoz Belediyesi, ilk etapta mobil olarak ulaştırdığı WC ve duş alanlarının sayısını, Kırıkhan Şehir Stadyumu içerisinde kalıcı yeni imalatlar yaparak arttırıyor. Stadyum içerisindeki Çadır Kent’te mobil ve kalıcı olmak üzere toplamda; 16 WC, 10 duş alanı ve 2 abdesthane ile hizmet veriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN PARKI KURULDU

Kırıkhan’ın temizlik çalışmalarını da üstelenen Beykoz Belediyesi, Kırıkhan Çadır Kent’te çocuklar için ilk oyunu parkını kurdu.

Ayrıca, 2 mobil berber de bölgede hizmet veriyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Hatay Merkez’de 4, Antakya’da 4, Gaziantep’te 3 ve Kahramanmaraş’ta 7 teknik personelle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde hasar tespit çalışmalarına destek veriyor.

Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile kurulan kurulan ‘Vakıf Çarşı’ aracılığıyla da ilçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçları hızla gideriliyor. Bugüne kadar, 531 aile (1443 kişi) ziyaret edildi, Vakıf Çarşı’dan 1809 depremzede faydalandı.

.

.

Beykoz’da kentsel dönüşümde kaybedecek vakit yok
Bizi Takip Edin