Gemi kazasında ölen balıkçıların cenazesi Beykoz’da toprağa verildi

Beykoz, Yavuz Sultan Köprüsü altında balıkçı teknesi ve geminin karıştığı kazada hayatını kaybeden iki balıkçı Beykoz’dan son yolculuğuna uğurlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz, Yavuz Sultan Köprüsü altında balıkçı teknesi ve geminin karıştığı kazada hayatını kaybeden iki balıkçı Beykoz’dan son yolculuğuna uğurlandı. 

Poyrazköy açıklarında, Yavuz Sultan Köprüsü altında dün saat 15.00 sıralarında 7 metre boyundaki balıkçı teknesine, Karadeniz'e ilerleyen AS ROSAILA adlı 180 metre boyunda 25 metre genişliğinde kargo gemisi çarptı.

Balıkçı teknesi parçalanırken 3 kişi denize düştü. Dev geminin parçaladığı teknedeki balıkçılardan Burhan Ataman ve Salih Bayraktar hayatını kaybederken bir kişi de yaralı olarak kurtuldu.

BALIKÇILAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kıyıya çıkarılan cenazeler Beykoz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra iki cenaze de otopsi işlemleri için dün akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burhan Ataman ve Salih Bayraktar'ın cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından cenaze arabasına konularak adli tıptan çıkarıldı.

Burhan Ataman ve Salih Bayraktar, Poyrazköy Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Cenaze törenine Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç katıldı.

Başkan Murat Aydın, “Üzücü bir olay. Başımız sağ olsun. Mahallemizin en iyi kaptanı. Son kaza olur diye dua ediyoruz. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında balıkçı teknesiyle geminin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden Salih Bayraktar, Burhan Ataman’ın cenazeleri teslim alan yakınları olayı anlattı.

“SİREN SESİ DUYULMADI”

İsak Ataman, olayı şöyle anlattı;  “Büyük liman tarafına 3. Köprünün diğer Avrupa tarafında geçerken bir dalgınlıkla hiç anlamadıkları şekilde gemi bunlara çarpıyor. Hiç kimse ne düdük sesi duydu ne de bir şey duydu. Yanındakiler teknelerden de kimse bir şey duymamış. O sırada tekne alabora oluyor ve siren sesi duymadılar. Yanda ufak tekneler vardı balıkçı arkadaşlar da duymadı. Kıyı emniyetin bir tane römorkörü vardı o da olayı görüyor. O da geminin düdüğü duyulmadığını söylüyor. Hiç biri ikaz işaretinde bulunmadı. Salih abi kendisini attı dışarı kurtarmaya çalıştı. Kalp rahatsızlığı vardı. Kalbinde pil vardı. Burhan abimiz de 7 ay önce bypass ameliyatı oldu. Hep kalpten sorunlu insanlardı. Burhan abinin gariban insan 5 tane çocuğu vardı. Acımız büyük”

 “KANAL İSTANBUL OLMAZSA OLMAZDIR”

Kanal İstanbul'un gerekli olduğunu söyleyen Süleyman Türkmen, “Burada çok büyük bir ihmal var. Tekne arıza yaptı. Burhan Ataman 30 yıllık acentecilik yapıyor. Gemilere sevkiyat yapıyor. Salih Bayraktar, Ali Ataman tartışılmaz. Profesyoneller. Trafik hattını kabul ediyoruz. 5 derece kaçsa kimseye bir şey olmayacak. Kaçabilir de. Sağında solunda gemi yok. Geçen sene de trol teknemize çarptı. Kanal İstanbul olmazsa olmazdır. Küçük kaçamaz. Büyük kaçmalı. Acımız büyük inşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız.” diye konuştu. 

“BİZİM CANIMIZ HİÇ Mİ ÖNEMLİ DEĞİL” 

Kanal İstanbul'un yapılması gerektiğini söyleyen İsak Ataman, “Bir kez daha akıllara şu soru geliyor. Kanal İstanbul neden önemli. Bizim canımız hiç mi önemli değil. Balıkçı biz bu boğazın balıkçılarıyız. 150-200 seneden beri burada yaşıyoruz. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Trafik hattı diye sen gelip balıkçıyı ezecek misin? Ne yapacak bu tekne. 7 metre tekne. En son teknolojiler var sende. Radarın varın. Beni hiç mi göremedin. Boğazdan çıkış yapıyorsun gözcülerin olması lazım. Radarlarından hiçbir şeyin kaçması imkansız. Hiçbir manevrada bulunmadı. Balık boğazdan gelir boğazdan gelir. Biz boğazdan başka bir yerde avcılık yapamayız. İstanbul Boğazı kesinlikle ticari amaçla kullanılmamalı. Turizm ve balıkçılık yönünde kullanılmalı.” dedi.

 

Gemi kazasında ölen balıkçıların cenazesi Beykoz’da toprağa verildi
Bizi Takip Edin