Hidiv Kasrı’nı bugüne kadar görmediyseniz çok şey kaçırdınız demektir…
Hidiv Kasrı İstanbul’da Beykoz ilçesinin Çubuklu sırtlarında bulunan bir tarihi yapıdır. 1907 yılında Mısır’ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılmıştır. O dönemdeki mimari modası olan art nouveau tarzında inşa edilmiştir.
Hıdivlik makamı Osmanlı İmparatorluğu’nda Mısır valilerine verilen bir ünvandı. 19. yüzyıl sonlarında devlete destek sağlamak maksadıyla uzun süreli İstanbul’da kalması gereken Abbas Hilmi Paşa, 1903 yılında kasrın bulunduğu yerdeki bir yalıyı satın almıştır. Ardından bugün kasrın etrafındaki ormanın bulunduğu 270 dönümlük alan da satın alınmıştır. Burada bulunan yalılar yıkılarak yerine günümüzdeki kasır inşa edilmiştir.
Hidiv Kasrı her mevsim ayrı güzelliğe sahiptir. Restorasyonlar sonrasında günümüzdeki haline kavuşan kasırda kahvaltı ve yemekler de verilmektedir. Açık büfe kahvaltı keyfinin doğayla iç içe bir mekanda yapıldığı Hidiv Kasrı’ndaki yürüyüş parkuru da sporseverler için bulunmaz değerdedir.
Çam ve binbir çeşitli ağaçların bulunduğu ormanın içerisinden kıvrılan yolda yürüyüş yapmak oldukça keyiflidir. Yürüyüş parkurunun ortalarında bulunan teras bölümünden boğazın eşsiz güzelliği seyredilebilir. Açık hava terası şeklindeki bu alanda bulunan banklar da dinlenmeye uygundur.
Hidiv Kasrı’nın diğer bir özelliği lale festivali sırasındaki renkli göz alıcı görüntüleridir. Bu dönemlerde evlenmek isteyenler çiftler için oldukça uygun bir mekan oluşturan kasırda her mevsimde çiçek satışı da yapılmaktadır.