Doğu Karadenizli kadınlar Beykoz’un emeklerini tanıttı

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları, ilçenin tarımından camına, el emeği ürünlerin sergilendiği Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları, ilçenin tarımından camına, el emeği ürünlerin sergilendiği Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi. 

Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları üyeleri, Yerli Malı Haftası etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, Beykoz çiftçisinin ürettiği meyve ve sebzeler, kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin tanıtıldığı stantlar oluşturuldu.

İlçenin sembolü olan cam sanatına ait parçalar ile birçok yerli ve yerel ürünler satışa sunuldu.

Doğu Karadenizliler Derneği’nin Kavacık’taki dernek merkezinde düzenlenen etkinliğe, Dernek Başkanı İsmet Konca, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Bekar, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Dernek Kurucu üyesi ve eski Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, meclis üyeleri, muhtarlar, parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernek yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

YERLİ MALI HAFTASI GELENEKSELLEŞECEK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı İsmet Konca, derneğin kadın kolları atamalarının ardından ilk çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Konca, Yerli Malı Haftası etkinliğini Beykoz’da geleneksel hale getireceklerini de aktararak üyelere teşekkürlerini sundu.

“BEYKOZ’A ASLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Yaklaşık 10-15 gün önce yönetime geldiklerini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Zerrin Bekar, “Akademisyenlerin tebliğlerini inceledik ve üretim, tüketim, tutumluluğu bugünün sürdürülebilirliği açısından ele aldık. Beykoz’un yerli üretimi ve yerli durumunu anlatıyordu. Bizim de bu sergiyi yapmaktan başka çaremiz kalmadı. Biz bunu Beykoz özelini indirdik. Beykozlu bir asır önce sanayide emeğiyle iz bırakmış, Beykoz Kundura Fabrikası var. Daha ötesi yok, bunu Beykozlu yarattı. Paşabahçe’nin serileri var. Beykoz on asrın sanayideki yüzüydü. O an doğamız vardı, çark çevrilecekti ve Beykoz önemli bir yer edindi. Bu asırda da Beykoz’un tarihi önemi var. Gıda ve şehir tarımı. Salgınlarla, afetlerle küresel iklim kriziyle çok ciddi bir sorun var. Burada da çok kıymetli bir hazine var, Beykoz’un hazinesi. Sanırım bu yüzyılda da Beykoz’a çok asli ve çok tarihi bir sorumluluk düşüyor. Bunları sahiplendiğimizde, Beykoz’lu sağlıklı bir hayat yaşayacak. Ormanı burada suyu burada toprağı burada. Pek çok üniversitesi de var. Güzel kaynaklarıyla kalkınacak.” dedi.

“HEM GÜNCEL HEM DE BİLİNMEYENLERİ ANLATALIM İSTEDİK”

Beykoz Güncel Haber’e konuşan Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Konca, “Burada gıda olarak, Beykoz’daki tarım ürünlerini ve üretilenleri göstermek istedik. Ballar, Anadolu Feneri’ndeki bir balcı çiftin üretimleri. Beykoz’un kestanesi, cevizi, fındığı, ıhlamuru ve yumurtası var. Sebzelerimiz var; Beykoz’un kabağını, elmalarını, kivilerini, mantarlarını, karalahanası ve turpunu aldık.” dedi.

Konca konuşmasına şöyle devam etti:

Beykoz’daki kadınlara katkı olması için evlerinde yapılan çantalar, eşarplar da var. Bir de halk eğitim öğrencilerinin çizdiği tablolar, bir sürü resimleri var. Hem güncel hem de bilinmeyenleri anlatalım, turizmi öne çıkaralım istedik.” dedi.

“ZENGİNLİĞİMİZİ HEP BİRLİKTE TAŞIMAMIZ LAZIM”

Dernek Kurucu üyesi Muharrem Ergül ise “Çocukluğumuzda Yerli Malı Haftası kutlanırdı. Ama ne yazık ki gelişen ekonomik koşullar ve globalleşme gibi sebeplerden dolayı Yerli Malı’nı hepimiz unutmuş halde perişanız. Doğu Karadenizliler Derneği’nin böyle bir hareketi başlatmasını tebrik ediyorum. Beykoz Belediyesi’nin son 3 yılda yaptığı sempozyumlar çok kıymetli ve değerlidir. O kitapları edinirseniz, son derece faydalı işler yapıldığını ve onların geleceğimize ışık tutacaklarını görürüz. Bizim bu zenginliğimizi hep birlikte bir yere taşımamız lazım.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından misafirlere yöresel tatlar ikram edildi.

Doğu Karadenizli kadınlar Beykoz’un emeklerini tanıttı
Bizi Takip Edin