Beykoz Belediyesi, daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için her mahalleye atık getirme merkezi kuruyor.
AB standartlarında Sıfır Atık projesine imza atan Beykoz Belediyesi, daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için bakanlığın çevre hedefleri doğrultusunda her mahalleye atık getirme merkezi kuruyor.
Çevre, temizlik alanında öncü hizmetler geliştiren,Yeşil Okul Projesiyle öğrencilere geri dönüşümü ve önemini aşılayan Beykoz Belediyesi, sahadaki Sıfır Atık uygulamalarına hız verdi.
Sıfır Atık kapsamında Kanlıca Mahallesi’nde ilk kez hayata geçen atık getirme merkezi ilçenin tüm mahallelerine yaygınlaşıyor. 8 farklı atığın tek merkezde toplanmasına imkân veren hizmetle, sürdürülebilir çevreye katkı sağlanacak, temiz doğa ve çevre korunacak.
İlçe sakinleri atık getirme konteynerlerine ekmek, atık yağ, kıyafet oyuncak, kitap, ambalaj atık, ilaç ve atık pilleri getirerek geri dönüşüme katkıda bulunacaklar.
Atık getirme merkezinde toplanan atıklar geri dönüştürülmek üzere bakanlık tarafından lisanslı geri dönüşüm ya da atık bertaraf merkezlerine gönderilecek. Kitap, oyuncak ve giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken bayat ekmekler ise gönüllü hayvan severlerle paylaşılacak.
Bakan Güllüce’den Çevre Beratı
İlçeyi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de atık getirme merkezi konteynerini incelemiş, Sıfır Atık hedefiyle başlatılan geri dönüşüm çalışmaları dolayısıyla Beykoz Belediyesi’ni tebrik etmiş ve bakanlığın Çevre Beratını takdim etmişti.
İstanbul’un en güzel ilçesi olan Beykoz’a yaraşır, 7/24 kesintisiz bir temizlik hizmeti verdiklerini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, temizlik alanına yenilikçi ve modern çözümler getirdiklerini söyledi.
Başkan Çelikbilek: Yer altı çöp konteynerinden kapalı çöp bidonlarına, atık getirme merkezlerinden okullardaki geri dönüşüm eğitimlerine kadar her alanda modern hizmet sunuyoruz. Sıfır atık hedefiyle yola çıktığımız atık getirme merkezleri daha temiz bir çevre ve ilçemizde geri dönüşüm bilincinin yerleşmesine büyük katkı sunacak dedi.
Beykoz Belediyesi, atık getirme merkezlerini öncelikli olarak tespit edilen 5 mahalleye ardından ilçenin diğer bölgelerine yerleştirecek.