Halkımızla el ele onların sağlığı ile uğraşmak istiyoruz!

Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik, tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik, tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Yaşar Çelik, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı Beykoz Güncel aracılığı ile kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı sabahının genel sekreterliklerinin teşvikleriyle polikliniklere gelen ilk hastaların hekimlerine karanfil vermeleri ile başladığını belirten Çelik, sağlıkta şiddetin yoğun olduğu bugünlerde hastaların hekimlere karanfil sunmasını güzel ve nezih bir hareket olarak değerlendirdi.

Sadece 14 Mart’ın değil o haftanın Tıp Bayramı olarak kutlandığını ifade eden Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu kapsamda bakanlığımız, bizim bağlı olduğumuz genel sekreterliğimiz çeşitli etkinlikler yapıyor. Mesela 11 Mart’ta bakanlığımız sağlıkta şiddet ile ilgili seminerle bu tıp bayramını başlattı. Bunun dışında hastanelerinde kendine özel tıp bayramı kutlamaları oluyor. Bizde Beykoz Devlet Hastanesi olarak 11 Mart günü bir kokteyl düzenledik. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız bu etkinliğimize katıldı. Hekimlerin mi yoksa sağlık çalışanlarının mı bayramı, böyle bir tereddüt var. Ağırlıklı olarak hekimler olarak kutlanıyor ama sağlık çalışanları olarak ele almak lazım”.

Sağlıkta şiddet!

Op.Dr. Yaşar Çelik, sağlık sistemlerinin hasta ve sağlık odaklı olduğunu söyleyerek sağlıkta şiddet konusuna da değinmeden geçemedi. Beykoz’da hekimlerin fiziksel şiddetten çok hemen hemen her gün sözlü şiddete maruz kaldığını da sözlerine ekledi. Çelik: “Polisle insan arasındaki ilişki, öğretmenle öğrenci arasındaki ilişki gibi örneklerde nasıl öğrenci ön planda görülüyorsa bizim sistemimizde de belki hasta daha önde görülüyor, bu da insan odaklılığının gereği bir şey. Sağlıkta şiddet gibi problemler nedeni ile çalışanlarımız sıkıntılar yaşayabiliyor. Hekimlerimize ya da sağlık çalışanlarımıza sözel ya da fiziksel şiddet olduğunda bizim bir kod sistemimiz var. Onlar alarm verip, bizim güvenliğimizi çağırabiliyorlar. Bu tip şiddetle karşılaştığımızda, tutanak tutup Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Sekreterliğimiz içinde avukatlarımız var, onlarda bu konuda bizlere yardımcı oluyorlar. Bakanlık ve yönetim olarak bu tip durumlarda madur olunmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş olduğunda birebir ilgileniliyor. Bu vesile ile bende hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Halkımızla el ele onların sağlığı ile uğraşmak istiyoruz. Şiddetten uzak bir ortam olsun istiyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Halkımızla el ele onların sağlığı ile uğraşmak istiyoruz!
Bizi Takip Edin